Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Seljaa ja muuta

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Seljaa ja muuta

Meidän pihalla kasvaa useita seljoja. Mun mielestä ne on hauskoja pikkupuita. Kasvavat hetkessä saadessaan vähän tilaa ympärilleen ja niillä tuntuu olevan sielu :) Lueskelin kerran, että ennen muinoin uskottiin seljojen suojelevan ympäristöään ... Ja että niiltä pitää kysyä lupa, jos leikkaa oksan. Näille sitten juttelen.
Tähän aikaan vuodesta ne ovat myös täynnä marjoja. Ikinä en ole mitään niistä tehnyt (enkä edes tiedä, pitäisikö seljan olla juuri joku tietty selja), mutta .. no, ne on ainakin nättejä ja punaisia. Plus myrkyttömiä. Perheen pienintä kiinnostaa kaikki marjan näköinenkin, joten parempi niin.
Syksyä odotellessa minä olen  myrkytellyt rikkaruohoja hankalista paikoista. Odotan niiden ruskettumista ja käyn sitten polttamassa ne :D Pihalla mies on viritellyt lasten leikkipaikoille "lattioita". Eli, vanhaa terassia siirretty sinne. Äitikin pääsi leikkimään :)

Noin muuten.  Erehdyin lauantaina lueskelemaan Nina Garcian "the little black book of styleä". Kehoitettiin ensimmäiseksi siivoamaan vaatekaappi. Kun siellä yleensä on aina niin paljon tavaraa, ettei sitä kivaakaan tahdo löytää. Tunnustan. Siispä... säkkikaupalla tavaraa pois. Sekä omia, että pieniksi käyneitä lastenvaatteita (siis lasten kaapeista, ei mun). Osoitteena: pelastusarmeija, sisko, mökki, siskon lapset. Muutaman jutun laitan kirppuihin jossain välissä. Kunhan vaan saisin aikaiseksi. Siihen asti marinoin niitä laatikossa sängyn alla. Ainiin. Tuossa samaisessa kirjassa luvattiin, että jokaista kahtakymmentä lähtevää tavaraa kohden saisi hankkia itselleen jotain tosi upeaa. Menenkin tästä laskeskelemaan saldoa :) 

Tunnisteet: ,

18 kommenttia:

28. elokuuta 2011 klo 20.47 , Blogger Maikki kirjoitti...

Voi mun pitäisi tehdä aivan sama!!! Ihania kuvia, taas!

 
28. elokuuta 2011 klo 20.52 , Blogger Sanna-Riikka kirjoitti...

Kiva kirja ja varsinkin se "lupaus" taidan mennä myöskin laskemaan oman saldon:) on tullut sen verran vietyä tavaraa kirpulle ja vaatteita uffille:), vaikkakin oon luvannut olla hankkimatta yhtään mitään "turhaa" pitkään aikaan:)

 
28. elokuuta 2011 klo 20.58 , Blogger Rilla kirjoitti...

Maikki: kiitos. Ja eikun laskeskelemaan, mitä löytyy ... ;)

Sanna-Riikka: kyllä nyt aina JOTAIN voi. Jos se on jotain kertakaikkisen hienoa (ja tarpeellista). Minä ainakin olen todennut, etten tarvitse seuraavaan sataan vuoteen ainuitakaan farkkuja, valkoisia paitiksia (paitsi ehkä jonkun silkkisen), enkä neulemekkoja :D Jotain muuta sitten!

 
28. elokuuta 2011 klo 21.23 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mihin katosi koru-blogisi? :( Kysyin jo edellisessä postauksessasi muttet vastannut.

 
28. elokuuta 2011 klo 21.35 , Blogger Terhi kirjoitti...

Voi että tota teidän pihaa. Niiiin ihana! Olipa hyvä, kun mainitsit tuosta vaatelaskennasta, mun täytyy kans tehdä laskutoimituksia. Oon siivonnu sekä oman, lasten että miehen (!) vaatekaapit, kun oon järjestellyt huoneita uuteen uskoon. Saako niistä miehenkin vaatteista itselle pisteitä? ;)

 
28. elokuuta 2011 klo 21.44 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi: sori, vastailen joskus hieman jälkijättöisesti kommentteihin. Mutta. Korublogi on nyt aikakin toistaiseksi suljettu. En ole ehtinyt päivittämään sitä moniin kuukausiin, enkä toisaalta tällä hetkellä pahemmin ehdi tekemään tilauksesta mitään. Kaikki siellä olevat korut kyllä pääsääntöisesti löytyvät täältäkin, tunnisteen korut alta.

Terhi: kyllä mun mielestä lasketaan :) Jasiis. Kyllähän mieskin hyötyy siitä kun vaimo on hyväntuulinen, eikö? Mun mielestä tässä on ihan pettämätön log..kka. Hmm.. Pitäisköhän mennä miehen vaatekaapille...

 
28. elokuuta 2011 klo 23.19 , Blogger Christina kirjoitti...

Teillä on niin ihana piha. Kaunis tuo Selja ja minulle ihan uusi tuttavuus. Niin kyllä moni muukin kasvi. :)

Aa, täällä on kans tyhjennys kaapeissa (lasten) menossa. Joten ne pisteet kuuluu tietty oikeutetusti mulle. Eikös? Oikeestaan vois vielä tarkistaa mitä turhaa sieltä vois laittaa kiertoon..

 
28. elokuuta 2011 klo 23.26 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Pitkästä aikaa ehdin taas lukemaan kuulumisiasi. Kivoja postauksia ja dagenseja! Olen tosiaan sellainen outolintu, että hieman syksyisempää keliä jo kaipailisin. Eli huiveja ja hanskoja olen minäkin jo katsellut sillä silmällä, jotain jo hankkinutkin. ;-)

Tosi kivoja puutarhakuvia! Teillä on kunnollisen kokoinen pihan lasten puuhailuihin.

Ja noista vaatteiden marinoinnista...Samaa ongelmatiikkaa täälläkin. Olin jo ajatellut ottaa taas kirpparipöydän, mutta sainkin suuren osan tytön vaatteista kaupaksi blogikirpparin kautta. Nyt mietin jaksaisinko ryhtyä siihen kirpparipuuhaan pelkästään omien vaatteiden takia.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

 
28. elokuuta 2011 klo 23.42 , Blogger Jaana kirjoitti...

Heippa vaan! Sulle löytyy jotain blogistani. =)

Pitkään olen täälläkin vieraillut, mutta niin on tainnut vaan kommentoinnit jäädä.. Toi vaatekaappijuttu onkin muuten tosi hyvä! Milloinkahan raaskisi oikeesti laittaa ne käyttämättömät pois pois...

 
29. elokuuta 2011 klo 9.36 , Blogger Annimanni kirjoitti...

Ai no SIT! Tääkin lähtee ansaitsemaan ihanuuksia/siis siivoamaan sitä kaappia ;)

 
29. elokuuta 2011 klo 10.17 , Blogger -housemother kirjoitti...

Teillä on kaunis piha :)

 
29. elokuuta 2011 klo 10.57 , Blogger Miia kirjoitti...

Seljankukka on ihana maku teessä, englanniksi elderflower ja kuulostaa ja maistuu ihan keijulta :) en tiedä marjoista kyllä...

 
29. elokuuta 2011 klo 16.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanan hauskoja kuvia!:)

Mun pitäisi tehdä kyllä ihan sama juttu, laittaa koko vaatehuoneemme uuteen uskoon. Kummasti auttaisi löytämäänkin sieltä jotakin :)Tässä sitä inpistä vain odottelen :D

 
29. elokuuta 2011 klo 19.43 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mustaselja on se syötävä, sen kukista tehdään ruotsissa mehua. Terttuselja on tuo punamarjainen ja osa kasvista on lievästi myrkyllinen.

Kylläpä teillä on kaunis terttuseljapuska! Meidän pihan vastaavat ovat ränkkänöitä pusikoita.

 
29. elokuuta 2011 klo 20.56 , Blogger Kartanonrouva kirjoitti...

Seljametsä näyttää todella kauniilta! Ihana tuo kaarisiltakin :)

 
29. elokuuta 2011 klo 21.11 , Blogger Ekaterina kirjoitti...

Terveisiä jälleen täältä pohjoisesta :) Kivan näköinen piha teillä!
Ja vaatekaapin tyhjennys... ehkä minullakin jossain vaiheessa, kun ensin saan sen täytettyä :D (olen ollut aika ahkera shoppaaja viime viikkojen aikana, jihuuu, nyt on jotain päälle pantavaakin :)

 
29. elokuuta 2011 klo 21.24 , Blogger Merja K kirjoitti...

Oletpa ollut puuhakas! Sama homma odottaisi täälläkin, tosin se ikkunoidenpesu on listalla ensin ;) Olen odottanut inspiraatiota siitä saakka, kun luin sinn suorittaneen ko. urakan, mutta eipä ole inspistä vielä täällä saakka näkynyt. Ja nythän ei enää kannata pestäkään, kun syyssateet saapuvat :)

 
30. elokuuta 2011 klo 22.56 , Blogger Rilla kirjoitti...

Christina: meidän tontilla on joskus muinoin ollut talo ja seljat sen peruja. Kuten moni muukin jännä juttu, mitä täältä löytyy :)

Jassu: blogikirppis todettu tälläkin loistavaksi! Kun vaan sais aikaiseksi...

Jaana: voi kiitos, tulen noutamaan :)

Annimanni: heh, siivoamaan siitä ja heti!

Housemother: kiitos :)

Miia: hih, "maistuu keijulle" :D Ihana.

Sofiina: mulla ainakin on nyt niiiin puhdistunut olo mokomasta. Kaappien siivous on terapeuttista!

Anonyymi: osa noista meillä on ihan valtavia. Jokunen taitaa olla melko vanhakin. Tuo, mikä kuvassa näkyy, oli vielä viitisen vuotta sitten pelkkä kepukka maassa!

Kartanonrouva: kiitos :) Mies rakensi tuon sillan muutama vuosi sitten ja kanniskeli sitä sen jälkeen ympäri pihaa sille paikkaa hakien :D Kummasti kaikki vaan löytää paikkansa....

Merja K: Heh, joskus se inspiraatio vaan ei tule. Silloin kannattaa soittaa vaikka siivousfirmalle!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu