Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

(Takaisin) kesäkuntoon

lauantai 16. huhtikuuta 2011

(Takaisin) kesäkuntoon

Vaihdoin kuntokeskusta viime syksynä ajatuksella, että tarjonta on huomattavasti runsaampaa, tilat hienommat ja lapsiparkki löytyy myös. Toteutui. Ihan tyytyväinen olen ollut - siinä ei mitään, mutta aiemmasta poiketen, salikäynnit ovat huvenneet aiemmasta muutamasta/vko ... nollaan. Ryhmäliikuntatunneilla on kyllä tullut käytyä (enemmänkin kait olisi voinut), mutta - spinning/tms ei juurikaan lihasmassaa kasvata, kuntoa tosin ylläpitää.


Jokainen meistä varmaan tietää, että perusianeenvaihdunta hidastuu vanhetessa. Syynä nimenomaan lihasmassan hupeneminen - ei juurikaan mikään muu! Ainoa keino taistella tuota vastaan on ylläpitää sitä lihasmassaa... Se löysä ja pehmeä osa meissä ei mitään kuluta, lihas kylläkin. Puhumattakaan seurannaisvaikutuksista, jos lihaskunto on jotain muuta kun sen pitäisi olla. Mulla on risa polvi plus selkä sanoo heti mielipiteensä jos laiskottelen.


Noh. Tämän tiedostavana ja edelleen ollen siinä tilassa, että uudella hienolla punttisalilla en oikein osaa käydä - pyysin miestä tuomaan mulle kotiin ihan omaa rautaa :) Kasailtiin painoja ja kokeilin tehdä hauiksia samoilla kiloilla kuin silloin puoli vuotta sitten. Ja mitä käy. Ei liiku. Ei pysty, ei kykene. 2 kiloa vähemmän... tekee tiukkaa ... 4 kiloa piti ottaa pois, niin jotenkin tuntui järkevältä!


Järkytys.


Puolen vuoden laiskottelu on tehnyt tehtävänsä!! Kaivelin arkistoista kuvaa viime kesältä. Silloin onnistui leuanvedotkin.(Huomatkaa yrmy ilme - ja blondius :D)
Aidosti ja oikeasti. Nyt on tehtävä jotain. Olen aamuisin kamalan laiska tekemään mitään extraa - ainakaan jos se vaatisi herätystä normaalia aiemmin. Toisaalta, hyvän asian takia...? Pystyykö ihminen kotijumppaan? Aika paljon voisi tehdä vapailla painoillakin ilman salilla käyntiä. Lehdet on pullollaan kaikkia ohjeita - ja osaanhan minä noita itsekin, ihan tuttua tavaraa. Mutta - miten itsensä motivoi - minkä ajan allakoi tälle?


Tulee mieleen mun yli 9-kymppiseksi elänyt isoäiti, joka jumppasi kotonaan päivittäin ihan viime metreille saakka.. Jos mummukin niin kait sitten myös minä?


Vinkkejä? Miten tsempata itseään? Vai pitäisikö vaan raahautua sinne salille... Joskus...
Sixpack ja kesäkäsivarret mielessä mukavaa lauantai-iltaa toivotellen :)

Tunnisteet:

30 kommenttia:

16. huhtikuuta 2011 klo 19.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei kokemusta kotijumpasta. Mutta jos päätät ja onnistut niin tosi mielelläni kuulisin sulta vinkkejä. Kotiäitinä pienellä paikkakunnalla mahdollisuudet on tosi vähäiset ja inspiraatiota tarvisin.
Memma
PS. JEstas tota sun leuanvetokuvaa :) Mulle noi käsivarret!

 
16. huhtikuuta 2011 klo 19.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oot kyllä tosi laiha!

 
16. huhtikuuta 2011 klo 20.00 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ootko kokeillu body pump ym voimailu tuntia? Tehokasta ja kivaa. Salille en saa rahdattua itteöni mutta näillä tykkään käydä. Ja varmasti kasvaa haba :D
-Anna-

 
16. huhtikuuta 2011 klo 20.05 , Blogger Krisse kirjoitti...

tutulta kuullostaa...ensi viikolla...:-)

 
16. huhtikuuta 2011 klo 20.06 , Blogger Rilla kirjoitti...

Memma: heh, kiitos. Tosin, kuva viimekesäinen... :( Katsoo, miten saan itseni liikkeelle, mitään ihmeellistä kerrottavaa mulla tuskin on :)

Anonyymi: näissä kiloissa oon ollut viimeiset 20 vuotta. Tai, no, raskausaikoina +10 kiloa per lapsi ja muutaman kerran tosi paljon laihempi. Raksa-aikana paino hupeni tästä 4 kiloa alas. Luulin vaa'an menneen rikki...

Anna: olen, usein käynytkin - tosin, en viimeviikkoina! Pitäisi varmaan ottaa kerta per vko sitäkin ohjelmaan. Kahvakuula toinen kiva myös!

 
16. huhtikuuta 2011 klo 20.07 , Blogger Rilla kirjoitti...

Krisse: heh, no sanos muuta!! Jos sitä näin puolijulkisesti huutelisi ääneen niin tulisi itselleen pieni paine tehdä myös jotain ;)

 
16. huhtikuuta 2011 klo 21.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No keksi jotain hyviä motivaatiopalkintoja matkan varrelle tai haasta mies tai joku kaveri kuntoilukilpaan, jossa luovuttaja saa inhan rangaistuksen ja sitkeys palkitaan ;)

Tai kokeile jumppa-dvd:itä...
Tsemppiä!

Minä yritän raahata itseni ensi viikolla pitkästä aikaa jumppaan, on kyllä tullut luvattoman pitkä tauko.. Ja heti huomaa. Minua ei muutaman kilon heittely niin haittaa, mutta selkä alkaa hyvin pian huutelemaan huomiota. Samoin pää menee tukkoon :)

-Kaisa

 
16. huhtikuuta 2011 klo 21.52 , Blogger anne kirjoitti...

Käyn kerta viikkoon salilla ja teen kaiken "mukavuus" tasolla, käyn kerta viikkoon Pumpissa, ja ohjaaja tietää mitn midät vedetään loppuun asti, tykkään. Kaikella on puolensa, myös ikääntymisellä. Sen ei mielestäni tarvi enää olla sixback. . .siis vatsan, mutta hikoilu ja itsensä ylittäminen on toisinaan tervetullutta. Anna armoa itsellesi, nauti siitä mitä olet ja saat urheilusta!

 
16. huhtikuuta 2011 klo 22.01 , Blogger Rilla kirjoitti...

Kaisa: kyllä, palkinnot toimii aina :) Mies pääsee treenaamaan Turussa ihan liikaa - siitä en uskalla ottaa vastusta! Hih, oikeastaan se jumppa-dvd ei ole yhtään pöllömpi idea. Muistan nuoruudessa sellaista harrastaneeni oikein olan takaa. Jane Fondat löytyi plus Cindy Crawfordin jumppavideo ;)

Anne: joo, oot ihan oikeassa. Sixpackit on kyllä niin huumoritasolla ajatuksenakin, että sinne en oikeasti kuvittele pääseväni :) TOSIN - muistan sellaisen 5-kymppisen salitädin, jolta sixpackit löytyi. Paremmat kuin multa ikinä. Että ei sekään siis ole pelkästään ikäjuttu. Muttamutta - tavoitteena säilyttää kunto ja olla menemättä rikki!

 
16. huhtikuuta 2011 klo 22.06 , Blogger anne kirjoitti...

Rikki menin tänään, olin endin aamulla Pumpissa ja siyten koko loppupäivän neljään asri pihahommissa, ihana ilma, ei malttanut lopettaa. .. Nyt ei meinaa peffa nousta tuolista, mutta olipa ihana päivä : )

 
16. huhtikuuta 2011 klo 22.07 , Blogger anne kirjoitti...

Sorry nää kirjoitusvirheet, kosketunäyttö ja ei jaks tarkustaa. . .

 
16. huhtikuuta 2011 klo 23.09 , Blogger Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Oma hyvä olo on musta paras tsemppari jatkamaan salilla käyntiä..kunhan vaan pääsee alkuun! Ajattele, että salilla parannat huomattavasti enemmän ryhtiä, kuin jumpilla. Muutama senttiä "lisäpituutta", eiks kuullosta hyvältä?

 
17. huhtikuuta 2011 klo 0.01 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Oi wau tuota kuvaasi!!! Ja hei - minä en ole koskaan eläessäni osannut (=jaksanut) vetää yhtään leukaa!

Ja saman motivaatio- sekä aikapulan kanssa tässä itsekin kamppailen, joten kun löydät ratkaisun niin laitathan jakoon!

 
17. huhtikuuta 2011 klo 10.54 , Blogger Heli kirjoitti...

Voi että miten samat mietteet.. tosin mä en ole aktiivisesti muuta tehnyt enää vuosiin kuin lenkittänyt koiria (mistä ei siis todellakaan lihas kasva..).

Kävin perjantaina kehonkoostumusmittauksessa ja tulos oli.. mielenkiintoinen. No, sitä se oli mitä odotinkin, eli liian vähän lihasta ja liikaa rasvaa. Positiivista oli se, ettei sitä rasvaa ollut kuitenkaan liikaa sisäelinten ympärillä, eli kaikki se liika on laihdutettavissa.

Ohjeeksi sain.. punttisalia.. ugh. Nyt koitan sitten tässä itseäni psyykata, että jos vaikka ensi talvena.. kesällä jos nyt sitten koitan suunnistaa ja muutenkin juosta tätä läskiä veks, 5,7kg olis lappusen mukaan tavoite laihtua (olen normaalipainon ylärajoilla, mutta sitä läskiä liikaa ton verran...).

Kotijumppa ei multakaan meinaa mitenkään onnistua, ei vaan saa aikaan.. Ostan välillä jotain DVD-jumppiakin ja avaamatta taitavat olla edelleen.. Toisaalta jos sitten koittais kuitenkin myös sitä ensi talven aikana.. (eli aloitan "sitten joskus", hehheh..)

Ja sä oot kyllä todella hoikka!

 
17. huhtikuuta 2011 klo 11.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse kotijumppaillaan http://www.bodyrock.tv/ mukana :) Kivoja uusia treenejä ja haasteita joka päivä! Lisäksi treenit on aika lyhkäsiä, ettei mene koko päivää, mutta sitäkin tehokkaampia!
Täällä kans koitetaan leukoja vedellä. Kesään mennessä olis tavoite että menis tuosta vain ;)

Sansai

 
17. huhtikuuta 2011 klo 11.44 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anne: kuulostaa mielettömän reippaalta :D Itse meinasin aloitella tänään noilla pihahommilla. Viiden jälkeen jumpalle!!

Sweet Home Lystimäki: jep, oot ihan oikeassa. Tiedänhän minä, miten salilla käynti vaikuttaa ihmiseen - sitä on niin monta vuotta tehty. Suorastaan harmittaa, että on antanut itsensä repsahtaa näin!

Jassu: sun reissusuunnitelmia lueskellessa en yhtään ihmettele, että aika on kortilla, huh. Ja matkiksessa on huono raahata mukana paria kymmentä kiloa rautaa ;) Mutta, laitan idikset jakoon!

Heli: meillä on omronin kehonkoostumusmittarivaaka (tai mikälie sen nimi onkaan) kotonakin. Ostin sen viimeisimmän raskauden jälkeen kun halusin nopeasti takaisin kuntoon ja jotain, millä seurata, missä mennään. Täytyypä katsoa sillä vähän suuntaviivaa... Tsemppiä sullekin projektissa!

Sansai: loistavaa, kiitos vinkistä. Käyn ehdottomasti tutkimassa!! Kuulostaa oikein hyvältä siis :)

 
17. huhtikuuta 2011 klo 12.15 , Blogger Anne kirjoitti...

Heippa Rilla!
Vitsi mä sitten tykkään sun blogista. Sä pistät ittes likoon ihan kokonaan. Mutta siis punttisalista. Itte olen sua reippaasti isompi...ainakin tuplat..jolleit triplat. Olin viime viikolla itte 2x piiitkääästä aikaan punttiksella. Ja teki sitten hyvää. Tässä itelläkin harkinnassa että saisinko itseni revittyä aamupunttikselle. Olis varmaan ainakin kokeilemisen arvoinen juttu.

 
17. huhtikuuta 2011 klo 12.52 , Blogger Johanna kirjoitti...

Vau mikä kuva sinusta! Tuota kuvaa kun katsoo tekee mieli alkaa treenaamaan itsekin, ja pian :). Viime aikoina en ole ehtinyt oikein edes spinningiin, mies kun on ollut kamalasti työmatkoilla, enkä ole viitsinyt pikkuneitiä lapsiparkkiin viedä.. Kotijumppa olisi varmasti hyvä idea!

 
17. huhtikuuta 2011 klo 13.06 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anne: noooo, en (teidän) onneksi kokonaan :) Läheskään. Mutta kiva jos tykkäät! Aamupunttista olen minäkin tuhat kertaa suunnitellut. Onnistunut varmaan max kolme kertaa elämäni aikana. Nykyään varsinkin haasteellista kun on tämä koko jengi saatettava kouluun/hoitoon aamuisin ja mies siellä jossain Turussa. No, taitaa mulle vaan olla se hyvä tekosyy :D Hienoa olisi jos pystyisi! Se aika ei olisi juurikaan mistään pois.

Johanna: joku kombinaatio... kotijumppa, ryhmäliikunta + hyötyliikunta siihen päälle. Sitä tavoitellaan :) (terkuin eräs joka just tuli sisälle haravoituaan pihaa selkä märkänä)

 
17. huhtikuuta 2011 klo 15.02 , Blogger Travellers kirjoitti...

Itse kokeilin juuri sarjan erilaisia ryhmäliikuntatunteja ja pähkäilin niitä blogissanikin. Tällä hetkellä tuntuu, että ne voisivat olla paras motivaattori; pakko mennä tiettyyn aikaan ja jumpata reippaasti koko tunti. Sitten se on ohi ja fiilis hyvä. Kotijumppa onnistuu satunnaisesti, mutta kummasti hiipuu yleensä alun jälkeen. Tai nyt keväällä tietysty lenkkeilykin taas houkuttelee, mutta siihenkin pitää saada kunnon parin viikon alku ennen kuin kulkee kevyesti.

 
17. huhtikuuta 2011 klo 15.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä on yksi ryhmäliikunnan vihaaja ja salille ei ole aikaa, mä lipputan ton kotijumpan puolesta! Ei tarvi koko kroppaa tehdä kerrallaan, kyllä mulla on ainakin tuottanut tulosta, kun teen harva se päivä käsipainoilla hauikset ja allireenin, vatsat ja kahvakuula on huippu kyykkyihin yms.Lenkillä koitan käydä vähintään 3krt viikossa, kaikki nää onnistuu lasetn kanssa.Tsemppiä kuntoiluun ja näytät huippukuntoiselta!
T:ison perheen mama

 
17. huhtikuuta 2011 klo 16.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Rilla!

Tuttu juttu tuo, että ei saa itseään tekemään lihastreeniä, jos täytyy erikseen lähteä salille. Mun ratkaisu on ollu KAHVAKUULAT :) Kovastihan nuo on nyt muotia, mutta vuoden niillä treenanneena voin sanoa, että parempaa tapaa kasvattaa lihaksia tuskin on. Ehdottomana plussana myös se, että treenin voit tehdä milloin vain omassa kotona, ulkona tai sisällä.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, esim. 6 ja 10 kg painoilla aloitus (näillä menee melkein kaikki lihasryhmät) ja myöhemmin heiluriin 14 - 16 kg.

Kahvakuulatreeni tosissaan näkyy kropassa muutaman kuukauden treenin jälkeen, salilla en saanut yhtä hyvin lihasvoimaa paranemaan.

-katja-

 
17. huhtikuuta 2011 klo 20.45 , Blogger Maati kirjoitti...

Voi, pakko kans alkaa salilla käymään, kuntosalikin olis työpaikalla, jonka käytön työnantaja vielä tarjoaakin, että porukka pysyis työkykyisenä. Hullua olis jättää käyttämättä. Heti huomenna meen... tai tiistaina:)

 
17. huhtikuuta 2011 klo 22.01 , Blogger Annimanni kirjoitti...

Auts. Osui arkaan paikkaan, koska mulla on ihan sama juttu. Ryhdistäytyä pitäisi. Äitiysloma on ollut erittäin hyvä tekosyy. Siis enhän mä voi kun JUST vasta synnytin. Kröhöm, puoli vuotta sitten.

 
18. huhtikuuta 2011 klo 17.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hihaa. Jumppadvd:t ovat minun pelastukseni. Olen nyt noin vuoden päivät tahkonnut niitä kaiken muun ohessa ja tuloksia kyllä näkyy. Kyllästyin käymään täältä periferiasta jumpissa muualla, kun matkoihin meni yhteensä sen tunnin verran. Siinä ajassa tekee jo treenin. Lihaskuntoa minun pakko treenata jaksaaseni esim. juuri tähän aikaan vuodesta rankametsässä ja muussa puusouvissa. Kesä taas tuo pihan laitot ja muut piha- ja rakennushommat, mitä maalla aina riittää. Sillin treenimäärä jää illasta enää puoleen tuntiin.

Pyrin siis tekemään noin viitisen tuntia viikossa näitä dvd-treenejä. Aamuisin vetäisen puolen tunnin pikatreenin joko Jillian Michaelsin kahvakuulatreeniä tai esim. hänen thirty day shredinsä. Iltaisin, kun on enemmän aikaa teen n. tunnin treenin joko stepperillä Jari Lovea, stepperin mukana tullutta treeniä tai Jillianin paria eri treeniä.

Nyt tosiaan miehenikin innostui sen verran, että kuntosalin lattia on vasta valettu ja vermeet sinne hommattu videotykkiä myöden(sieltä sisustuksestahan se kannattaa lähteä liikkeelle:D) ja syksyllä pääseen vetäisemään treenit omalla salilla ja siirtämään stepperit, kahvakuulat ja painot sinne.

Omia dvd-suosikkejani ovat Jillian Michaelsin treenit ja Jari Loven jumpat. Jari tekee aika isoillakin painoilla, samoin Jillian kahvakuula voipi olla vähintään sen kahdeksan kiloa, muuten Jillianilla pienehköt painot ja kehon vastus.

Tulipahan sepustusta kerrakseen...

*Omppo*

 
18. huhtikuuta 2011 klo 20.29 , Blogger Rilla kirjoitti...

Travellers: joo, ei ole helppoa! Mulle sopii jäsenyystyyppinen systeemi parhaiten - voi valita, mille tunneille milloinkin menee. Jos olisi joku tietty aika aina per vko, niin ei vaan pystyisi. Rupeaisi ahdistamaan :) Kotijumppaa kyllä tahtoisin viritellä sellaisena täydentävänä systeminä!

Ison perheen mama: kiitti :) Sun urheiluannoksesi kuulostaa ihan loistavalta! Ja onhan se totta, että usein (ei tietenkään aina) se on siitä omasta halusta järjestellä kiinni... :D

Katja: kahvakuulat vois olla munkin juttu! Tykkään kahvatunneistakin tosi paljon. Hmmm.. pitäisköhän investoida :D Houkuttelee myös niiden heiluttelu pihalla! Heh, eiköhän nää puut sen verran lehtevöidy ympärillä, että piiloon jäisin.

Maati: niin, kaikki me tiedetään, kuin tärkeetä liikunta ja lihaskunto olisi. Mikä ihme siinä sitten on niin vaikeeta. Sama pätee mulla terveelliseen syömiseen. Tsempataan :)

Annimanni: äitiysloma ON hyvä tekosyy :) Ainakin aloittaa rauhallisesti, riippuen tietysti vähän siitä, miten on treenannut sitä ennen.. Parempi aiemmin kuin myöhemmin kuitenkin?

Omppo: no VAU, nyt sait mut innostumaan :) Mistä ole hankkinut dvd:si? Kuulostaa tosi reippaalta menosi!

 
18. huhtikuuta 2011 klo 20.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hankin dvd:t joko totalfitnessdvd.comista tai Amazonista (meillä on regionfreet nuo dvdvermeet, niin ei haittaa jenkkiversiotkaan). Väännän sunnuntai-iltana ohjelman seuraavalle viikolle mahdollisimman monipuolisesti erilaisista jumpista ja sitten taas tsekkaan sunnuntaina viikon tunnit, että mitä tulikaan tehtyä sekä nostanko vaikkapa punttien määrää seuraavalle kerralle.

Itselle on kertynyt nyt 10 Jilliania (hällä yhdellä dvd:llä usein myös eri tasoja) ja Jari Lovelta viisi dvd:tä, sekä se stepperin mukana tullut ja kaverilta saatu kolmen dvd:n zumba (mikä ei valtavasta suosiostaan huolimatta ole noussut mitenkään omaksi suosikikseni). Näistä saa varsin vaihtelevaa treeniä aikaiseksi, eikä ehdi kyllästyä.

Tuossa Jillianin kahvakuulatreenissä on muuten tosi hyvät tutorialit, että virheellisesti ei tule tehtyä ainakaan informaation puutteen vuoksi. Kahvakuulaillessahan on erityisen tärkeää, että liikkeet tekee oikein (toki muutenkin on).

Asiastaan innostunut Omppo :D

 
18. huhtikuuta 2011 klo 21.44 , Blogger Terhi kirjoitti...

Voihan viude mikä kuva, upea! Mä oon huono lähtemään mihinkään ryhmäjuttuihin, jonkun pitäis ottaa hihasta kiinni ja viedä. Juoksemassa käyn välillä ja siinä se. Muutakin pitäis tehdä ehdottomasti. Mitenköhän kahvakuulatreeni toimisi?

 
18. huhtikuuta 2011 klo 22.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kahvakuulailu pihalla voi olla myös tosi hyvää viihdettä naapureille ;) Mut ihan tosipuheessa, meillä reenataan sekä sisällä että ulkona (mies tämän aloitti, toi vaimollekin kuulat ja siitä se sitten lähti...). Toimii loistavasti ulkona myös talvella, sopivan raikasta kun on niin ei huomaakaan miten rankan treenin jaksaa vetää. Ja kroppa kiittää ja ryhti paranee :D

Suosittelen kyllä, jos tunneistakin olet tykännyt. Tähän jää ihan totaalisesti koukkuun ja välillä joutuu oikeasti hillitsemään itseään ettei ihan joka ilta rääkkää itseään ;)

Treeni-iloa!

-katja

 
19. huhtikuuta 2011 klo 21.09 , Blogger Regina kirjoitti...

Kolme sanaa: Jillian Michaels -DVD:t. Mikä tahansa niistä. Toimii!! Olin ite aika skeptinen mutta kunto on kasvanut roimasti ja lihaskunto parantunut! Lihasta tullut läskin tilalle. :D Puolen tunnin pätkät on loistavia kun aikaa ei ole paljoa kun taas niillä tunnin treeneillä palaa jo 600 kcal jos kunnolla tekee. Kantsii lueskella käyttäjien palautetta esim. Amazonista. :) Sopii kiireisille äideille!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu