Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vaahteraterapiaa

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Vaahteraterapiaa

Meillä on lähiöpihaksi suhteellisen suuri piha, n 3000 neliötä yhteensä. Istutusalueiden, puiden ja pensaiden, nurmikon ja kiveysten lisäksi meillä on paljon kivituhkapolkuja. Pihaa ympäröi suuret puut, joista iso osa vaahteroita. Tykkään niistä, niiden lehdistä ja niiden "siisteydestä". Ainoa miinus on se, että syksyisin piha on myös täynnä lehtiä. Keväällä sen seurauksena polut (ja suurinpiirtein kaikki muukin paikka) puskee vaahteran alkuja.


Tämä tietysti voisi olla tosi rasittavaa... mutta... Mulle se on äärettömän terapeuttista nyppiä noita vaahteran alkuja hiekasta. Ne pitää nostaa sieltä sillä lailla nätisti, että vaahtera irtoaa juurineen päivineen. Voisin tehdä tuota vaikka kuinka kauan! :D Minkäköhänlaisen freudilaisen tulkinnan tuosta saisi... 


Vapaa-aika siis mennyt pihalla. Kevät on niiiin ihana vuodenaika! Huomiselle, vappuaatolle, ohjelmassa lisää rapsimista ja kukkapenkeissä perennojen siirtoa paikasta toiseen. Meillä alkaa olla perennaa niin paljon joka paikkaan levitettynä, että voisin pikkuhiljaa perustaa oman pihamyymälän :)


Kesää odotellessa katsellaan, näitä kevään ensimmäisiä...
PS. tunnistatteko, mitä alla olevassa kuvassa maasta puskee...
Huomenna palaillaan hieman wapummissa tunnelmissa :)

Tunnisteet:

13 kommenttia:

29. huhtikuuta 2011 klo 20.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kieloja!

-Kaisa

 
29. huhtikuuta 2011 klo 20.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ei harmainta havaintoa :)
Teillä on upea piha, näkisin mielelläni lisää kuvia sieltä. Myös vinkkejä! LEmpikasvejasi?
Memma

 
29. huhtikuuta 2011 klo 21.13 , Blogger Rilla kirjoitti...

Kaisa: jep!! Näin on :) Meillä ihanat isot kielolämpäreet pihan luonnonvaraisilla alueilla.

Memma: kiitos. Kunhan kesä tulee, varmasti. Lempikasveja ... niitä on paljon. Voisin kyllä joskus yrittää.

 
29. huhtikuuta 2011 klo 22.35 , Blogger Merja K kirjoitti...

Minunkin pitäisi jakaa perennoja, mutta odotan inspiraatiota ;) Iloista wappua!

 
29. huhtikuuta 2011 klo 22.59 , Blogger Tanja kirjoitti...

On teillä kyllä hyvän kokoinen tontti! Ja niin ihanan keväistä jo, täällä pohjosessa ei aivan vielä...

Hauskaa Vappua! :)

 
29. huhtikuuta 2011 klo 23.37 , Blogger Heli kirjoitti...

Kielojahan ne tosiaan. Minä joskus vuosia sitten meidän silloisella pihalla ihastelin näitä lukuisia nousevia HORSMAN alkuja. Olin silloin vasta käynyt koulun jossa kävin mm villiyrttien kerääjän koulutuksen, olisin siis voinut vaikka myydä niitä. No mietin sitten että noista horsman aluista kuulemma voisi tehdä ruokaa, hyvin parsaa vastaavaa. No, oli se hyvä että jäi aikeeksi.. kun siitä sitten tulikin horsman sijasta noita kieloja... =D

PS. En sitten sen kummemmin tuota yrttien keräämistä ajatellu harrastaakaan... saatikka myyntiä.. =D

 
30. huhtikuuta 2011 klo 0.23 , Blogger Virpi kirjoitti...

Pihalla touhuaminen on tosiaan terapeuttista kaikkinensa! Vaikka voimat menee ja illalla väsyttää kuinka, kun päivän on touhunnut, niin silti on vaan niin hyvä mieli :)

Ohhoh onpas teillä iso tontti! Mä jo tuskailin kun haravoin pääsiäisenä meidän pihaa, joka on vain 1500m2 :) Nauti niistä vaahteroista. Mua ahdistaa kun meidän tontti oli aika laittamaton kun tähän 3 vuotta sitten muutettiin ja mitään suojaa ei ole oikein mihinkään päin. Ja kyllä se joitakin vuosia ottaa ennen omien istutusten kasvamista näkösuojaksi. Vaikka en mä siis mikään erakkoluonne ole, eikä meidän pihalla mitään niin salaista tapahdu ettei muut sitä sais nähdä, mutta joskus vain kaipaa edes sitä pientä yksityisyyttä :)

Hulvattoman hauskaa vappua! :)

 
30. huhtikuuta 2011 klo 0.50 , Blogger Marielisa kirjoitti...

Vau mikä mahtavan kokoinen tontti teillä onkaan - ja mitä kaikkia ihania kasveja sinne kätkeytyykään!

Vaahteraa kaipailen meidänkin pihaan, kahdessa aikaisemmassa pihassamme sellainen oli ja jotenkin se vain kolahtaa muhun - paitsi että on kuulemma vaakaihmisen puu, niin muutenkin. No, kyllä mä sen vielä hankin...
Sitä ennen saan tyytyä ihastelemaan naapurin valtavan isoa vaahteraa :)

Mukavia vappuhulinoita teille!

 
30. huhtikuuta 2011 klo 8.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mä voisin tulla heti ostoksille mikäli perennoja alat jakamaan... samassa kaupungissa kun asutaan. :)
Meidän piha on vasta rakenteilla ja ammottaa tyhjyyttään. Kaupasta ostetut taimet kun ovat niin surkean pieniä, niin kestää tolkuttoman kauan ennen kuin ne alkavat näyttämään yhtikäs miltään.

Anu

ps. Onko teidän takaterassin suunnitelmat missä vaiheessa? Innolla odotan niitäkin suunnitelmia ja toteutusta.

 
30. huhtikuuta 2011 klo 10.52 , Blogger Rilla kirjoitti...

Merja K: heh, kyllä se inspiraatio vielä iskee :)

Heli: hih, ihana :) Olisi voinut olla hiukan kehno ruoka ... Meidän piha on osittain vanhaa pihaa, täältä löytyy kaikenlaista jännää. Vanha talo purettu jo joskus 80-luvulla, ei siis ikinä ees nähty sitä, mutta kuitenkin!

Virpi: ymmärrän tunteen! Meillä talvisin näkyy tuossa lähellä olevalle tielle vähän turhan hyvin (naapureilta ollaan suht hyvin piilossa aina), mutta kesä ja lehdet kun tulee, niin eipä juuri tieltäpäin edes tiedä, että täällä on talo. Plus noissa vanhoissa suuuurissa puissa vaan on "jotain" :)

Marielisa: Vaahterat on kivoja. Toinen, mistä tykkään paljon on tuomi. Keväisin sen tuoksuvat kukat.. ;) Plus monta monta muuta. Selja! Se on hauska. Siihenkin liittyy monta tarinaa.

Anu: tervetuloa! Oikeasti!! Plus meiltä löytyy tuhottomasti tiettyjen lajien siementyneitä pikkutaimia (eikä oikeasti maksa mitään), kuten kallionauhusta, isotähtiputkea, myskimalvaa, yms) Laita mulle sähköpostia :)

 
30. huhtikuuta 2011 klo 11.02 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anu: ainiin, se takaterassi/kuisti. Odottelee raksamiestä. Se on meidän puolituttu, ollaan hiukkasen sen armoilla. Toiveissa on "pian" :) Raportoin heti kun jotain alkaa tapahtua!

 
30. huhtikuuta 2011 klo 12.10 , Blogger Teija kirjoitti...

Kieloja mäkin odottelen tulevaksi!
Ihanalta kuulostaa teidän piha, voisit taas enemmänkin vilautella sitä? :)

Wappuiloa sinnekin!

 
30. huhtikuuta 2011 klo 12.42 , Blogger Rilla kirjoitti...

Teija: vilauttelen, mielelläni :) Viime kesänä tuli oltua turhan laiska pihalla, kun tää nuorin oli niin kovin pieni (seliseli), mutta nyt taas on into piukassa!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu