Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kööpenhamina vol2 - nähtävää

tiistai 31. toukokuuta 2011

Kööpenhamina vol2 - nähtävää

Kahdessa ja puolessa päivässä tuskin koko Kööpenhaminaa pääsi näkemään, mutta aika paljon kuitenkin. Ainakin ne "pakolliset". Pahoittelut jo tässä kohtaa (ison) osan kuvien huonosta laadusta. Matkalaukku, joka tuli vasta su/ma yönä, sisälsi myös kamerani... Kännykkäkamera oli siis ahkerassa käytössä, tosin, ei sekään heti, sillä myös laturi oli matkiksessa (jep, tästä on nyt opittu...)


Syömisten ja juomisten suhteen päätettin mennä rennosti. Sinne, mikä näyttää kivalta, ei turhia rypistelyjä. Hintataso vaihteleva, no, halvalla ei syönyt missään, mutta toisaalta, ei muutamassa päivässä konkurssia tee :)
 
Kaupunkia kiersimme osittain kävellen, kauemmas suuntautuvat matkat päätimme hoitaa turistibusseilla, joihin sai alle 20eur/nenä kahden päivän lipun, jonka avulla pystyi menemään paikasta toiseen kätevästi. Halutessaan myös kuuntelemaan nappikuulokkeista selostusta :) Sama systeemi siis, joka tuntuu olevan suurimmassa osassa isoja kaupunkeja.


Tivoli, joka oli ihan kivenheiton päässä hotellista, oli kyllä näkemisen arvoinen paikka, vaikka laitteista ei innostuisikaan. Pelkät istutukset saivat tämän pihahullun sielun värähtämään!
 
 
Nyhavnin ranta-alue värikkäine taloineen oli todella valloittava! Samasta paikasta olisi päässyt pienelle risteilylle. Kivoja kuppiloita, paljon ihmisiä, ääntä ja tunnelmaa sopivasti. Vielä jos meille olisi lisännyt 10 lämpöastetta, niin täydellistä :)

Hotellina meillä oli Mayfair. Menisin ehdottomasti uudelleen. Pienehkö hotelli Vesterbrossa, hirmu kodikkaasti sisustettu, palvelu ja tarjoilu kymppiä. Hintaan aamiaisen lisäksi kuului kahvit/teet ympäri vuorokauden ja varsin kohtuullinen iltapala. Vastapäätä "Lady Love". Kuulemma kaupungin paras strippiluola :D Ei tiedä, ei käyty ;) Rehellisesti sanottuna, etukäteen hiukan arvelutti, mutta ei häirinnyt pätkääkään.

 
Glypotek oli hieno. Totesin joskus muutama vuosi sitten Roomassa kulttuuriähkyssä, "kaiken nähneenä", että eiköhän patsaat vähäksi aikaa riitä... Tämä yllätti positiivisesti :) Hei, tiesittekö muuten, että muinaiset veistokset olivat maalattuja!!! Järrrrkytys tälle sivistymättömälle ihmiselle. Mitä ja häh! Että eivät sitten Roomassa ja Kreikassa olleetkaan temppelit yms täynnä tyylikkäitä patsaita, vaan varsin rajulla tyylillä maalattua tavaraa. Tunnustan sivistymättömyyteni...
 
Näiden lisäksi paljon kaikenlaista muuta... Mukaanlukien mm se pakollinen pieni merenneito :)
 
Hyvä reissu siis :)

Tähän hurjaan kuvapläjäykseen en yritä edes tunkea sitä pakon sanelemaa shoppailua - siitä huomenna!

Tunnisteet:

16 kommenttia:

31. toukokuuta 2011 klo 22.32 , Blogger J kirjoitti...

Oi miten mahtavia kuvia! Ja tivolissa noin magee puutarha! Mäki haluun tonne :)

 
31. toukokuuta 2011 klo 22.47 , Blogger Niina kirjoitti...

Tosi kiva lukee näitä!:)
Suunnitelmissa käydä kans tuolla mahdollisimman pian!

 
31. toukokuuta 2011 klo 22.57 , Blogger Maati kirjoitti...

Kivan näköinen paikka tosiaan ja hieno hotelli!

 
31. toukokuuta 2011 klo 23.08 , Blogger Rilla kirjoitti...

J: se oli oikeasti tosi hieno. En edes tiedä, tuliko kierrettyä tivoli joka paikasta, harmitti, ettei kunnon kamera ollut sillä reissulla mukana...

Niina: sinne, sinne! Minä jo suunnittelin, että joku kerta voisi lähteä lastenkin kanssa :)

Maati: oli :D

 
31. toukokuuta 2011 klo 23.14 , Blogger Villa Kajava kirjoitti...

Hyviä kuvia :)! On teillä ollut siellä mukavasti nähtävää ja koettavaa!

Mä tunnustan kyllä nyt sivistymättömyyteni tuon patsas-jutskan tiimoilta. Täysin uusi juttu! Vaikka kovasti olen kiinnostunut taiteista :).

Kivaa, lisää postausta reissusta tulossa, niitä ostoksia, löytöjä ;)..!

Mukavaa illan jatkoa!

t.Minna :)

 
1. kesäkuuta 2011 klo 7.21 , Blogger Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Tivolin puutarhuri vois tulla kesälomallaan pienelle konsultointikäynnille tänne Kuhmalahdellekin...Saatais noi takapihan voikukat johonkin esteettisempään muodostelmaan.

Siskon kanssa suunniteltiin Köpiksen reissua tälle keväälle, mutta aikataulut ei antaneet periksi. Sisko vei sinne aikanaan 9 luokan luokkaretkelle ja rakastui paikkaan. Ja palasi kotiin mm. kuusi laventeliruukkua kasseissaan, kun siellä jollain torilla oli ollut järjettömän halvat ja hyvät yrtit!

 
1. kesäkuuta 2011 klo 7.33 , Blogger Merja K kirjoitti...

Kivan rento reissu, kuten itse kaupunkikin :) Ihastun joka kerta uudestaan tanskalaisten rentouteen, ne jotenkin osaavat ottaa elämän sopivin löysin rantein

 
1. kesäkuuta 2011 klo 8.07 , Blogger ania kirjoitti...

Kiitos valloittavasta kuvasaldosta. Kurjimus kohdallenne sattunut matkalaukkuhässäkkä :( Vielä myöhään torstai-iltana Hki-Vantaalla kaikk ol hyvin ;) Tuntuu varmasti, että olisitte olleet pidempäänkin poissa arjesta, nyt jaksaa taas. Mukavaa kesäkuun ekaa ja ostoksiasi innolla odotellen!

 
1. kesäkuuta 2011 klo 8.17 , Blogger Outi L kirjoitti...

Vähän aattelin, että Glyptotek saattais olla teille sopiva juttu. :-)

Tuli kyllä nyt Köpis-kaipuu. Viime kesänä ajettiin vain läpi, tekisi mieli kyllä lähteä vaikka viikonlopuksi...

 
1. kesäkuuta 2011 klo 9.06 , Anonymous Heidi kirjoitti...

Tulipas haikea olo näistä Kööpenhaminan kuvista. Toissakesänä olin parin viikon kurssilla Köpiksessä, ja sinä aikana ehti kyllä mukavasti nähä vaikka ja mitä. Se tunnelma sielä oli kyllä aivan mahtava. Vuokrattiin joksiki aikaa polkupyörätki (meinas kyllä välillä hirvittää se meno pyöräkaistalla, mutta hyvin selvittiin!) ja ne päällä ehti nähä vielä enemmän. Yks paikoista, joissa tuli käytyä ja joka jäi melkoisesti mieleen oli Kristiania. Sitä ei oikein voi kuvailla, se täytyy nähä. Ehittekö siellä käydä, edes portilla? Toinen oli näköalatorni kirkon yhteydessä, se oli kans muistaakseni aika lähellä Kristianiaa. Korkean paikan kammo oli kyllä iskeä, ja jalat tutisi melkosesti paluumatkalla (tornin huipulla portaiden kaiteena oli vain hepposen näkönen takorautanen isorakoinen aita, huh). Ehdottomasti kävisin uudestaan. :o)

 
1. kesäkuuta 2011 klo 11.40 , Blogger Virpi kirjoitti...

Kivoja kuvia ja kiva reissu varmasti ollut! Kahdenkeskeiset reissut on aina kivoja ;) Tuolla ei ole tullut käytyä, mutta haaveissa ois kyllä joskus päästä... Aurinkoista keskiviikkoa!

 
1. kesäkuuta 2011 klo 11.57 , Blogger AnnaO kirjoitti...

Kivoja kuvia, tuolla olisi mukava joskus käydä :)

 
2. kesäkuuta 2011 klo 23.02 , Blogger Rilla kirjoitti...

Minna: patsasjutusta olin minäkin ihan järkyttynyt. Että voiko olla! Vissiin sitten voi :)

Maitolaiturin Kyllikit: meille tarvittaisiin täyspäiväinen puutarhuri. Joku istuttelee kaikkia rikkaruohoja meidänkin pihaan. Voikukkataisto on loputon...

Ania: onneksi tähän päälle on tällainen tynkäviikko, pehmeä lasku ja paluu arkeen :D

Outi L: olit täsmälleen oikeassa. Tykättiin molemmat tosi paljon! Kiitos sinne :)

Heidi: me yritettiin vuokrata fillareita sunnuntaina - no, kiinni kaikki. Sitten nämä polettipyörät - ei löytynyt mistään. Tyydyttiin siksi kävelemään ja busseilemaan :) Kristiania nähtiin portilta, olis ollut kiva käydä sisälläkin, mutta aika loppui kesken.

Virpi: suosittelen! Sopivan lähellä, lyhyt lento (jos ei ole hässäkkää kentällä :D) ja kiva kaikinpuolin.

AnnaO: on :D

 
18. kesäkuuta 2011 klo 15.02 , Blogger Niina kirjoitti...

Moikka!kirjoittelen tänne vanhoihin postauksiin ettei tarvi kaiken kansan keskellä julistaa tyhmyyttään!:D

Nyt suunnitellaan siis reissua köpikseen elokuulle...
muutama kysymys tuli mieleen!Onko Tivoli siis ihan keskustan tuntumassa?Monen hotellin kohdalla lukee alueena tivoli ja ei kuitenkaan mitään mainintaa pituudesta keskustaan!?Onko tivoliin sisäänpääsy maksu ja onko siellä laitteita 2,5 vuotiaalle!?
Entäs Köpiksen hintataso noin suunnilleen?Oon kuullu et ois kallis paikka?
Tarkotus ois olla 3 yötä ja perillä oltas heti aamupäivällä eli vajaa 3 päivää ois aikaa kierrellä!Riitti vissiin ihan hyvin?Matkaa tosin hidastamassa lapsi mutta eiköhän siinä ehdi jokusen kaupan kiertää!:D
Noa Noan outletti ainakin muistiin!
Sisustuskaupat houkuttelee,löytyykö ne sieltä helposti?Ja onko liikkeet ylipäätään lähellä toisiaan!?
Se A:lla alkava vaatekauppa täytyy ainakin löytää!
Tuntuu et usein jää jotku kivat kaupat löytymättä kun ne onkoin jossain piilossa syrjässä!:D

Kiitos kovasti jos ehdit joku päivä vastailla!:)

 
19. kesäkuuta 2011 klo 23.18 , Blogger Rilla kirjoitti...

Moikka Niina :)
Juu - Tivoli on ihan keskustan tuntumassa. Niin kupeessa, että kävellen hoituu helposti paikasta toiseen. Eläintarhat ja muut vähän kauempana tosin. Strögetille tuosta ihan muutaman minuutin kävelymatka. Sisäänpääsymaksu sinne oli (arvaas muistanko, paljonko - mutta ei mikään kauhea), valitetavasti en ajatellut laitteita sillä silmällä, että mitä siellä olisi pienemmille, kun siis kerrankin päästiin kaksin matkaan :) Katsottava on ainakin!!
Onhan Kööpenhamina melko kallis. Kaikki niin suhteellista. Ei mikään ihan överi kuitenkaan - silmät auki, niin ei tule konkurssia.
3 päivää oli mun mielestä oikein hyvä aika - tai, me oltiin siis 3 yötä, ekana iltana tosin perillä hirmu myöhään. Nuo bussit kannattaa ottaa käyttöön heti alkuun. Niillä pääsee tuonne outlet-alueelle + muualle! Sisustuskauppoja löytyi heti kun lähti pikkasenkin sivukaduille Strögetiltä. Varmasti olisi vielä enemmän "jossain", muttahei - miehen kanssa matkassa... :D
Toivottavasti tästä oli jotain iloa!

 
20. kesäkuuta 2011 klo 15.30 , Blogger Niina kirjoitti...

Kiitos näistä!:)
Kovasti on apua!!
Mutta mikä mikä outlet alue!??Mitä liikkeitä siellä oli?
Juu mies muka meinas että pärjätään lentolaukuilla!!:O

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu