Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Epätoivo

torstai 21. lokakuuta 2010

Epätoivo

Blogisiskot!!
Nyt täällä tarvitaan apua. Maalausapua.
Ei sillä, että tarvis ilmoittautua meille suti kourassa, mutta tuo sävy... Meillä on n vuosi sitten (?) vaihdettu sohva, verhot + muuta tekstiiliä. Seinät edelleen sitä siihen vanhaan vaaleampaan sopivaa.


Nyt olen vihdoin ja viimein päättänyt ryhdistäytyä ja maalata seinät sopiviksi.
Eka koeversio... Liian tumma.
Toinen... Liian harmaa
Kolmatta oon kohta menossa hakemaan. Mietin jo, että pitäiskö turvautua tapettiin - mutta toisaalta kun nää seinät on niin rikkonaiset (paljon ikkunaa, oviaukkoa, kalustetta), ei niitä paljon näy.


Hakusessa siis joku alla olevaan värimaailmaan sopiva! Nyt tarvittais kipeästi hyviä vinkkejä. Ja vielä parempaa, jos löytyis ihan maalisävy :D

PS. Koemaalaus on muuten valtavan tehokas tapa saada se itse maalausprojekti hoidettua. Läikkäistä seinää ei viitsi katsella ja se koemaalaus itsessään ei vaadi sen suurempia ponnisteluja :)

Tunnisteet:

23 kommenttia:

21. lokakuuta 2010 klo 10.04 , Blogger Johanna kirjoitti...

Hei

Pitkään olen jo hiljaisuudessa blogiasi lueskellut ja nyt vasta sain aikaiseksi kommentoida. Vilkaise sadolin maailman sävyt monaco ja nepal, monaco tumma on ainakin aikas ihana eikä mene mielestäni harmaaseen. Sit ois yksi vanha koodi int tc-8563, myöskin sellainen vaalean ruskea lähellä varmaan tuota monaco tummaa. Onnea oikean sävyn metsästykseen, se ON haastavaa.

Johanna

 
21. lokakuuta 2010 klo 10.15 , Blogger Lissu kirjoitti...

Onpas ihanat kuvat,itse ehdottaisin sellaista mudan väriä, joka ei ole harmaa eikä ruskea, vaan jotain siltä väliltä.Ota sitten isompia kuvia, kun saat maalattua, jookos?
Olen monta päivää lukenut tuota Olohuoneet-kirjaa.Meidänkin olkkari kaipaa päivitystä.

 
21. lokakuuta 2010 klo 10.23 , Blogger Molly kirjoitti...

Hei!
Olen jo jonkun aikaa seurannut kivaa blogiasi ja nyt vasta kommentoin...

Maalailin tuossa viime viikonloppuna seiniä ja pari seinää tuli tummemmaksi, sellainen ruskeanharmahtavankukertava;) Sävy oli Tikkurilan S486 ja näyttää ainakin meidän valaistuksessa hyvältä Tikkurilan Paperi-sävyisen valkoisen kanssa!

Onnea oikean maalisävyn metsästykseen!

 
21. lokakuuta 2010 klo 10.26 , Blogger Krisse kirjoitti...

Tuo värin keksiminen mieleiseksi onkin vaikeaa.
Toivottavasti löydät sopivan värin..pidän peukkuja.
Ja minäkin haluaisin valmiin seinän värin nähdä.
Terkuin Krisse

 
21. lokakuuta 2010 klo 10.48 , Blogger PaaPii kirjoitti...

Hmm. Meillä on aika samalainen värimaalilma. Tummaa puuta, tummaa ruskeaa, tammilattia ja harmaata matoissa. Niin ja valkoiset verhot, listat ja katot. Meillä on seinissä ruskean ja harmaan välimaastosta vaalea sävy. Tikkurilan H484. Minusta aivan ihana sävy vaikka olen noita seiniä katsellut jo kolmisen vuotta. :D

 
21. lokakuuta 2010 klo 11.48 , Blogger Hobgoblin kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan Tikkurilan sarjoista 484, 485 ja 486 jotain sävyä.

Laitatko vielä ne sävyt joita itse olet jo kokeillut, niin on helpompi lähteä arpomaan sopivaa sävy, kun tietää mikä on sun mielestä liian harmaa ja väärä sävy.

 
21. lokakuuta 2010 klo 11.50 , Blogger Suvimarja kirjoitti...

Minä laittaisin tuohon sellaisen kylmään vivahtavan sävyn, PaaPiin ehdotus kuulostaa hyvältä. Mieluummin harmaaseen kuin keltaiseen taittava sävy. Kylmät sävyt tuovat jotenkin harmonisemman ja arvokkaamman vaikutelman.
Ja ehdottomasti täyshimmeä maalilaatu. Muuta en osaa sanoa.
Tsemppiä maalin valintaan!

 
21. lokakuuta 2010 klo 12.20 , Blogger Teija kirjoitti...

Haa, vaikeeta on, uskon! Muistin just, et mulla on tässä toimiston koneen vieressä paperin kulmaan kirjotettu ylös: "hyvä sisämaalisävy: V484/ajopuu. Esim. Tikkurilan Symphonyyn?" Oon jostain (blogista?) varmaan kirjannu tällasen ylös joskus. Että sit kun meillä joskus maalaataan seiniä kotona.. :) Tsekkaa ainakin? Mitään kauheen tummaa en varmaan maalais, kun teillä kalusteet, yms, tuo kuitenkin kivasti väriä.

 
21. lokakuuta 2010 klo 13.20 , Blogger Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Mä heittäisin seinään sellaisen ankanmunan värin. Sinisen. Jotain tuo ruskea ja puu tarvitsee taakseen, ettei näytä vain ruskealta ja tasaspaksulta. Joku kontrasti esim. just viileä sinertävä antamaan ryhtiä.

 
21. lokakuuta 2010 klo 14.15 , Blogger Heli kirjoitti...

Minusta tuohon sopis sellanen vaalea harmaanruskea.. olisko se joku mokka tai vastaava. Se on tarpeeksi vaalea ja myös kuitenkin tarpeeksi tumma kaikkien noiden olemassa olevien värien kanssa. Se sopii pohjaksi niin valkoiselle kuin mustalle ja tumma puukin sopii siihen hyvin.

Hehheh, meidän keittiön seinät on sillä värillä ja ruokahuoneeseenkin laitan sen, ja meillä on keittiössä hyvin samat sävyt kuin näissä kuvissasi huonekalut yms on. Tykkään todella paljon.

Jos oikein muistan, sävy on Tikkurilan jostain kartasta (TVT?) H480.

 
21. lokakuuta 2010 klo 14.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen tikkurilan symphony x486. Kaunis harmaa.. vähän ruskeaan taittava sävy.

 
21. lokakuuta 2010 klo 14.30 , Anonymous saara kirjoitti...

tikkurilan siitake tai alppimaja?=)

 
21. lokakuuta 2010 klo 14.31 , Blogger Tanja kirjoitti...

Mieki tykkään tuosta Johannan ehottamasta Sadolinin Monaco tummasta ja nyt ku katoin tuon PaaPiin ehottaman Mulperin(H484), niin seki oli tosi kiva! Mutta tosiaan, mitkä ne sinun liian tumma ja liian harmaa oli?

 
21. lokakuuta 2010 klo 14.33 , Blogger Tanja kirjoitti...

Ai niin ja tuota Monaco tummaahan voi ihastella Pieni kaunis elämä-blogissa, onko tuttu?

 
21. lokakuuta 2010 klo 17.19 , Blogger Rilla kirjoitti...

Iso kiitos kaikille tasapuolisesti ideoista ja ehdotuksista. Monta hyvää ja itse asiassa yksi noista mulla on litran purkissa kokeiltavana. Kun lapset nukkuvat, niin maalaan yhden nurkan. Sormet ja varpaat ristissä, että olis hyvä...

Laitan olkkarikuvia kunhan saan tämän säädön täällä valmiiksi :)

 
21. lokakuuta 2010 klo 20.27 , Blogger TiaNina kirjoitti...

mokka - raikas beesi - haluatko että kaikki seinät ovat saman väriset? Joku hiukan tummemmaksi jotta tulee syvyyttä ja - ikkuna seinä? Mutta ei liian tummaa kuitenkaan. Entä johonkin voimakaskuvioinen tapetti, muualle hempeämpää ...
terkuin Tia,joka kanta ylpeänä uutta koruaan....

 
21. lokakuuta 2010 klo 20.27 , Blogger TiaNina kirjoitti...

mokka - raikas beesi - haluatko että kaikki seinät ovat saman väriset? Joku hiukan tummemmaksi jotta tulee syvyyttä ja - ikkuna seinä? Mutta ei liian tummaa kuitenkaan. Entä johonkin voimakaskuvioinen tapetti, muualle hempeämpää ...
terkuin Tia,joka kanta ylpeänä uutta koruaan....

 
22. lokakuuta 2010 klo 11.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Rilla! Tosi kauniita kuvia blogissasi ja hauskoja aiheita muutenkin! En tiedä oletko jo päättänyt seinille sävyn, mutta viime vuonna julkaistiin tosi tuhti kirja suomalaisten tapettien historiasta ja muodeista 1700-luvulta tähän päivään. Laitoin kirjasta tietoa omille sivuilleni. Saisikohan siitä inspiraatiota? Olkkaristahan voisi vaikka tapetoida yhden seinän? Hyvää viikonloppua!

 
22. lokakuuta 2010 klo 13.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sävyä en ala ehdottamaan, mutta meillä on muutamaa erilaista sävyä Tikkurilan perinneväreistä. Perinnesävyjä ei ole liian montaa valittavana ja kaikki ovat olleet tosi onnistuneita, kivan hillittyjä, sopivat myös toistensa kanssa yhteen.

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/vanhan_ajan_varit_-varikartta/

nina

 
22. lokakuuta 2010 klo 14.52 , Blogger Sykerö kirjoitti...

TURKOOSI!
Mie laittasin ehdottomasti turkoosia ruskeen kanssa.

 
22. lokakuuta 2010 klo 20.55 , Blogger emmi kirjoitti...

minäkään en ole ennen tänne kommentoinut, vaikkakin seuraillut jo jonkin aikaa. tykkään blogistasi kovasti.
minusta huoneen väreihin sopisi harmahtava vanha roosa. ehkei ihan joka seinään asti, mutta tehosteväriksi tai tekstiileihin. ihana värimaailma kotonasi.
minkä värin valitsit seinään?

 
23. lokakuuta 2010 klo 11.21 , Blogger ANNAO kirjoitti...

Tsemppiä maalaukseen!
Upean korun olet tehnyt tuossa ylemmässä postauksessa :)

 
24. lokakuuta 2010 klo 23.49 , Blogger Saila kirjoitti...

Heips!
Meillä useampaa seinää "koristaa" tikkurilan myyrän (?) ruskea/harmaa J484 seinämaali, jonka nappasin ystäväni olkkarin seinästä. Meillä tätä maalia on mm.makkarin seinässä, keittiön (rh) seinässä ja pikkuvessassa. En oo vieläkää kyllästyny ja on ollu jo reippaasti yli kaks vuotta. Ja kussakin huoneessa kun on vähän erilaisessa valossa, niin sävyt vaihtelee sen mukaan. Nuo 484-sarjaset on muutenki kivoja.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu