Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Leidit ja vaatteet

maanantai 11. lokakuuta 2010

Leidit ja vaatteet

Huomenna tytöillä koulukuvaus. Samoin vuosi vuodelta "tiivistyvä" keskustelu siitä, mikä on sopiva vaate tähän tilaisuuteen. Huh, tää äiti ei enää kohta osaa, pysty, eikä kykene ostamaan vaatteita näille naisille!
Nelosluokkalaiselle beige neuletunika ja harmaat farkkuleggarit. Nää oli kuulemma ihan jees. Kommenttina tosin mainittiin, että "äiti, eiks sul oo joku tollanen paita ittelläkin?" Öööö... notota, ehkäjoo...
Tokaluokkalaiselle pinkkiä, valkoista ja farkkua. Mun mielestä niin nätti ja pirteä. Arvatkaas mikä oli kommentti? "Noi on ihan lapselliset värit".. Tämä siis neitokaiselta, joka viikonloppuna viiletti fillarilla kavereiden kanssa yllään lilat collarit ja limen vihreä neule.
Ymmärrä nyt sitten näitä. Vieläkö teiltä sujuu? Ja minkä ikäisenä sitä tippuu lopullisesti kärryiltä...?? Teini-ikää odotellessa...
Onneksi tää nuori mies ei kommentoi vielä mitään äidin ostamista vaatteista!

Tunnisteet:

29 kommenttia:

11. lokakuuta 2010 klo 19.13 , Blogger -Anni- kirjoitti...

Voi elämä :)
Tsemppiä, onneks sulla on tuo yksi helppo vielä ;)

 
11. lokakuuta 2010 klo 19.24 , Blogger Sanna-Riikka kirjoitti...

Voi tytöt sentään....noh perästä tullaan, vaikkakin poikien kanssa, ans kattoo millai niitten kanssa käy??? Vielä laitetaan päälle mitä aamulla katson sopivaksi vaatekaapista!!! Mutta tosiaan, että kuinka kauan???

Ihana vihreä pallero<3 Oikein super söpö<3

 
11. lokakuuta 2010 klo 19.40 , Blogger Mannukka kirjoitti...

Tokaluokkalaiselle ei oikein meinaa enää uskaltaa ostaa vaatteita ilman hyväksyntää... Ja muistan miten esikoinen (nyt 16v) huusi joskus kolmannella tai neljännellä, että miks sä aina haluut että mä pukeudun johonkin ruutuihin.. :-)

Kiitos viimeisestä!

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.05 , Blogger ANNAO kirjoitti...

Heh :D Kuulostaa tutulta, meidän tokaluokkalaisen tuulesta ei koskaan tiedä ja sen takia en yksin uskalla mitään vaatteita enää ostaakaan, kaappiin jäävät muuten käyttämättöminä.

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.15 , Blogger Teija kirjoitti...

Öh, henkilökohtasesti en tiiä, mutta isosiskon suusta olen kuullu vastaavaa. (11- ja 4-vuotiaat typykät) Ai kamala, onneks ei meijänkään Osku vielä mitään vastaan sano, hyvä et muistaa pipon pistää päähän ulos lähteissään ;) Ja sen verran pieni perhepäivähoitoryhmä, ettei siellä saa huonoi vaikutteita, hih.

Oikeesti, se on varmaan hankalaa, koska "kaikilla muillakin on"! Jätä siinä sit ostamatta jotain kammotuspaitaa..

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.28 , Blogger Terhi kirjoitti...

Voihan tytöt, on sulla pähkäiltävää siellä ;) Onneksi pikkumies tosiaan osaa olla ainakin toistaiseksi tuossa asiassa äidin kanssa samaa mieltä! Meillä 2v. neiti on hieman alkanut käyttäytyä tyttömäisin elkein pukeutumisessa, mut pojat onneksi edelleen laittaa päälleen mitä äiti 'käskee'. Seitsemänvuotiaskin.

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.42 , Blogger Seija kirjoitti...

Onko noi tytöt tossa asiassa erilaisia? Meillä kolme poikaa on aina halunneet mut ostoksille kanssaan vielä nyt aikuisenakin. Ja aina oli jees kun äiti oli tehnyt tai hankkinut jotain. Olis kiva aatella oollensa jotenkin supermami, mut mä luulen, että pojat on erilaisia :))

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.46 , Blogger Satu kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.47 , Blogger Satu kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.48 , Blogger Satu kirjoitti...

Kuulostaa niiiiin tutulta... paitsi että meillä vaatteista kränää yhdeksän vuotias poika! Tytöt vielä jotenkin ymmärrän, mutta missä vaiheessa pienet pojannaskalit on alkaneet miettimään pukeutumistaan??? Luojan kiitos nyt fanitetaan meillä Cheekiä, joka näistä räppäreistä pukeutuu vielä ihan kohtuullisesti näin äidinkin näkökulmasta! ;D

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.51 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anni: no sanos muuta :)

Sanna-Riikka: heh, ei näistä voi tietää. Tää värejä kritisoinut 8-vuotias normaalisti pukeutuu sen verran erikoisiin väriyhdistelmiin (jos äiti ei ole väliin puuttumassa), että oikein ihmetyttää tuokin kommentti :)

Mannukka: eipä kestä! Ruudut ei onneksi enää vissiin (!?!) oo muotia ;)

ANNAO: varmaan ihan järkevä linja!

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.51 , Blogger Satu kirjoitti...

... sori, lähetin vahingossa noita kommentteja oikein urakalla...

 
11. lokakuuta 2010 klo 20.55 , Blogger Rilla kirjoitti...

Teija: nää "kun kaikilla muillakin on"-jutut puskee meillekin. TOn 10-vuotiaan toimesta erityisesti. Viimeksi haettiin kammotuspipoa kissojen ja koirien kanssa. Pahus, löytyi!!

Terhi: tässä täy-tyy olla joku tyttö-poikajuttu...

Seija: tytöt tosi mielellään lähtee vielä äidin kanssa shoppaamaan. Ja äiti on niiden mielestä toistaiseksi ihan ihku ja pukeutuu hyvin. Mutta nään, miten tää tulee vielä muuttumaan... ;)

Satu: HAUSKA kuulla, että pojillakin vastaavia elkeitä! Luulin jo, että näin ei olis. Nää rokkaripoppariräppäri-ihanteet on hiukkasen pelottavia :)

 
11. lokakuuta 2010 klo 21.05 , Blogger Hanna kirjoitti...

Kivannäköiset vaatteet pimuille olette löytäneet. Meidän neiti 8v. ei kelpuuta päällensä kovinkaan montaa vaatekappaletta, joita äippä on omalla maullansa valinnut kaupasta. Joku sellainen tylsä hupparivaihe on nyt meneillään. Pojat 7 ja 11 v. kelpuuttavat vaatteet paremmin, kunhan ne ei ole liian hienot/massasta erottuvat. Urheilukaupan tarjonta uppoaa ainakin tollaiseen esiteiniin poikaan.

 
11. lokakuuta 2010 klo 21.09 , Blogger Hanna kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
11. lokakuuta 2010 klo 21.21 , Blogger Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Voi meitä naisia! Kaikki samasta puusta veistettyjä!

Meilläkin onneksi vain se pikkumies, joka ei paljoa välitä :)

Mukavaa koulukuvausta tytöille!

 
11. lokakuuta 2010 klo 21.25 , Blogger Marielisa kirjoitti...

Tutulta kuulostaa...
Minäkin olen jo jokin aika sitten pudonnut kelkasta tyttärien (13 ja 11v) vaatetuksen suhteen, vaikka mielestäni ajan hermolla elänkin. *huoh. Kaikenlisäksi tytöillä on aikalailla eri maku vaatteiden(kin) suhteen, joten isosiskon vaatteet ei enää välttämättä kelpaa kuopukselle...

Ja hei, kyllä niitä ruutuja edelleen ostetaan - meillä viimeeksi viime viikolla luokkakuvaan ;))

 
11. lokakuuta 2010 klo 21.32 , Blogger Maati kirjoitti...

Hienothan nuo on, sanot nyt typyille että tää tätikin kehui:) Aikuisetkin käyttää pinkkiä, tosin en minä:)Omat jo nuoria aikuisia ja minä tipuin kärryiltä silloin kun olivat 15 v., ite ostaneet siitä lähtien. On kyllä söpö tää pienin!

 
11. lokakuuta 2010 klo 22.24 , Blogger Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Hih noita neitokaisia! ;) Tytöt taitaa olla aika muotitietoisia jo pienestä lähtien. Siskonkin tyttö joka aloitti ekalla tietää jo että mikä on muotia - pillifarkut ja pääkallot! Siellä on yläaste samassa alakoulun kanssa, joten vaikutteita tulee väkisinkin!!! :0

Mut meillä kaksi pikkumiestä, joten vaateonkelmaa ei pahemmin taida ihan vielä olla tiedossa. ;D Pojat taitaa pukeutua useimmiten aika pitkälle mitä äippä sattuu hankkimaan! :))

 
11. lokakuuta 2010 klo 22.43 , Blogger Aamunkukka kirjoitti...

Voi voi, no mitäs te valitsitte ton söpön pinkki/valkoisen tilalle? Minusta tosi kivat ja raikkat setit!

Vaan tottahan se on että tyttölapset ovat tarkkoja pukeutumisestaan, liekö geeneissä. Ei meidänkään pojat välitä mitä päällensä pukevat, tarkoitan ei ole sellaista ehdottomuutta "en laita tuota" . Monet typyset aloittavat ton rumban jo kolmevuotiaina, siinä sitä ollaan helisemässä;-). Mukavaa viikkoa!

 
11. lokakuuta 2010 klo 22.54 , Blogger Apsi kirjoitti...

Vaatteet ja muoti ovat minulle tärkeitä juttuja ja haluaisin niin valita (murrosikäisille) pojilleni vaatteita mutta en voi käydä enää heidän kanssaan vaateostoksilla, koska MINUN pinnani menee. Eli iskä menee ja ostavat sitten mitä ostavat. Eli kyllä pojatkin osaavat! :))

 
12. lokakuuta 2010 klo 7.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Meidän kolmasluokkalaisella on jo pitkään valinnut omat vaatteensa, tosin äiti suorittaa sitten sen viimeisen karsinnan.
Vaatekauppaan sitä ei saa millään ja kun mä kyllästyin raahaamaan kaupasta vaatteita, jotka eivät kelvanneet ja jotka sitten piti palauttaa, niin noin vuosi sitten siirryimme toimimaan täysin netin ja kataloogien perusteella.

Neiti selaa esim. H&M:n kataloogia, ympyröi haluamansa vaatteet ja äiti tilaa. Tilataan myös esim Ellokselta. Yllättävää kyllä, huteja tulee harvoin ja yllättävän hyvä maku tuolla pikkuneidillä on. Vaikka ihan juuri niitä vaatteita mä en ehkä olisi valinnut...

Kaikkein jännin juttu mielestäni on, että jotain tiettyjä vaatteita ei halua sen takia kun kaikilla muilla on, eiks niitten kuuluisi haluta juuri niitä vaatteita kuin mitä muillakin on???

nina

 
12. lokakuuta 2010 klo 9.23 , Blogger Merja K kirjoitti...

Hih, meillä sama beige tunika viime viikolla koulukuvauksissa tokaluokkalaisellamme. Kuudesluokkalaisen pukeutumiseen en edes enää puutu. Mikään minkä ostaa ei kelpaa ;)

 
12. lokakuuta 2010 klo 11.34 , Blogger Laura kirjoitti...

Ymmärrän sua... Mun juuri 4(!!) vuotta täyttänyt poikani on alkanut käyttää ilmaisua "no, en to-si-AAN-kaan mene/tule/syö/laita tähän mitä vaan"... Ajattelin että tuo alkais vähän myöhemmin.. *huokaus* ;)

 
12. lokakuuta 2010 klo 12.11 , Blogger Piia kirjoitti...

:D mulle äiti aina valitsi vaatteet koulukuvauksiin. vieläkin näkee kuvista milloin se ensimmäinen "minä itse" kerta oli. villasukat ja eriparitossut...

 
12. lokakuuta 2010 klo 17.58 , Blogger Hanna kirjoitti...

Tutun kuulloista.. meillä toka ja kolmas luokkalaiset neidit ja välillä käydään aikamoisia keskusteluja vaatehankinnoista ja vaatteiden käytöstä.Pienimmälle neidille kaks vee kelpaa onneks vielä äidin valikoimat vaatteet:)Eli sitä teini ikää tosiaan odotellessa;)

 
13. lokakuuta 2010 klo 12.05 , Blogger PaaPii kirjoitti...

Meillä on vielä pienet lapset mutta välillä tuntuu ettei niillekään osaa ostaa mieleistä.. tyttö vasta 2 ja VAHVAT mielipiteet.

Huh huh :D

 
14. lokakuuta 2010 klo 9.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Hyvännäköiset nuo isomman farkkuleggarit. Mistä ne on ostettu?
Meillä tokaluokkalaisella on kausia, et äidin valkkaamat kelpaa ja sitten taas välillä ei kelpaa millään...
t. Jeppeli

 
14. lokakuuta 2010 klo 17.51 , Blogger Rilla kirjoitti...

Jälkikommenttina... näissä vaatteissa kuitenkin molemmat menivät kuvaukseen :) Ja sitten loppupeleissä kuulemma kelpasivat hyvin.

Jeppelille - isomman farkkuleggarit on Kappahlista!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu