Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Meidän mustavalkoiset

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Meidän mustavalkoiset

UUuuuuUuuh. Järkyttävä tilanne. Iittalan tehtaanmyymälässä muuttomyynti, KAIKKI -40%! Ja samaan aikaan "en osta mitään"-tammikuu. Päätin pikaisesti, että tuo "en osta mitään" koskee ainoastaan vaatteita (ehkä myös kenkiä ja laukkuja).


Mutta, olin maltillinen! Hankin vain ja ainoastaan pientä täydennystä sekä paikkailuja rikkoutuneiden tilalle. 


Astioissa suosin nykyisin helposti kaikkeen yhdistettävää valkoista, ripauksella mustaa. Sillä ajatuksella, että sopivat myös sisustukseen ;) Tumman puun, ruskean, valkoisen ja mustan yhdistelmä miellyttää silmää täällä!


Muutamat mustavalkoiset taika-astiat siis!

Hot/cool-laseja onnistun särkemään tasaisin väliajoin... Ihanat aamulattekaverit :)


Ja valkoista teemaa, niin tavallista kuin se onkin, sitä ei ole koskaan liikaa (tai, no, VIELÄ)

Lisäksi jäin himoitsemaan Artik-aterimia. Joka kerta aterinlaatikon avatessani se täydellinen sekamelska ottaa pannuun. Seurausta "sun ja mun" huushollien yhteensaattamisesta. Aina vaan jää hankkimatta. Ja mietin, mitä niille vanhoille hackmanneille tekee :) Perussyy vaan se, että "kun ne on niin kalliit". Nyt sitten laskin, että 8:n setille olisi jäänyt hintaa n 160 eur.. Sama raha menee monta kertaa muuhunki ja paljon turhempaan. 
Hmmmm... Pitäisköhän huomenna käydä. Vieläköhän noita löytyisi...


PS. MUUTEN tämä "en osta mitään" - tammikuu on toiminut ihan jees. Sen Gantin mekon jälkeen. Ja jos lapsille hankittuja juttuja ei huomioida :) Palkintoa itselle tässä jo suunnittelen ;)

Tunnisteet:

42 kommenttia:

12. tammikuuta 2011 klo 19.04 , Blogger Marja kirjoitti...

Mulla toimii en osta mitään -kuukausi aivan loistavasti sillä tilillä 0 euroa ;) Mutta noita aterimia mun piti kommentoida. Me toivottiin Artikit aikanaan häälahjaksi ja tykkään edelleen! Yli kymmenen vuotta niitä ollaan käytetty ihan arkikäytössä ja edelleen valitsisin samat aterimet :) Että kotiutahan säkin nuo ihmeessä!

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.08 , Blogger Lissu kirjoitti...

Missä tehtaanmyymälässä on tuo ale? Me tarvittaisiin myös täydennystä ja normihinnalla ei raaski ostaa...

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.09 , Blogger anne kirjoitti...

Kyllä harmittaa jättää hyvät Ale-löydöt kauppaan, mutta siitä viisastuneena välttelen kauppoja Ale-aikoina kuin Hulluina päivinäkin :)

Nyt ois tarkoitus pitää tuota en osta mitään kuukautta pidemmän aikaa. Tein jopa uudenvuoden lupauksen, että tänä vuonna en osta yhtään laukkua enkä kenkiä. HUI! Vähän itseäkin jännittää, että kuinka tässä oikein käy ;)

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.18 , Blogger TiaNina kirjoitti...

:) Paha ale!
Astioita ei oteta huomioon - ne kuuluu yhteiseen hyvään :)))

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.23 , Blogger Ellis kirjoitti...

Vinkki vanhoille aterimille, astioille (sellaisille kunnollisille), siis jos et halua myydä kirpulla , huutiksessa tms...
Pakkaa kauniiseen pahvi- tai pakkauslaatikkoon ja varastoi. Ei aikaakaan, kun vuodet kuluvat ja lapset lentävät pesästä opiskelemaan. Saavat valita mieleisensä laatikon mukaan :)
Toimi meillä, kun vanhin just muutti ja tässä vaiheessa ei vielä rahaa laittaa kaikkea uutena. Hyvin kelpasivat vanhat Pentikit, aterimet sun muut.

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.26 , Blogger J kirjoitti...

Apua! Eikä! Mäki haluun! Miksei meidän lähellä oo Iittalan tehtaanmyymälää?? Ehkä vähän kade :) Mun pitäis kans saada täydennystä Teema-astioihin ja punkkulaseihin.

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih Rilla, eikös se "Älä osta mitään" kuukausi muuttunut jo aiemmin helmikuuksi?:) Taika-astiat on niin kauniita.

T. Maati

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.49 , Blogger Hanne kirjoitti...

Ihania astioita. Mulla on edellisessä elämässäni ollut Artic aterimet, mutta ne jäivät sinne.
Haaveissa olisi joskus hankkia sellaiset.
On kyllä totta, että saman rahasumman käyttää monesti paljon turhempaankin:)

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.51 , Blogger Rilla kirjoitti...

Marja: se on hyvä suojakeino ;) Juu, aterimet vakavasti harkinnassa. Toivottavasti en mieti liian kauaa... Olisi tyypillistä!

Lissu: nyt tiedät ;)

Anne: se on reipas lupaus!! Ja tekniikka pettämätön. Netti tietty vaarana nykyään, vaikka kaupoilla ei kävisikään :D

TiaNina: hyvä, kiitos - tuon juuri halusinkin kuulla!!

Ellis: olet kyllä ihan oikeassa. Eivätkä nuo edes vie tilaa - mahtuvat tosi pieneen! Taidanpa tehdä niin - kunhan siis ensin saisin hankittua ne uudet.

J: eikö olekin hirveää! Minä vielä juoksin myymälän läpi kiireessä, muuta en "ehtinyt" ottamaan matkaan. Potentiaalisen Todella Kallis reissu.

Maati: krhöm... hmm ... näin taitaa olla. Jospa se siis on "en osta mitään lopputammikuu SEKÄ helmikuu". Ei haittaisi :)

 
12. tammikuuta 2011 klo 19.54 , Blogger Rilla kirjoitti...

Hanne: no jos ne suakin on jääneet kaivelemaan... Mun mielestä ovat jotenkin ajattomat. Hitsi. Huomenna käyn kurkkaamassa, saako niitä vielä!

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.03 , Blogger Aarre kirjoitti...

Arktik-aterimet ovat olleet meillä nyt kymmenen vuotta ja aina ne vain nayttävät yhtä tyylikkäiltä. Se on pieni raha, kun ajattelee, että niitä käytetään joka päivä.

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.11 , Blogger Anu ja Ninja kirjoitti...

Uusi lukija tulee kaapista, terve vaan!

Meillä on Artik-aterimia (varmaan ainoa järkevä asia, mitä keksittiin aikanaan häälahjaksi toivoa) ja Teema-lautasia. Ne ei pelaa yhteen. Siis visuaalisesti kyllä, mutta aterinten "painotus" on jotenkin vääränlainen isojen matalien lautasten kanssa. Ruokailun päätyttyä aterimet ei pysy siististi kello viidessä, vaan veitsi pulahtaa lautaselle. Se on inhaa kaivella sieltä kastikkeista.

Pieni hinta kauniista aterimista, mutta tämä tiedoksi, jos ostamista ajattelet. Luin joskus jostain, että lautaset ja aterimet kannattaisi aina ostaa yhtäaikaa tai ainakin sovittaa yhteen ensin.

Ninja

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.16 , Blogger Johanna kirjoitti...

Kauniita astioita teillä, taika ihan huippu. Voih, jos huon suuri ale, niin minä en pystyis vastustelemaan :)

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.20 , Blogger Rilla kirjoitti...

Aarre: on niiin kauniit :)

Anu ja Ninja:tervetuloa ulos kaapista! Ja hui, en ole ikinä tullut ajatelleeksikaan tuollaista, hyvä kun sanoit, täytyypä testailla!

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.25 , Blogger Annu kirjoitti...

Taika on niin kaunis- jokaisessa värissään!

Ja KIITOS kauniista korusta<3

 
12. tammikuuta 2011 klo 20.30 , Blogger J&M kirjoitti...

Sun olisi pitänyt olla täälläpäin viime kesänä kun Iittala tyhjensi tehtaanmyymälää Humppilassa, kaikki -70% ja musta-valkoinen Taika ei tuntunut kelpaavan kellekään! Minäkin kyttäsin vain valkoista Teemaa...
Meillä aterimina, kakkulapiona ja kauhoina Artik, ja on olleet todella hyvät!! Suosittelen :)

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.03 , Blogger Marge kirjoitti...

Astiat ovat kauniit!
Ja kiitos noista hiuslaittovinkeistä:)
Olet kyllä aivan malliainesta:)

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.14 , Blogger Rilla kirjoitti...

Johanna: no sanos muuta - rajansa sitä sietokyvylläkin. Ja nämä kaikki oli kyllä ihan täysin perusteltavissa. Miehestä en ole ihan varma, ymmärsikö merkityksellisyyttä ;)

Annu: eipä kestä!

J&M: no katos, taas löytyy samaa! Mv taika on mun mielestä ihana kulhoissa, tarjoiluastioissa yms - pari jättimukia taitaa myös löytyä - mausteena. Ihan kaikkea en kärsisi tuossa kuosissa :)

Marge: kiitos, kiitos ;)

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.14 , Blogger nanna kirjoitti...

Miten ihmeessä mä en ole tajunnut aiemmin tulla sun blogiin!? Täähän on aivan mielettömän ihana ja hauska.

Mulla on myös meneillään älä-osta-mitään-tammikuu, jonka vähän rikoin lastenvaatealessa, mutta muuten olen pysynyt hyvin päätöksessä. Voisin oikeastaan jatkaa koko hommaa älä-osta-mitään-helmikuulla :)

Mut tyvikrepin olen ostanut, tosin viime keväänä jo ja se on sairaan hyvä!

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.18 , Blogger maria kirjoitti...

Mitäs jos päättettäis yhdessä että kaikkea kivaa saa ostaa mistä tulee hyvä mieli! Mitä sitä syyllistymään sitäpaitsi talvi on niin ankeaa aikaa muutenkin (:

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.27 , Blogger Jasminella, Finland kirjoitti...

Onpas monella samat tavoitteet tälle kuulle! Juuri blogiini tunnustin oman repsahdukseni, mennyt nyt 10eur vaikkei pitänyt ostaa mitään muuta kuin ruokaa ja taloustavaroita :D Mutta noooh, tuollekin kympille oli hyvät perustelut niin annoin anteeksi itselleni.

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hehe... "älä osta mitään - tammikuu" kuulostaa aika kauheelta idealta... :-) Ja noin siinä sitten näköjään on käynytkin... Gantin mekon jälkeen, ja lasten ostoksia ei lasketa, eikä astioita ... eikä ehkä kenkiä ja laukkuja... Mulle kävis myös just noin tollasten ideoiden kanssa :-) Hyviä hankintoja olet kuitenkin näköjään tehnyt! Marraskuun lopullahan on sellainen "älä osta mitään" -päivä, eikös se riitä? Olen mieheni kanssa tavannut sinä päivänä (kauan sitten). Että voi niitä hyviä/huonoja hankintoja tehdä ilman rahaakin... ;-D

 
12. tammikuuta 2011 klo 21.39 , Blogger Merja K kirjoitti...

Autsh, paha paikka. Minulla myös "en osta mitään" tammikuu, mutta tuollaisessa tilanteessa olisi kyllä ollut vaikea paikka. Hyviä hankintoja olet tehnyt ja nuo astiat kestävät aikaa :)

 
12. tammikuuta 2011 klo 23.14 , Blogger Rilla kirjoitti...

Nanna: samat sanat! Loistavaa kun löysit :D Näitä älä osta mitään-juttujahan voi aina yrittää. On se pieni hillintäkin "jotain"?

Maria: joo, ei huono sekään. Mutta kun olen päättänyt palkita itseni jollain ihanalla ja sopivan arvokkaalla, mikäli hillintä pitää ;) Porkkana! Eikä täytä kaappeja liikaa.

Jasminella: tipaton tammikuu on ihan out. "en osta mitään" - tammikuu on tullut tilalle :D

Kauniit kuvat: no, sanos muuta. Mutta - yritys, yritys. Olen pari ansaa välttänyt jo. Ihan onnistunut kaverin kanssa käymään vaatekaupassa ostamatta mitään! Ajatella :)

Merja K: joo, ollaan vaan vaatteista ;) Selviää paremmin.

 
12. tammikuuta 2011 klo 23.25 , Blogger -Heli- kirjoitti...

Ihania astioita :) Joo valkoista teemaa ei kyllä voi koskaan olla liikaa!

 
13. tammikuuta 2011 klo 2.36 , Blogger Johanna kirjoitti...

Nyt olen ihan väärässä paikassa. Pitäisi olla siellä tehtaanmyymälän tuntumassa.

Luin jostain blogista aikaisemmin syksyllä, että oli Iittalan tehtaanmyymälän lopettajaiset. Harventavatkohan he myymälöitä?

 
13. tammikuuta 2011 klo 8.47 , Blogger Annastiina kirjoitti...

Itsekin olen huomannut tuon, että nukailee joskus tuollaista kestävää mm.astioita hankkiessa, vaikka se sama raha saattaa mennä esim talvitakkiin kevyesti! Tykkään kaunnista astioista, meillä on valkoista Teemaa arkiastioina ja Lumi- sarjaa sitten vähän parempana (vaikka katan silläkin joskus ihan muuten vaan kun siitä niin tykkään), ja olen Teeman valkoisia isoja syviä lautasia miettinyt nyt jo vuoden, vaikka niitä saisi satasella ihan kivan määrän :)
Tsemppiä ostolakkoon, vaikka musta pitää ostaa sillon kun kohdalle sattuu, ja varsinkin kun sattuu edullisesti :)

 
13. tammikuuta 2011 klo 8.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vihje ensi vuodeksi; Pidä "älä osta mitään" kuukausi helmikuussa. Se on niin lyhytkin ;).
Tammikuussa ei voi välttyä ostamiselta, koska alennusmyynnit alkavat.
Terkuin, Kisuna

 
13. tammikuuta 2011 klo 9.27 , Blogger Mia kirjoitti...

Ihania nuo mustavalkoiset Taikat <3
Meillä on myös paljon valkoista Teemaa, siihen kun voi yhdistää lähes mitä tahansa =)

 
13. tammikuuta 2011 klo 11.26 , Blogger Rilla kirjoitti...

Heli: kiitti, ihan samaa mieltä :)

Johanna: sama on käynyt mielessä. Tämä onneksi vaan rempassa, palaa uutena ja ehompana!

Annastiina: näin on. Mikähän siinäkin, on jotenkin virittänyt mielensä sellaiselle systeemille, että joistain asioista vaan ei osaa maksaa - tai hankkia niitä. Kuitenkin päivittäin olisi käyttöä.

Kisuna: heh, ikäänkuin tiesin ;D Kaippa tässä on taustalla tällainen yritys säätää omia kulutustottumuksia. Katsotaan, kuin onnistuu!

Mia: ihan samoista syistä sitä meille hankittu. Helppo, ajaton ja menee kaiken kanssa!

 
13. tammikuuta 2011 klo 12.54 , Blogger Tuvalu kirjoitti...

Siis missä ihmeessä on nyt tuollainen tyhjennysale?! Mulla olisi sata asiaa mielessä Iittalalta! Lissu sitä jo kysyi ekoissa kommenteissa, mutta vastausta en löytänyt vaikka siitä vihjasitkin :o Ihan kuin joku kommentti olisi kadonnut tai jotain... PS. Turha rajoittaa käyttöesineiden ostoa Älä osta mitään-kuussa, jos kerta alella saa ;)

 
13. tammikuuta 2011 klo 12.59 , Blogger Myrmeli kirjoitti...

Muakin kiinnostaisi, missä tuo ale on..tässä lähellä on pari myymälää, sattuisiko olemaan niissä...

 
13. tammikuuta 2011 klo 13.14 , Blogger Rilla kirjoitti...

Tuvalu ja Myrmeli: kysäiskää sähköpostitse, niin vinkkaan :)

 
13. tammikuuta 2011 klo 19.23 , Blogger ANNAO kirjoitti...

Kauniita astioita, ei tuollaista alea voi jättää käyttämättä :)

 
13. tammikuuta 2011 klo 20.21 , Blogger S kirjoitti...

voi ei miksi mä näin tämän postauksen!! mua on jo niin pitkään himottanu tuo valkoinen teema, mut ku pitäis päästä joistain vanhoista eka eroon...
mut otan tän kyllä nyt niin, et tää on mulle merkki ;D

 
13. tammikuuta 2011 klo 21.49 , Blogger Terhi kirjoitti...

Hihihii, hyviä perusteluita ostoksille ja ei tietenkään 'älä osta mitään tammikuu' pidä sisällään astioita jne.

 
13. tammikuuta 2011 klo 23.22 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Monta ihanaa postausta tullut reissuni aikana! Piti kommentoida noita vauvakoruja, aivan mielettömät!

Ja täytyy myöntää, että tuohon sovituskoppikuvaamiseen on tullut joskus sorruttua itsekin, kun olen halunnut makutuomarin mielipidettä kysyä! :-D Gantin mekko on upea!

 
13. tammikuuta 2011 klo 23.27 , Blogger K kirjoitti...

Meillä on valkoista teema ja aterimina Artikit, en mä kyllä ole kokenut ongelmalliseksi niiden yhteensopimista.
Mies oli saanut Artikit valmistujaislahjakseen ennen meidän tapaamista ja kun muutettiin yhteen, heivattiin mun sekalaiset aterimet pois. On muutettu kolmesti yhdessäolon aikana ja aina pyydetty tuparilahjaksi Artik-täydennystä - ja ystävät on aina ostaneet! Tällä hetkellä meillä on aterimia vaikka pataljoonalle :D

 
14. tammikuuta 2011 klo 10.11 , Blogger Elena kirjoitti...

Voi että kun olisi isompi koti, kaikki ihanat astiat ei vaan mahdu samaan aikaan....:)

http://bagsbootsandbeyond.blogspot.com/

 
14. tammikuuta 2011 klo 18.08 , Blogger Rilla kirjoitti...

ANNAO: ei voi - enkä jättänyt :)

S: on se, merkki! Kyllä nää asiat pitää osata tulkita oikein :D

Terhi: joo, ainoastaan vaatteet ja kengät lasketaan. Ehkä myös ne laukut. ;)

Jassu: kiitti, kiitti!

K: hyvä tietää. "Meidän" Artikit edelleen kaupassa, huomenna meen kurkkaamaan...

Elena: kaappitilaa vaan lisää... Sitähän voi olla kattoon saakka :)

 
19. tammikuuta 2011 klo 12.50 , Blogger akissfromthepast kirjoitti...

noi astiat on varsin hyvä yhdistelmä. mukava blogi muuten sulla!

 
19. tammikuuta 2011 klo 22.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuli yllätyksenä, etteivät kaikki iittalan astiat olekaan kotimaisia, esim. taika-astiat valmistetaan thaimaassa. Ja osa aterimista ranskassa, etelä-koreassa ja kiinassa.
Teema-astioita meillä ei yhtään, ei minkään värisenä :)

Satunnainen lukija

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu