Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kyllä Gordon osaa!

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kyllä Gordon osaa!

Toipuessani ensimmäisestä työpäivästä, postausaiheena jotain "ihan muuta".

Meillä on aina silloin tällöin tapana laittaa ihanan kamalan Gordon Ramsayn reseptillä parsasalaattia. Viimeksi viikonvaihteessa. Loistava kaveri kaikelle grilliherkulle, nimestään huolimatta ei ehkä sitä terveellisintä salaattia.. Mutta sitäkin parempaa! Tai... ehkä juuri siksi ;)

Salaattin salaattipuoli tuoreesta, kypsentämätömästä parsasta ja salottisipulista. Nyt saa kaupoista kotimaista parsaakin, joten - aina parempi!
Gordonin parsasalaatti
1 kg parsaa
4 pientä salottisipulia
2dl cashew-pähkinöitä
1pkt pekonia

Kastike:
3dl majoneesia
0,5 dl sokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
1-2 tl mustapippuria

1) Tuoreen parsan nuput irroitellaan pienen suupalan kokoisiksi paloisi, sipuli hienoksi.
2) Valmistetaan kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, sokeri saa "sulaa" majoneesiin.
3) Parsat ja sipulit sekoitetaan kastikkeesen => jääkaappiin yön yli
4) Ennen tarjoamista paahdetaan cashew-pähkinöitä kuivalla pannulla hiukkasen ja paistetaan hienonnettu pekoni rapeaksi.(Itse laitan paistetut pekonit vielä talouspaperille hetkeksi, turha rasva pois)
5) Lisätään pähkinät ja pekoni salaattiin hetki ennen tarjoilua
On toooosi hyvää. Suosittelen :)

Tunnisteet:

16 kommenttia:

11. heinäkuuta 2011 klo 19.44 , Blogger Teija kirjoitti...

Voi ei, miksei meillä oo NYT JUST jääkaapissa parsakaalia, pekonia, cashew-pähkinöitä...!! Menee siis ehdottomasti kokeilulistalle!

 
11. heinäkuuta 2011 klo 20.19 , Blogger Riina kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitääkin pistää resepti ylös ja joskus kokeilla. :)

 
11. heinäkuuta 2011 klo 21.27 , Blogger -Anni- kirjoitti...

Kyllähän tota siis pitää kokeilla!
Tsemppiä työviikkoon :)

 
11. heinäkuuta 2011 klo 21.47 , Blogger Rilla kirjoitti...

Teija: heti huomenna hakemaan! On oikeasti niiiiin hyvää. MIESTENKIN mielestä :)

Riina: kokeile ihmeessä!

Anni: kiitti, tsemppi on tarpeeseen, ei milllään viittis... ;)

 
11. heinäkuuta 2011 klo 21.52 , Anonymous Niinu kirjoitti...

Nam, uppoisi varmasti meilläkin! Varsinkin miehen eka kysymys uusista resepteistä on: onko tässä lihaa?! Mahtava salaatti sillä lihalla;)

 
11. heinäkuuta 2011 klo 22.14 , Blogger Rilla kirjoitti...

Niinu: heh, pekonia JA majoneesia. Ei voi mennä pieleen :D

 
12. heinäkuuta 2011 klo 0.15 , Blogger Ellis kirjoitti...

Kuulostaa (ja näyttää) erittäin hyvältä. Pakko kokeilla!
Mahtavan kakun on pikkuveli saanut edellisessä postauksessa :)

 
12. heinäkuuta 2011 klo 0.17 , Blogger Viivu kirjoitti...

Auts! Kuulostaa pelottavan hyvältä! Tätä on pakko kokeilla :)

 
12. heinäkuuta 2011 klo 9.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sori nyt vaan, mutta tuo on parsakaalia eikä parsaa. Salaatti on varmasti hyvää siitä huolimatta.

 
12. heinäkuuta 2011 klo 13.21 , Anonymous ulla kirjoitti...

Tämä menee meidän viikonlopun ruokalistalle!

 
12. heinäkuuta 2011 klo 13.38 , Blogger ania kirjoitti...

Maistuis todella meillekin! Kiitos reseptistä. Eikös ihanan kamalan Gordon Ramsayn helvetillisen keittiön uudet huudot ala ihan piakkoin taas TV:stä. Niitä odotellessa.. Lomaterveiset ukkosen valvottaman yön jälkeiseltä toiselta lomapäivältä, joka mennyt perinteisesti siivotessa ja aina ajankohtaiselta tuntuvaa pientä pintaremonttia kotiin suunnitellessa. Sää suosii mun projekteja :) Jakseles töissä!

 
12. heinäkuuta 2011 klo 18.35 , Blogger Rilla kirjoitti...

Ellis: kiitos, siskokin oli tuosta kovasti ylpeä :)

Viivu: kokeile, ehdottomasti!

Anonyymi: hitsi, no niin on :D

Ulla: tätä uskallan kehuskella ihan ehdoitta! Että tehkää ihmeessä!

Ania: alkaa, alkaa! Katson mielelläni. Ukkonen alkoi täällä vasta aamulla, yö nihkeä. Varsinkin kun oli pieni kaveri vieressä, jälleen... Kivoja lomahommia sinne, minä liityn joukkoon ensi viikolla taas :)

 
12. heinäkuuta 2011 klo 21.47 , Blogger Marita kirjoitti...

Tuota on PAKKO kokeilla- ihanan erilainen salaatti!

 
13. heinäkuuta 2011 klo 18.17 , Blogger Apsi kirjoitti...

Tein salaatin ja oli erittäin hyvää. Kiitos ohjeesta! Uskalsin kokeilla sillä antamasi jäätelövinkkikin oli järisyttävän hyvää! :))

 
16. heinäkuuta 2011 klo 15.49 , Blogger Rilla kirjoitti...

Apsi: kiva :D Tää on niitä reseptejä, joista melkein uskallan mennä takuuseen. Paitsi jos ei yhtään tykkää parsa(kaali)sta.

 
20. syyskuuta 2011 klo 21.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No nyt tuli vihdoin koitettua ja oli niiiin hyvää. Kiitos ohjeesta, tämä jää arkistoon. Lisää näitä :) Sulla on muuten kiva blogi!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu