Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kinuskimasariini

maanantai 31. lokakuuta 2011

Kinuskimasariini

Onhan teille kaikille Ulla Svensk tuttu? Siis SE Ulla Svensk, leipuri-kondiittori, jolla on maikkarilla oma blogi, leipomotarvikeverkkokauppa ja reseptiaitta, sekä useita kirjoja aihepiiristä. Meiltä noista kirjoista löytyy useampi ja kaikkiin resepteihin olen ollut äärettömän tyytyväinen. Siskon MIES on jopa kunnostautunut tekemällä Ullan ohjeiden mukaan voileipäkakkuja. Täytyy olla hyviä :)


Viikonlopun kahvivieraille leivoin puolukka-kinuskimasariinin.
Murotaikina:
75 g voita
3 rkl sokeria
1/2 kanamuna
1 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl mantelijauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
300gmantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl valmista kinuskikastiketta

Pohjalle:
1 dl puolukoita

Pinnalle: 
vesi-tomusokeriseos puolukoilla koristeltuna

Valmista muropohja sekttamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin. 
Taputtele murotaikina n 20-22 cm irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. 

Valmista täyte sekoittamalla mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi, lisää kannamunat, venhnäkauhot ja kinuskikastike joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Ripota puolukat pohjan päälle ja kaada täyte puolukoiden päälle. 

Paista torttua uunin alatasolla 175 asteessa n 40-4 minuuttia. Jäähdytä ja koristele! 
(Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä)
Tällä voi hyvin aloitella itsensä joulukuntoon saattamisen. Parantaa huomattavasti kykyä tyhjentää kokonaisia suklaarasioita illassa! Minä selailen täällä samaista kirjaa ja tuumin, tekisikö huomenna kanapiirakkaa. Nam ;)

Tunnisteet:

7 kommenttia:

31. lokakuuta 2011 klo 18.36 , Blogger Marjukka kirjoitti...

Voi apua mikä kiusaus, Rilla! Tässä tortussa on kaikki maut, joita rakastan: kinuski, mantelimassa ja puolukka. Ihana happamen ja makean liitto. NAM.

 
31. lokakuuta 2011 klo 20.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, puolukkakiusaus!
Olen selaillut Ullan kirjoja kirjakaupassa, hienon näköisiä ovat. Kiva kuulla, että ohjeet ovat toimivia. Joskus pitäisi suunnata leipomotarvikekauppaan, leipomisblogeja lukiessani tajusin, että sekin homma on välineurheilua jollain tapaa. Tarvitsisin esim. silikonireunaisen irtopohjavuoan, jossa on posliinitarjotin pohjana. Ullalta löytyisi.

Jonkun joulun alusena muuttolaatikoiden keskellä herkuttelimme miehen kanssa melkoisella tahdilla suklaata, pitihän pakkaamiseen saada energiaa..hehee.
Puujalkamotoksi muodostui: "Boxi päivässä pitää dieetin loitolla".
Laatikko kuin laatikko, toisia täytettiin, toisia tyhjennettiin.
Aika monena vuonna on käynyt niin, ettei suklaa enää maistu joulunpyhinä...
On täytynyt siirtyä irtokarkkeihin ;)

Olen nyt karkkilakossa jouluun asti, puolitoista kuukautta karkittomuutta jo takana päin.
Mutta voi, kyllä kaikenlaiset herkut silti vetoaa. Viikonloppuna herkuttelimme porkkanapiirakalla. Syytän syksyä tästä sokerihumalahakuisuudesta.

Eikä tumma suklaa tietysti kuulu kiellettyjen aineiden listalle nytkään, kartan karkkeja lisäaineiden vuoksi.

-Maaria

 
31. lokakuuta 2011 klo 20.21 , Blogger Rilla kirjoitti...

Marjukka: tämä on paha. Kannattaa tehdä silloin kun syöjiä on mahdollisimman paljon - ei tuu itse syötyä liikaa ;)

Maaria: oi mitä selkärankaa sulla!! Huh :) Ei pystyisi. Tai, no, yritän aina säännöllisesti, mutta menee vähän miten sattuu. Sokerihumalahakuisuutta täälläkin siis, aina.

 
31. lokakuuta 2011 klo 20.22 , Anonymous Ulla Svensk kirjoitti...

No on tuttu :D
Eksyin blogiin juuri kun ystävä fb:ssa oli linkittänyt puolukkakinuskimasariinin ohjeen ja piti tulla kurkkaamaan kun kuulosti niin herkulliselle :)
Ja näyttääkin, täytyy kyllä leipoa joku päivä tätä.
Mukavia ja lämpöisiä syyspäiviä sinulle!

 
31. lokakuuta 2011 klo 20.39 , Blogger Rilla kirjoitti...

Ulla Svensk: ooOoOOoo ja kiitos :) Hauskaa, että löysit!

 
31. lokakuuta 2011 klo 20.54 , Blogger Merja K kirjoitti...

Tuttu on ja kokeiltukin on :) Nam, tuo on pakko lisätä reseptikokoelmaan!

 
1. marraskuuta 2011 klo 8.51 , Blogger ania kirjoitti...

Täytyypä todeta, että kaikkien valokuva-, väriaine- ym. muotikakkujen rinnalla nämä perinteiset leivonnaiset, joissa käytetään tuoreita marjoja ja 'luonnollisia' raaka-aineita ovat ehdottomasti meidän perheen suosikkeja. Rilla, mulla alkoi karkiton marraskuu, joka pitää sisällään karkit, suklaan, jätskin, pullat ym. makeat herkut. Kahvin makeutan hunajalla sokerin sijaan, jotain on pakko laittaa. En muista koskaan aiemmin olleeni näin jyrkkä ...ja sitten laitat kuvaa tällaisesta unelmaherkusta ;) Luuletko, että lakko pitää?

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu