Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tyttöjen illan jälkipohdinnat

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Tyttöjen illan jälkipohdinnat

Eilisilta meni hyvän ystävän kanssa illallisella. Kaavalla "hyvää ruokaa, viiniä, tyttöjen juttuja" ... ja kotiin sitten vasta kun lapset on varmasti nukkumassa :D
Keskusteltin kaikesta tärkeästä, kuten kevään hankinnoista, sisustuksesta, kengistä, matkasuunnitelmista, ihan vähän töistä ja ... siitä, miten välttää tätiytyminen. Ikäähän nyt tulee päivittäin lisää, sille ei voi mitään, mutta miten hoitaa homma - tyylikkäästi? Syvällisiä keskustelunaiheita siis!
... tästä jotenkin lipsuttiin aiheeseen hiukset. Ystäväni oli ehdottomasti sitä mieltä, että mun on lyhennettävä hiuksiani. Etten tätiytyisi. Mikään kamalan trendikäs mulle ei sovi. Tai en viihdy sellaisessa. Klassista ennemminkin. Mutta mitä? Olin jo visioinut kasvattavani hiuksia vielä kymmenisen senttiä. Hmmmm... Oliskohan ystäväni ajatuksessa jotain perää...


No, kampaaja-aika on ensi keskiviikkona! Siihen asti on aikaa miettiä taas, mitä tehdään. Leikataanko? Kuinka paljon? Ja mihin suuntaan värin kanssa... Kyllä elämä on näiden syvällisten kysymysten parissa haasteellista :)


Miten tää siis oikeasti menee? 
Kulkeeko hiusten pituus ja malli plus ikä jotenkin käsi kädessä? 


EDIT: polkkatukka parin vuoden takaa ohessa. Olisko tää nuorekkaampi? :)

Tunnisteet: ,

34 kommenttia:

12. maaliskuuta 2011 klo 15.27 , Blogger anne kirjoitti...

Minusta on virhe leikata ikääntyessä hiukset lyhyiksi, se vasta vanhenemisen merkki onkin. . .

 
12. maaliskuuta 2011 klo 15.29 , Blogger Amalia kirjoitti...

Moi!

Itse pähkäilen saman asian kanssa. Mulla on suunnilleen samanpituiset (ja -väriset) hiukset kuin sulla. Nyt tekisi hirmuisesti mieli katkaista ne napakkaan polkkaan. Jos mulla olisi joku leikkaamassa ne just heti, tekisin sen... kampaaja vasta vähän ajan kuluttua, voi olla, että pähkäillessä mieli muuttuu :D

 
12. maaliskuuta 2011 klo 15.32 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anne: juu, lyhyt on toinen juttu, se ei missään nimessä ole idea - vaikka toisille sekin sopii valtavan hyvin, vaan sellainen polkkismittainen...

Amalia: kuten yllä - just samaa mietin!! Että pitäiskö. Uskalaisko? Viittiskö?? Äh. En tiedä. On tää vaikeeta :)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 15.47 , Blogger Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Ihanaa kun sait viettää tyttöjen iltaa, se on meille kaikille äideille ja naisille tarpeen. Mulla itsellä lähes mustat puoleen selkään ulottuvat paksut, tosi upeet hiukset( kamalaa kehua ittensä ?? )En luovu niistä vaikka just kohta tulee 39 täyteen. Pidä hiuksesi pitkinä, eikö se ole kuitenkin iso osa sinua ja persoonaasi. Tähän loppuun Mallimamma Marjo Sjöroosia lainaten : " Hiukset ovat naisen kruunu ". Viikonlopun jatkoja !!

 
12. maaliskuuta 2011 klo 16.16 , Blogger Maisa kirjoitti...

Älä vaan leikkauta hiuksiasi lyhyemmäksi tätiytymisen välttämiseksi ... höpöhöpö. Lyhyet hiukset ovat paljon "tädimmät" kuin tämänhetkiset kauniit hiuksesi.

Eli aina ei kannata uskoa ystäviäkään :)

-Maisa-

 
12. maaliskuuta 2011 klo 16.31 , Blogger Rilla kirjoitti...

Reissuja ja romantiikkaa: kyllä itseään saa kehua :D Mulla hiusten mitta vaihdellut vuosien varrella usein ja paljon. Pitkissä olen viihtynyt varmaankin parhaiten. Hmmm... No, katsellaan!

Maisa: heh, kiitos :)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 16.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Napakka polkka siten että on reilusti edestä pidempi kuin takaa! Suosittelen! Ja sitä paitsi, tukka kasvaa nopeati takaisin (jos enää pitkiä hiuksia haluatkaan)..

 
12. maaliskuuta 2011 klo 16.48 , Blogger Johanna kirjoitti...

Rohkeasti vaan kampaajan tuoliin ja hiuksia hieman lyhemmäksi. Sulle sopis kyllä todella hyvin hieman lyhyempikin, mutta ei siis missään nimessä liian lyhyt :)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 16.49 , Blogger anna kirjoitti...

mäkin olen aina ihmetellyt ihmisiä jotka ei raaski leikata hiuksiaan. ne kasvavat kuitenkin ajan myötä takaisin ja monelle sopii paremmin hieman lyhyempi (eli just tyyliin polkkatukka) malli, joka ryhdistää kasvoja. voithan leikkauttaa ensin maltillisesti ja vähän tunnustella pidätkö vaiko et :)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 17.21 , Blogger Senni kirjoitti...

Mä olisin kans samoilla linjoilla, että leikkaa vaa. Et sä voi tietää miltä näyttää/tuntuu ennekuin kokeilet. Ja tukka kasvaa takaisin. Rohkeutta!!!!

 
12. maaliskuuta 2011 klo 17.25 , Blogger nanna kirjoitti...

Komppaan annaa! Mä en myöskään ymmärrä, jos ei pysty leikkaamaan hiuksia. Takaisinhan ne kasvaa ja vielä hyvinkin nopeasti, jollei nyt aivan kynittyä vetäise.

Mun mielestä polkka nuorentaa ja tekee tyttömäisen olemuksen, olematta kuitenkaan mikään teini. Siinä ei myöskään ole hiusten hentoisuus esteenä näin suomalaisittain. Päin vastoin oikeastaan.

Pitkä, aina kiinni oleva tukka on tekee monet vähän tätsykäksi.
Mutta toisaalta, paljon on ihmisestä itsestään kiinni. Useat parikymppiset asiallisissa jakuissaan ja klassisuudessan näyttävät varsin tätimäiseltä. Sen ikäisenä on vaan ehkä tärkeää näyttää ikäistään vanhemmalta ja tärkeältä.
Ja sitten vastaavasti on näitä keski-ikäisiä, jotka yrittävät tehdä pukeutumisella paluuta teinivuosiin...

Kohtuus kaikessa pätää varmasti tähänkin. Pääasia silti, jos on itse tyytyväinen!

 
12. maaliskuuta 2011 klo 18.17 , Blogger Tiina kirjoitti...

Musta sulle sopis joku vähän tummempi sävy hiuksiin, sillä ainakin voisi olla nuorentavaa vaikutusta. Hiusten leikkaamisesta en tiedä... :/

 
12. maaliskuuta 2011 klo 18.46 , Blogger Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Siulle sopii varmasti myös lyhyemmätkin hiukset! :)

En oikeen ossaa kyllä sanoa että miltäs se tätiytyminen oikeen näyttää, mutta miusta ei aikuisten naisten pitäisi ainakaan yrittää teineiltä näyttää!! ;D Olen aina ihan järkyttynyt kun nelikymppiset "teinit" köpöttelee kaupoissa ohi. ;) (no mun mielipide vaan)

Jospa oisitkin niin hullunrohkea, että antaisit kampaajan tehä mielensä mukaan!?! ;D

 
12. maaliskuuta 2011 klo 19.30 , Blogger Marjo kirjoitti...

Rohkeasti Rilla vaan kampaajalle, ne on taikureita, kun vaan muistat pitää kuitenkin sen sun oman tyylin ja "pääsi" ei liikaa vapauksia ja ainahan he voivat visioida sulle lookin ennen vaikkapas lehdistä!
Itse olin tänään kampaajalla ja on se niinkin että kun kauan aikaa käy samalla kampaajalla, niin kummasti ne ajatukset saa omasta päästä sen kampaajan päähän ja avot, tulos on loistava!

Ja sustahan ei mun mielestä tätimäistä saa ainakaaan kuvien peruteella sun tyyli on niin loistava ja osaat pukeuta niin uorekkaasti joten ole edelleen aivan niin kuin sinä itse.Tärkeintä on arvostaa ja pitää itsestään, kauneus on katsojan silmissä ja sisin on tärkein! Go Rilla Go!

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.04 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi: jotain sellaista olin ajatellut... Luulisin :)

Johanna: hmmm... nyt pitää ruveta miettimään tätä ihan tosissaan!

Senni: mulla ollut muutaman kerran polkkis aikaisemminkin. Aina olen tykännyt, ainakin vähän aikaa. Pitää vaan olla tarpeeksi lyhyt polkkis, ettei tuu sellaista roikkotukkavaikutelmaa :)

Nanna: heh, balanssi siis pitäisi löytää. Oot ihan oikeassa tuosta polkan vaikutuksesta. Sellainen fiilis mulla on siitä aina tullut. Tosin, ed kerrasta on aikaa lähemmäs pari vuotta... Pitääpäs laittaa kuva ;)

Tiina: muakin pikkasen kiinostais laittaa väriä lisää. Saas nähdä, onko kanttia :)

Peikkotyttö Hanna: heh, ihan totta - miltä se tätiytyminen näyttää. Sitä voi tätiytyä vaikka parikymppisenä! Ei oo iästä kiinni :)

Marjo: ihan totta, kukanenkin tyylillään! Nyt on jo niin polkkisfiilis, että :D Menen kaivamaan jostain polkkiskuvan itsestäni tuohon oheen. Saatte sitten ihmetellä ;)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.13 , Blogger Charlotte kirjoitti...

Hei Rilla,
Hiukset ei ole iästä kiinni :)Itse olen päälle neljäkymmppinen ja tumman ruskeat, puoleen selkään ylettyvien hiusten omistaja. Olen kysellyt samaan leikata vai ei ,mutta kampaaja sanoi ettei tuota tukkaa voi leikata;) Iästä ei saa olla siulakaan kiinni.Mutta toinen asia on oletko vaihtelun haluinen.Haluatko polkan? Itse olen jo vuosia pitänyt pitkiä, aiemmin polkaakin useita malleja.Kyllä hiukset kasvaa,mutta ottaa aikansa. Entäs hieman asteittainen lyhennyt ja uutta väriä?
T:Charlotte

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.16 , Blogger Rilla kirjoitti...

Charlotte: eihän se ole :) TOSIN, sellainen perussuomalainen ohut hius harvemmin näyttää pitkänä kivalta, iästä riippumatta. Mulla taitaa olla tarvis saada jotain vaihtelua :) Vakiosti aina muutaman vuoden välein lyhennän rajusti, sitten taas kasvatan. Kuulunee kuvioon mulla ;)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vakkarilukija kirjoittaa:

Älä ihmeessä lyhennä! Ainakaan kovin paljon. Kuvassa oleva polkka voisi olla kiva. Itse olen pähkäillyt saman ongelman kanssa. Leikkasin kerran jopa ihan lyhyeksi kokeilumielessä. Todetakseni, että puolipitkä vaan on omaa tyyliäni ;).

Työpaikallani näen päivittäin ihan liian monta monivärjättyä geometrisesti leikattua lyhyttä kampausta, jossa takaraivo on leikattu lyhyemmäksi kanan takapuolta muistuttavaksi pehkoksi...

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.33 , Blogger S kirjoitti...

mäki näin heti ton kuvan nähtyäni sulla sellasen et takaa lyhempi ja eestä pitempi. ja ehkä etuhiukset myös sillee vinosti otsalle :)

 
12. maaliskuuta 2011 klo 20.39 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi vakkarilukija: tiedän JUST mitä tarkoitat. Never mulle sellaista. Ei. Kyllä tuon kuvan polkkis taitaisi olla max lyhyys (onkohan sellaista sanaa kuin lyhyys... :D)

S: raadissa yksimielisyyttä :) Saas nähdä. Nolottaa jo valmiiksi jos tuun kampaajalta ihan saman näköisenä kuin sinne mennessänikin :D

 
12. maaliskuuta 2011 klo 21.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, tätiyden voi välttää, kun on mieleltään nuori, silloin ulkonäkökin noudattaa samoja linjoja siinä sivussa, ihan itsekseen.
Joten leikkauta sellainen tukka, kun kampaajapäivänä tuntuu, tukka kasvaa pian...

ps. taidan olla vanhimpia blogisi seuraajia ;)

Naomi (iältään täti-ihminen) :D

 
12. maaliskuuta 2011 klo 21.10 , Blogger nanna kirjoitti...

Toi polkkakuvan pituus on tosi hyvä! Ja etenkin olen ihastunut noihin sarviin :DD

Mä leikkautin syksyllä otsiksen, VAIKKA olen katunut aina sen leikkaamista aiemmin. Vaan nyt en ole katunut. En päivääkään. Päinvastoin on sellainen fiilis, etten halua luopua siitä koskaan ja kesäksi ajattelin sellaista Sara la Fountain -mallia.

 
12. maaliskuuta 2011 klo 21.25 , Blogger Amalia kirjoitti...

Toi kuvan polkkis sopii sulle mielettömän hyvin!!! Mie päätin, että meen kanssa ens viikolla pätkäisemään omani. Tosin mulla ongelmana luonnonkiharat hiukset, ne ei ole polkkana koskaan noin kauniit kuin nuo sinun.

 
12. maaliskuuta 2011 klo 23.31 , Blogger anne kirjoitti...

Toki tuo polkkis soåii sinulle erittäin hyvin ainakin noin blondina ja ihan suorana.

Itselläni on ollut puoleen selkääm asti pitkä tukka naimisiin mennessä, sitten oli monta vuotta polkka tukka. 30 veenä repäsin ja olin siili tukka.

Nyt taas palannut vanhaan eli puoleen selkään pitkä ja ikää yli 40.

Monasti mietin paluuta polkkaan, mutta kun se oli niin äärimmäisen tylsä.

Mielipiteet kampaajan, kosmetoloogon ja ystävien kesken on pitkän tukan puolesta, joten ihan heti minua ei polkkatukkaisena nähdä.

Itse olen ennen kaikkea terveen näköisten hiusten kannattaja ja entiseltä ammatiltani kampaaja.

 
12. maaliskuuta 2011 klo 23.32 , Blogger Esmeralda kirjoitti...

Mun mielestä sulle sopii oikein hyvin tuollainen pidempi malli, mikä tuoreimmissa kuvissa näkyy. Tosi kiva, eikä lainkaan tätimäinen. Ei tuo sarvipään tukkakaan paha oo, mut pidempi mielestäni nuorekkaampi! :D

 
13. maaliskuuta 2011 klo 7.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ÄLÄ leikkaa.
Itse pidän täteinä just niitä, jotka leikkaa tukkansa lyhyiksi ja antaa kaiken muun rehottaa rauhassa ;) Ja ainakin oma lähipiiri on samaa mieltä asiasta.
terv. 22v

p.s. olet KAUNIS

 
13. maaliskuuta 2011 klo 8.09 , Blogger Mannukka kirjoitti...

Mun motto on aina kampaajalla; kyllä ne takaisin kasvaa. Rohkeutta kehiin vaan. Itselleni leikattiin viime reissulla ihan kunnollinen otsatukka,vähän pelotti, mutta päätin olla rohkea ja nyt kyllä tykkään. Se piristikin ihan älyttömästi.

Täytyy sanoa, että aika harvoin näkee "aikuisia" naisia, joilla olisi pitkä tukka ja jotka näyttäisivät hyvältä. Varsinkin jos on ohuet hiukset, niinkuin suomalaisilla kuulemma useimmiten on, on lyhyempi malli paremman näköinen.

 
13. maaliskuuta 2011 klo 12.45 , Blogger Apsi kirjoitti...

Pakko minunkin kommentoida:) Itse tuskailen myös jatkuvasti hiusten kanssa. Minulla on aika lailla saman tyyppiset hiukset kuin sinulla. Nyt rohkaistuin leikkaamaan aika paljon ja olen saanut kehuja nuorekkuudesta ja trendikkyydestä. Myös mieheni, joka on pitkien hiusten "ihailija" on kehunut näitä. Mulla on takaa pikkusen lyhyemmät kuin sivulta (vähän lyhyemmät kuin tuossa sinun polkkakuvassa) ja näitä on myös pätkitty. Tarpeeksi usein kun käyn kampaajalla, trendikkyys säilyy, leikkaus ja väri pysyvät kuosissa. Mietin pitkään leikkaamista juuri siitä syystä, että kaikki 4-kymppiset leikkaavat hiuksensa:)) Edelleen ihailen pitkiä hiuksia, mutta mun hiuslaadulla ne ei näytä hyvältä. Mietin välillä kyllä pidennyksiä. Sillä me ei olla vielä vanhoja (olen 39) meidän pitää nauttia täysillä naiseudestamme! :))

 
13. maaliskuuta 2011 klo 12.58 , Blogger Merja K kirjoitti...

Minun kurssikaverilla on tosi kiva polkka, takaa lyhyempi ja pitenee eteenpäin. Sellaista mallia itsellenikin halajaisin, mutta en saa vaan omaani kasvattettua ;) Hiuksissa on se hyvä puoli, että ne kasvavat, jos ei mallissa viihdykään.

Hauska ilta teillä ollut, juuri tuollaista kaipaa aina silloin tällöin :) Iloista sunnuntaipäivää!

 
13. maaliskuuta 2011 klo 13.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Asiasta viidenteen.. Mistä toi ihana neuletakki on hankittu?

 
13. maaliskuuta 2011 klo 14.20 , Blogger Rilla kirjoitti...

Naomi: iästä viis :) Hiusten suhteen olen kyllä melkoinen hannari. Ei paljon inspiksellä tee mitään. Miettii ja miettii ja ... hannaa :)

Nanna: Sara la Fountain-malli sopis sulle mielettömän hyvin! Noi sarvet on vähän sellainen kausijuttu. Ei jokapäiväisessä käytössä :) Se myös on ihan totta, että jos joku juttu on ollut nounou joskus, ei välttämättä päde enää nyt.

Amalia: ongelmansa kullakin. Musta olis IHANAA jos mulla olis luonnonkiharat ;)

Anne: 100% samaa mieltä. Plus tää hiusten pituus-asia on persoonan lisäksi vahvasti kiinni myös hiusten laadusta. Hiirenhäntä ei näytä kellään hyvältä pitkänä, vahva hius kyllä!!

Esmeralda: kiitti :) Jotenkin olen (ehkä, kait) kallistumassa siihen, että pidän pituuden, muuttelen jotenkin muuten sitten...

Anonyymi 22v: heh, kiitos :D Ihana tuo "antaa kaiken muun rehottaa". Näinhän se on.

Mannukka: joo, hiusten laatu on aika tärkeä juttu jos on pitkät hiukset. Joillain on niin vahva tukka, ettei sille tarvitse tehdä juuri mitään, sitten on näitä kuten minä, paljon hiusta, mutta laittamatta on aika... ruma :) Tosin, sillä tuskin on mitään pituuden kanssa tekemistä.

Apsi: ei tosiaan olla vanhoja :) Siinä on just tää fine line - nuorekas, mutta tyylikäs - ei tätimäinen.

Merja K: onhan se näin. Kasvavat vielä. Tosin, jos tekee jotain hirmu radikaalia, siihen menee niin kaauaan....

Anonyymi: se on Jackpotin neule. Viime syksynä hankittu, mutta näemmä vielä löytyy kaupoista!

 
13. maaliskuuta 2011 klo 15.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuli melkein itku anonyymin vakkarilukijan kommentista. Kun ei ole takaraivoa eikä paksua tukkaa, ainoa vaihtoehto saada hiukan symmetriaa tähän lättänäpäähän on juurikin tuo kananperseniska. Niin se vain on, vaikka yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista on vuosien varrella kampaajan kanssa yritetty. Monivärisyys lyhyessä hiuksessa näyttää minunkin mielestäni liian usein epäonnistuneelta, joten sitä ei kiitos.

Tukka on uusiutuva luonnonvara, siitä vain Rilla!

t: toinen vakkari

 
13. maaliskuuta 2011 klo 16.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minustakin polkka olisi tosi hyvä sinulle, siis se että takaa lyhyempi kuin edestä. :)

 
13. maaliskuuta 2011 klo 19.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Vakkarilukija jatkaa...

Kommenttini takia ei todellakaan tarvitse itkeä, eikä menettää yöunia. Tarkoitukseni ei toki ollut loukata ketään. Omassa lähipiirissäni tämä hiustyyli vain näyttää olevan lähes jokaisella yli nelikymppisellä. Kasvojenmuodosta, vartalosta, hiuslaadusta, pukeutumistyylistä jne. riippumatta. Siksi ehkä haluankin mennä vastavirtaan ja pitää kiinni omasta puolipitkästä ohuesta(!) kampauksestani.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu