Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Jopottaa

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jopottaa

Meillä tytöt ovat vinkuneet itselleen Jopoja kuukausitolkulla. Siis Jopoja. Vaihteettomia hassuja, vanhan näköisiä pyöriä. Tahtoo, tahtoo. Minä tietysti tylsänä äitinä olen todennut, että heillä on ihan hyvät fillarit ja uusia ei ole tulossa. 


No, toinen juttu. Tytöt riitelevät keskenään ihan älyttömästi. Osaavat painella toistensa nappuloita todella lahjakkaasti!! Riitaa saa kaikesta. Katsomisesta, sohvalla istumisesta, roskiksen viemisvuoroista ... you name it. Minä tietenkään en aina jaksa suhtautua näihin aikuismaisesti ja herrrrmo menee kuunnellessa. Eilen taas kerran asia otettiin puheeksi. Jollain tapaa sivistyneessä mielessä. Kysyin, "mitä pitäisi saada, jos olisivat edes päivän riitelemättä?". Ehdotukset olivat tyyliin "no vitonen" .. kunnes toinen keksi "jopon".


HAH. 


Mukamas näppäränä äitinä vastasin "jos pystytte olemaan riitelemättä keskenänne viikon, saatte joponne". Faktahan kuitenkin on se, että tuo ei ikipäivänä ole mahdollista... VAI ONKO? Vuorokausi takana, harmonista yhdessäoloa. Kenelläkään ei ole mennyt hermo kertaakaan. Isosisko on lainannut pikkusiskolle vaatteita (siis VOT!!??), nyt istuvat sohvalla vierekkäin, SAMAN viltin alla. MITÄHÄH!?


HUH.


Ensinnäkin - voiko tällaista olla...??
Ja toiseksi ... mistähän saisi Jopoja osamaksulla? :D

Tunnisteet:

26 kommenttia:

19. kesäkuuta 2011 klo 21.19 , Blogger Terhi kirjoitti...

:D Alkaako nousta hikikarpalot otsalle ;) No hei, ehkei se riitelemättömyys kuitenkaan ole mahdollista. Eihän :D

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.26 , Blogger Merja K kirjoitti...

Oho, aikamoinen tsemppi päällä :) Meillä on samanlaiset jatkuvasti tappelevat ihanat sisarukset, heiltä ei kyllä onnistuisi. Mielenkiintoista kuulla miten teillä käy ;)

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.31 , Blogger Aarre kirjoitti...

Tytöt taitavat todella haluta Joponsa :)

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.36 , Blogger Rilla kirjoitti...

Terhi: No ei.. Kai? Ovat kovasti päättäväisiä. Voi järkytys jos onnistuvat. Siis ihmeen hienoa, lompakko kyllä tarvis tekohengitystä sitten :D

Merja K: minä myös olin ihan satavarma, että pari tuntiakin on mahdotonta. Huh. Ilmeisesti ei! Kerron kyllä ihan varmasti, miten käy.

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.41 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Haha, aika hyvä!
Mutta elä nyt vielä laita laina-anomuksia vetämään, jotenkin epäilen minäkin tuon KOKO viikon riidattomuutta.

Ja jos oikein pahalta viikon viimeisinä päivinä näyttää, niin ehkä kaupasta yllättäen tulikin kotiin vain yksi vanukas tms... :-P

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuulosti niin tutulle, että piti oikein miehellekin lukea :).

Meillä vanhempi palasi tänään pidemmältä leiriltä ja meni varmaan tunti kun sohvalla istumisesta oli kehittynyt megalomaaninen sota - aivan käsittämätöntä sanon minä ;).

Täytyy kuitenkin pitää mielessä ettei lähdetä lupailemaan noita Jopoja meidän tytöille edes heikkona hetkenä :DD

Vaikka viikko ilman riitaa ei kyllä kuulostaisi yhtään pahalta...

-Blomma-

 
19. kesäkuuta 2011 klo 21.56 , Blogger Eija kirjoitti...

O-OU, kuinhan sulle käy ;) Mutta ajattele, jos huomaavat vahingossa kuinka mukavaa on olla sovussa, tosin toiveajattelua mahtaa olla. Meillä poika 10-v ja tyttö 5-v, toinen menee välillä meidän makkkariin ja huutaa tapellaanko??? Sitten ne aloittaa sellaisen kinuamisen joka yleensä päättyy nuoremman itkuun tai loukkaantumiseen, vaikkakin yleisimmin hän itse aloittaa sen tapppelun! Tänäänkin on matsia otettu, kun olivat viikon erossa toisistaan. Auttaiskohan tosiaan joku? Innolla odotamme tämän jutun ratkaisua ;)

 
19. kesäkuuta 2011 klo 22.51 , Blogger Rilla kirjoitti...

Aarre: heh, on joo motivaatio kohdillaan :D

Jassu: tän varaan minäkin lasken. Huh. Kylmää hikeä pukkaa!!

Blomma: juu, ota opiksesi tästä :D Olen jo mielessäni virittänyt juttuja, - mitä jos joudun ne hankkimaan - menevät kaniin helposti, narinasta ja riitelystä heti ...

Eija: tuotakin olen ajatellut - oliskohan se edes mahdollista. KAIKILLA kun on ollut kivempaa viimeinen vuorokausi!! En tiedä... JOS onnistuisi, niin rauhasta ja vähemmistä harmaista tää olisi pieni hinta :D

 
19. kesäkuuta 2011 klo 23.10 , Blogger AnnaRilla kirjoitti...

oi oi... neljän lapsen perheestä tulevana todellakin päättäväisenä vanhimpana alkoi pelottaa sun puolesta...
mahdottomuushan tuo ei ole ollenkaan jos on vakaa päätös saada ne jopot... o-ou ;D
ja sitten toisaalta... jos eivät olisi niin läheisiä, eivät kinaisi ja riitelisi koko ajan, siispä aika kiva kuitenkin että ovat tärkeitä toisilleen niin että on mitä kinata :)

 
20. kesäkuuta 2011 klo 8.15 , Blogger nanna kirjoitti...

No mutta ostat jopot ja sitten sulla tod.näk. 2 ERIVÄRISTÄ jopoa, joita lainailla : )

Meille tuli trampoliini. Sillä ehdolla, että ipana nukkuu 5 yötä sievästi omassa sängyssään illasta aamuun. Hän tietysti teki sen, sai trampoliinin ja ilmoitti, että nyt hän voi taas lopettaa omassa sängyssä nukkumisen..

 
20. kesäkuuta 2011 klo 8.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, lisää vielä yksi ehto (jos ne jopot saadaan). Mahdollisen riidan alkaessa molemmat tytöt välittömästi jopoajelulle. Kaatosateesta tai pakkasesta piittamatta.
Hmmm... ei taida olla toimiva ehto, mutta voihan sitä aina yrittää :D

Naomi

 
20. kesäkuuta 2011 klo 9.27 , Blogger Peppi kirjoitti...

Heii - pakko jäädä seuraamaan saavatko tytöt Joponsa :D !!!

 
20. kesäkuuta 2011 klo 11.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi vakkari-lukija, joka valitettavasti harvoin kommentoi, mut Rilla nää sun jutut on kyllä aina yhtä ihania. Tsemppiä jopojen hankintaan, sillä se taitaa olla sulla edessä!!

 
20. kesäkuuta 2011 klo 15.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

helpolla lupasit jopot! Joo ja kyllä meilläkin riidellään jatkuvasti(4mukeloa).
oisit vedättäny ainakin kaksi viikkoa:D
Jopot löytyy meiltäkin ja ovat huippuja, tämä äiti lainaa harva se päivä, on tosi hyvä ajaa, semmonen kunnon vanhanajan konkeli.

 
20. kesäkuuta 2011 klo 19.55 , Blogger Anne P. kirjoitti...

Öö, mitähän ne maksaa nyt sitte?

 
20. kesäkuuta 2011 klo 20.14 , Blogger Sokrutin kirjoitti...

Kuulostaa NIIN tutulta. Just tänään laskin kauanko tätä kesälomaa on vielä jäljellä, on meinaan pitkä jos tätä tahtia kinastellaan. HUH!!!

Jos jopolla saa viikon hiljaisuuden niin aika hyvä, en kyllä itsekkään uskois et pystyvät olemaan, ainakaan meillä..

 
20. kesäkuuta 2011 klo 22.05 , Blogger Iida kirjoitti...

Se on kyllä jännä, minkälaista tuo tyttöjen tappeleminen on. Joskus toivon, ett oikeesti kävisivät toistensa kimppuun! Mutta ei... nälvintää, härnäämistä, lällättelyä jne.. ARGH! Meillä siis tytöt 3v, 5v ja 7v. Onneksi aiiiiika iisiä tappelua, mutta jo tosi pienestä asti huomasi kyllä nuo naiselliset tappelutavat ;)

Tsemppiä teille! Jään jännityksellä seuraamaan meneekö lomarahat jopoihin ;)

 
20. kesäkuuta 2011 klo 22.12 , Blogger Rilla kirjoitti...

AnnaRilla: no sanoppas muuta! Järkkyä :D Ja nää on päättäväisellä mielellä. Mun mahdollisuus on siinä, että nuo unohtavat koko jutun ja vahingossa ovat vanhaan malliin!!

Nanna: tramppa :D Ei paha!! Muttahei, tuleepahan ainakin näytettyä, että osaa nukkua omassa sängyssä. Meilläkin OSAAVAT olla riitelemättä ;) Jopon värejä täällä valkkaillaan jo!!

Naomi: Joposanktiot kehiin! Itse ajattelin jopon menemistä lukkoon, mutta tuohan on parempi - sitäpaitsi - pakollista yhdessäoloa ;)

Peppi: hih, hiukan jännittää täälläkin :)

 
20. kesäkuuta 2011 klo 22.16 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi: heh, kiitti :) Ja kääks!! Tässä ihan joutuu miettimään asioita :)

Anonyymi: joo, en tajunnut tuota!! Pidin niin varmana nakkina, ettei ikinä onnistu, siksi menin sanomaan noin. Ajattelin, että päiväkin on liikaa :)

Anne P: lähemmäs 4sataa, KAPPALE!

Sokrutin: heh, mun mies sanoikin, että melkein joskus vois ton rahan maksaa rauhasta :)

Iida: joo, on ihan omat kuviot tytöillä. Osaavat nälviä ja lällätellä vähän isompanakin. Kyllä me naiset ollaan hyviä :)

 
21. kesäkuuta 2011 klo 8.31 , Blogger Virpi kirjoitti...

O'ou, mitä tuli luvattua ;) Meillä tuo vois mennäkin läpi, aika sitkeitä ovat, kun jotain on pakko saada. Ja sitä Jopoa meilläkin yks neiti kinuaa, pitääpä muistaa olla varovainen tuolla uhkailun, kiristyksen ja lahjonnan puolella ;)

 
21. kesäkuuta 2011 klo 14.34 , Blogger Sanna-Riikka kirjoitti...

Ou jee;D mä oon joskus kans joutunut lunastamaan lupaukseni, mutta onnex en luvannut mitään sen suurempaa, kuin heseruuat viikonloppuna, mutta kummasti meilläkin tepsi toi "lahjonta":)

Katotaas miten teillä käy!

 
21. kesäkuuta 2011 klo 15.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Toi lahjonta ei kauheen pitkälle kanna, sit kun on saatu ne Jopot niin jo keksitään uusia riidan aiheita ja uusia tapoja kiristää sulta (vieläkin kalliimpia) lahjoja... :/ Kannattaa miettiä jatkossa tarkemmin, mitä tulee luvattua! Tai muuten kasvatat tytöistäs nuoria naisia, jotka osaa mitä katalammin vaatia lahjuksia myös isompina ja mitään ei tehdä ilman palkintoa. Siinä käy sääliks tulevaa aviomiestä! :D

 
21. kesäkuuta 2011 klo 16.02 , Blogger Rilla kirjoitti...

Virpi: jopohinku on meillä valtava. Ihan hurja suorastaan. Nyt kyllä on rakoilemisen merkkejä ilmoilla. Saas nähdä..

Sanna-Riikka: lahjonta, kiristys ja uhkailu on parhaat lapsenkasvatuskeinot!

Anonyymi: no höpöhöpö. Eipäs nyt olla niin tosikoita siellä. Enhän minä ole mikään tahdoton rahasaavi, jota lapset pyörittävät :) Uskoin tämän olevan yhtä mahdollista kuin matojen syömisen kympistä. Plus, hei.. Lauantai-iltaan on vielä paljon aikaa!

 
21. kesäkuuta 2011 klo 19.44 , Blogger Mirva kirjoitti...

Meilläkin riidellään, tapellaan ja kitistään kuudes ja neljäs luokkalaiset toimest aika ahkerasti. EN ole keksinyt vielä mitään keinoa jolla saa riidat loppumaan. Jopo vois olla kova sana, mutten uskalla sellaista luvata. Vanhin haluaa sellaisen lahjaksi ja minun mielestä ne on niin hintavia.

 
24. kesäkuuta 2011 klo 13.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Lasten kasvatuksen kulmakivethän ovat: uhkailu, kiristys ja lahjonta... Meillä kolme lasta ja olisin voinut saman heittää kuin sinä, siis viikko riitelemättä, ei ehkä onnistuis... kai? Mutta meiltä löytyy jo kaks jopoa, musta (tytöllä) & kromi (pojalla). Musta ne on aika ihania... jopot meinaan.

 
25. kesäkuuta 2011 klo 8.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tästähän on helppo jatkaa...
Jos ne Jopot saa, niin ilmoitus vaan, että pyörät menee " jäähylle" x-ajaksi, jos tappelua kovasti ilmenee.
Lahjonta, kiristys ja uhkaus :-)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu