Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viikonlopun saldoa

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Viikonlopun saldoa

Aurinkoa, rannassa oleilua, jäätelökioskeja, grillausta, ulkoilua, pihaa, puutarhaa ja kesäkukkia... Näissä merkeissä meni tämä viikonloppu. Olikohan siinä mitään eroa viime viikon vaihteeseen, paitsi lämpötila?
Tuntuu, että sain aikaan ihan hirmu paljon, kasvimaa on kunnossa, kesäkukat istutettu... Ajattelin taas tänä vuonna kesäkukkia hankkiessani, että mitä jos ostaisin vain ja ainoastaan valkoisia kesäkukkia, olisi niin hirmu yhtenäistä ja harmonista... Enkä sitten tehnyt mitään sinne päinkään :)
 
Huomatkaa erittäin tyylikäs pihakampaus!
Toisaalta, kun pihan perennatkin ovat kaikenkirjavia, ehkä niillä valkoisilla kesäkukilla ei olisi harmoniaa irronnut!
 
 

Helteissä ja auringonpaisteessa ei ole kuin yksi vika... Kuivuus! Pihallinen ihminen tuskailee valinnan "sadettaako vaiko eikö" kanssa. Olin jokseenkin onnellinen kun loppupäivästä taivaanranta näytti tältä:
Nyt orientoitumaan tulevaan työviikkoon! Sitä ennen kuitenkin ... tytärten kanssa lupasin katsoa laatuviihdettä, Poliisiopisto 2:sen muodossa :D

Tunnisteet:

21 kommenttia:

12. kesäkuuta 2011 klo 20.16 , Blogger Maati kirjoitti...

Erittäin edustava rouva pihallakin:) Kyllä värit ovat kesäkukissa nätit! Huh, onneksi ilmat viilenee, 30 ei ole mun keli:)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 20.25 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aika yllättävää, että olet laittanut kukat tavallisiin muovilaatikoihin:)
Nykyisin, kun valikoimaa riittää melko kivasti.

 
12. kesäkuuta 2011 klo 20.29 , Blogger Rilla kirjoitti...

Maati: mulle kelpaisi nämä kelit! Tosin, sisällä kovin kuuma... Yöt hikisiä :)

Anonyymi: nojoo, olet ihan oikeassa. Monta kertaa olen ollut ostamassa uusia noihin, mutta aina jäänyt. Selityksenä, että ovat sitten ainoat muoviset, mitä meiltä löytyy :)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 20.53 , Blogger Sanna-Riikka kirjoitti...

Kyllä teillä vaan on upee koko piha! Ja mitäs sitä aina niitä valkoisia kukkia ostamaan, väriä kesään vaan!

Meilläkin on tänä kesänä oikein sateenkaarenvärit tuolla pihamaalla:)

Täällä on tänään ollut niin kuuma ja painostava ilma, mutta eipä vain näy taivaanrannassa vieläkään pilven pilveä!!!

Intoa työviikkoon:)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 21.22 , Blogger Marja kirjoitti...

Hitsit teillä on kaunis piha.. meillä miltei pelkkää nurmikkoa :) Nähtiin joskus talon alkuperäinen pihasuunnitelma - siinä pihaan oli suunniteltu YLI 50 eri kasvi/kukkalajiketta (tää kun on messutalo).. mutta onneksi oli jäänyt toteuttamatta - mulle riittää vähän vähempikin :) Siis upeahan moinen varmasti olisi mutta ihan niin paljon en puutarhanhoitoa kuitenkaan rakasta ;)

Teidän viikonloppu kuulostaa ihan meidän viikonlopulta - kantsiiko mun omaa postausta tehdäkään. Komppaan vaan sua :) Ja hei, niin mäkin päätän jokaikinen vuosi - että ainoastaan valkoisia kukkasia.. ja taas sorruin muutamaan vaaleanpunaiseen :) Tosin päävärinä kylläkin se valkoinen..

Tsemppiä työviikkoon, sama edessä. Tosin viimeinen ennen lomaa!

 
12. kesäkuuta 2011 klo 21.26 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Ihana piha teillä!

Sade kelpaisi tännekin, taisin tehdän uuden ennätyksen tappamalla 2 päivää sitten ostetun parvekekukan.. Vaikka huolella kastelin, niin nämä helteet olivat silti liikaa.

 
12. kesäkuuta 2011 klo 21.33 , Blogger Merja K kirjoitti...

Kaunis piha ja kivat kesäkukat olet hankkinut :) Meillä taitaa olla tuota samaa pelargoniaa, se on kauniin värinen.

Kivaa alkavaa viikkoa!

 
12. kesäkuuta 2011 klo 21.42 , Blogger Villa Kajava kirjoitti...

Kyllä on kaunis piha teillä :)! Ihania, värikkäitä kesäkukkia, kyllä sitä kesällä väriä pitää olla!

Puhtia alkavaan työviikkoon!

t.Minna :)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 21.59 , Blogger Rilla kirjoitti...

Sanna-Riikka: toivottavasti ne sateet eksyy teillekin asti. Meillä satelee edelleen, ihan vaan hiljakseen, mutta kuitenkin!

Marja: Oi. Mulla vielä useampi työviikko ennen sitä ensimmäistäkään lomapäivää. Meillä taitaa pihalla olla aika tosi monta lajia. En ole ikinä tullut laskeneeksi, mutta veikkaus on, että 50 menee kepeästi rikki :D

Jassu: joo, mulla samaa ollut tapahtumassa ostetuille taimille, ennen kun pääsevät ruukkuihin/maahan. Ainoa tapa pitää ne hengissä on säilyttää vadissa. Ja vettä tietty siellä :)

Merja K: pelargonia on mun lempikukkia. Jos joskus vielä sais sen talvehditettua...

Minna: kiitos, kiitos. Tää sade vähän nostaa työmotivaatiota :)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 22.02 , Blogger Eija kirjoitti...

Ihana piha, kyllä kukissa pitää väriäkin olla :)

Täälläkin odotetaan sateita, mutta kyllä helteetkin on ihania.

 
12. kesäkuuta 2011 klo 22.23 , Blogger Virpi kirjoitti...

On todella kaunis piha! Jospa saisi omaakin joskus tuon näköiseksi. Mä oon niin hätänen ja kaikki pensaat ja puut ihan liian hitaita ;) Kesäkukkiakin pitäis vielä laittaa... vieläköhän niitä saa kun jään lomalle perjantaina? Tsempit työviikkoon! :)

 
12. kesäkuuta 2011 klo 22.28 , Blogger Marita kirjoitti...

Kaunis piha!

 
12. kesäkuuta 2011 klo 22.44 , Blogger Lumo kirjoitti...

Ihana rehevä piha!

Lomaviikko edessä, joten helteet saisivat jatkua. Kyllä parvekeeen kukka- ja yrttilaatikkoihin jaksaa vettä kantaa...

 
13. kesäkuuta 2011 klo 6.28 , Blogger ania kirjoitti...

Voisin katsella teidän pihakuvia vaikka kuinka paljon ja kauan. Valkoiseen (onhan?) taloon sopii ehdottomasti värikkäät kukat. Meidän talo (talo, jossa asumme) on haaleanvaaleanpunainen :( Voit kuvitella, että saa olla tarkkana kukkien värien kanssa. Valitsemasi sopisivat meillekin ja noita värejä suosinkin - valkoisen lisäksi ;) Sama pelargonia täälläkin ynnä muutamaa erilaista vaaleanpunaisen sävyä. Ja noista muovilaatikoista. Meilläkin on tuontyyppiset mustat laatikonpidikkeet ja köh... valkoiset muovilaatikot sen takia, etten ole löytänyt oikean kokoisia (80 cm) VALKOISIA muusta materiaalista. Mielelläni ottaisin. Yksi menettelevä versio olisi sellaiset 'pajuiset' haalistuneenharmahtavat, mutta niitäkää en ole löytänyt oikeankokoisina. En ole valmis luopumaan noista 'takoraudoista'. Josko kehtaan pyytää vinkkejä tyylikkäistä kukkalaatikoista tänne Rillan boksiin. Hyvää alkavaa työviikkoa!

 
13. kesäkuuta 2011 klo 9.14 , Blogger Ellis kirjoitti...

Ihan samaa mieltä monen edellä kommentoineen kanssa: kukkavalinnat onnistuneet hyvin väriensä puolesta. Minäkin tykkään pelargoniasta, vaaleankeltainen väri (tiili)talossa vähän rajoittaa värejä, kun hankkii kukkia...mutta toisaalta kesällä kukkapenkeistä pukkaa jos minkävärisiä ihanuuksia, joten kaikki kukat kukkikoot. Talvella on sitten taas valkoista :)
Ja muuten pihakampaus on kivannäköinen.
Tosi kaunis piha!

 
13. kesäkuuta 2011 klo 11.10 , Blogger Ninni kirjoitti...

Minäkin olen haaveillut valkoisista kukista, kun asumme punatiilitalossa, mutta terassin valkoista lautaseinää vasten olisi turhan tylsä. Lisäksi terassin kuumuus rajoittaa kukkien valintaa. Onneksi pelargonioissa on saatavilla niin montaa ihanaa (vaalean)punaista väriä.

Tiedätkö mikä tuo oranssi kukka on nimeltään? Meillä oli sitä lapsuuden kodin kukkapenkissä joskus kauan sitten, mutta vanhempani eivät muista sen nimeä. Nostalgiaa...

Sataisi nyt sitä vettä, kun kerran taivas on ihan pilvessä. Olisi niin tarpeen. Mukavaa viikon alkua!

 
13. kesäkuuta 2011 klo 11.34 , Blogger Rilla kirjoitti...

Eija: pihan kukat on mun väriterapia :) Muualta ei hirveästi väriä löydy (ainakaan vaatekaapista), mutta kukissa saa olla vaikka kuin!

Virpi: heh, hyvin ehtii :) Meillä oli tuuria siinä mielessä, että tontti on "vanha" - tai, siis tässä ollut joskus talo. Paljon puustoa ympärillä, sellaista, mitä ei ihmisaikana saa muuten kasvatettua. Pensaat on nopeita! Ei meidänkään piha ole kuin neljä kesää vanha :)

Marita: kiitos :)

Lumo: saa tosiaan. Hyväksi havaittu pelastus helteillä on kastelukiteet! Säilyttää ruukun kosteana huomattavasti pidempään.

 
13. kesäkuuta 2011 klo 11.37 , Blogger Rilla kirjoitti...

Ania: valkoinen, valkoinen :) Keräilin muutaman vuoden kuvia taloista ennen projektia, "huomasin" niiden 90% olleen valkoisista taloista, siispä, valkoinen tuli :) Tuosta parvekelaatikkoasiasta. Samaa ongelmaa. Tarpeeksi leveitä ei ja sopivia muuten ei ole kävellyt vastaan. Pitää varmaan etsintäkuuluttaa :)

Ellis: no ihan totta, keltainen talo ei helpoin kaveri! Meillä entinen oli punainen puutalo, sekin haastava, mutta niille valkoisille hyvä kaveri :)

Ninni: tuo kukka on tulikellukka! Luulen tietäväni kaikki kasvit mitä pihallamme kasvaa. Keväisin aina vaan vaivaa muistinmenetys, pitää opetella monta uudelleen ja hakea muistilokeroista :D

 
13. kesäkuuta 2011 klo 15.23 , Blogger La Petite Princesse kirjoitti...

No waude mikä piha :)
Ja aikamoiset pilvet vyöryy.. Meille ei ukkosta saatu, vähän kyllä odottelin. On siinä näin aikuisiälläkin vielä jotain jännää!

 
13. kesäkuuta 2011 klo 19.36 , Blogger AnnaO kirjoitti...

Ihania pihakuvia :)

 
14. kesäkuuta 2011 klo 10.19 , Blogger Rilla kirjoitti...

La Petite Princess: joo, meilläkin kun ekat jyrähdykset kuuluivat, oikein juostiin sisälle. Minä myös :)

AnnaO: kiitos :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu