Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Myyriä!!!

torstai 6. lokakuuta 2011

Myyriä!!!

Meidän pihaa vaivaa myyrävitsaus. Jos keväällä täällä oli kilokaupalla kotiloita, (joita muuten ei ole enää näkynyt), nyt on tällaisia karvasia vipeltäjiä senkin edestä! Niitä näkee ihan livenäkin viuhahtelemassa ja sujahtamassa milloin mihinkin, huolimatta lievähköstä heitä vastaan käydystä kemiallisesta sodankäynnistä. ARGH!! 

Tänään taas katselin töihin lähtiessäni pihalle ja huomasin kasoja...
IHAN valtavia kasoja!
Monta!!! Mitä ihmettä näille tekee? Mitkään luomukonstit ei nyt kyllä täällä päässä nappaa yhtään... Ja mies on kyllä varmasti käyttänyt ties mitä nappulaa näitä vastaan. Vinkkejä? Muitakin siis kuin kerrostaloon muutto :)

Tunnisteet:

19 kommenttia:

6. lokakuuta 2011 klo 22.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kourittuja valkosipulinkynsiä koloihin.

 
6. lokakuuta 2011 klo 23.47 , Blogger Heli kirjoitti...

Eiks niitä ole jotain sellasia vinkuvia juttuja mitkä karkottaa myyrät..? Tai sit paras konsti: kissa.

 
6. lokakuuta 2011 klo 23.48 , Blogger Riitta kirjoitti...

Meilläkin kokeiltu kaikki keinot, myös valkosipulinkynnet ;) Tuntuu välillä et ne vaan innostuu kun niitä yrittää häätää !Jos keksitte jotain nii postaile ihmeessä aiheesta !

 
7. lokakuuta 2011 klo 0.05 , Blogger Tiia kirjoitti...

Anoppi käyttää mökillä hiiribaareja, eli myrkkyä. Sen toimiminen on suhteellinen juttu. Tänä vuonna on kai paljon myyriä, kun on myyräkuumettakin.

Kyllä me myrkkyyn kuolee, mutta metsästä tulee uusia. Noidankehä on valmis..

 
7. lokakuuta 2011 klo 0.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sähköinen myyränkarkoitin. Pieni vehje, joka laitetaan pistorasiaan. Vingunta, jota ihmiskorva ei kuule karkoittaa myyrät. Toimii myös oraviin, noihin pörröhännällisiin rottiin...

 
7. lokakuuta 2011 klo 0.39 , Blogger Merja K kirjoitti...

Työkaverini sanoi, että myyrät eivät tykkää tärinästä. Heillä oli tehty kivetystä ja projekti venähti Heikkaa tasoitettiin useampaan otteeseen täristimellä (mikä lie oikea nimi) ja myyrät olivat muuttaneet muualle. En mene kyllä takuuseen tämän tarinan paikkansa pitävyydestä ;)

Hillitön kasa, mikä jättiläislaji teidän tontille on muuttanut :)

 
7. lokakuuta 2011 klo 7.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan todettu parhaaksi myyränloukku. Se kaivetaan sinne käytävään ja kun myyrä menee käytäväänsä pitkin, osuu se "vahingossa" keskellä käytävää olevaan tikkuun, joka laukaisee loukun.
Monen monta myyrää ollaan sillä saatu hävitettyä ja muutamaan kuukauteen loukkuun ei ole enää myyriä eksynyt.

 
7. lokakuuta 2011 klo 8.22 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut, että kanankakan haju saa myyrät pysymään poissa tontilta. Sitähän ei saisi välttämättä enää syksyllä nurmelle heitellä kasvua kiihdyttämään, mutta meillä on ollut myös joka vuosi riesaa myyristä. Viime syksynä heittelin säkillisen Biolanin kanankakkaa joka puolelle nurmikkoa sekä ruusupenkkiin. Keväällä talven jälkeen huomasimme, että myyriä ei ollut temmeltänyt tontillamme muista vuosista poiketen lainkaan. En tiedä oliko taika kanankakassa, mutta ei se ainakaan haittaa tehnyt. Ja tänä syksynä aion tehdä aivan samoin.

 
7. lokakuuta 2011 klo 8.22 , Anonymous KatMan kirjoitti...

Tilasin kukkasipuleita ja satuin lukemaan seuravaa:
Keisarinpikarililja eli keisarinkruunu on kookas, kukkiessaan jopa 80-120 cm korkea. Se kukkii nuokkuvin, pikarimaisin kukin toukokuussa. Rubra-lajikkeen kukat ovat väriltään tumman oranssinpunaiset. Keisarinpikarililjaa voi käyttää kukkapenkissä myös ’myyrien karkottajana’, koska myyrät eivät pidä pikarililjojen sipulien hajusta.
Äitini on tätä käyttänyt eikä myyrät ole vaivanneet mutta en mene takuuseen. Onpahan ainakin kauniita kukkia katseltavana :)

 
7. lokakuuta 2011 klo 9.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuohan taitaa olla kontiaisen keko. Kontiainen ei levitä myyräkuumetta eikä se myöskään syö kasvien juuria vaan erilaisia hyönteisiä, ehkä jopa niitä teidän kotiloita(?). Kontiainen on rauhoitettu, joten sitä ei saa häiritä eikä tappaa. ;)
Tosin itsekään en kovin paljoa pitänyt kyseisen otuksen parivuotisesta visiitistä meidän pihalla. Aktiivisesti tamppasin keot kasaan, vähitellen alkoi siirtyä sitten muualle mylläämään.

 
7. lokakuuta 2011 klo 9.16 , Blogger Johannah kirjoitti...

Meidänkin pihasta myyrät tykkää, grrr. Ei niitä saa millään karkoitettua. Ollaan kokeiltu vaikka mitä konsteja, täristäjiä, myrkkyä, naapureitten kissat liikkuu meidän pihalla. Mikään ei auta. Tai no, paras keino on pihalla tömistely päivittäin :) Myyräkanta on iso noin joka 3:s vuosi niin ehkä ensi vuonna pihalla on vähemmän myyriä. Onneksi ne eivät myllerrä pihaa kesäisin vaan silloin saa nauttia tasaisesta pihasta.

 
7. lokakuuta 2011 klo 9.19 , Blogger Kati kirjoitti...

Vaikka et halua luomukonsteja ;) paras ehdottomasti on kyllä kissa! Meillä oli pihassa ihan mielettömät määrät myyriä ja koloja, kun tänne muutettiin. Vaan sen jälkeen kun kissa tuli taloon, ei ole näkynyt muuta kuin raatoja :)

 
7. lokakuuta 2011 klo 9.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaveri tyhjensi tonttinsa myyristä keväällä chilijauheella. Ainakin vähemmän hajutonta kuin kanankakka...

Kiitos muuten kivasta blogistasi:)

Sini

 
7. lokakuuta 2011 klo 9.57 , Blogger muru kirjoitti...

apua! siis kauhea kasa! enpä ole ennen moista nähnyt. Toivottavasti keksitte jotain ratkasua asiaan, ite en kyllä tiedä millä noita karvaotuksia sais torjuttua. Ja on muuten hyvä ilme sulla tuossa kuvassa >:) ps. kiva rannekoru :)

 
7. lokakuuta 2011 klo 13.46 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Wau, onpa teidän pihalla runsasmuotoista luontoelämää! :-D

Ei paljoa varmasti naurata jos noin valtavia kasoja alkaa ilmestymään pihaan. Ja jos on vielä joku rauhoitettu yksilö... Lähtisin ehkä minäkin sitten jollain luonnonmukaisella aluksi hellä varaisesti mokomalle kaivelijalle vihjailemaan, että oliskos jossain muualla kuitenkin mukavampaa... ;-)

Mukavaa viikonloppua anyway!

 
8. lokakuuta 2011 klo 22.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Juujuu, ent. maamyyrä, nyk. kontiainen eli ei siis metsämyyrä, joka levittää sairastamaani myyräkuumetta! Vanha inha vinkki: kaiva pihaan suht tiheästi kuoppia ja jokaiseen silakka - kyllä, SILAKKA! Mädän kalan haju maaperässä ajaa myyrät pois. Muista kaivaa tarpeeksi syvälle, niin ei haju nouse ilmaan...

 
9. lokakuuta 2011 klo 9.28 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hae parturista hiuksia ja tunge joka koloon. Meillä lähti maamyyrät sillä (laitettiin koloihin hiustuppojen lisäksi niitä myyränkarkotusrakeita, mutta yksistään rakeilla ei päästy myyristä eroon).

Ainoa hyvä puoli maamyyrissä vesimyyriin verrattuna on se, ettei ne syö kasveja. Tekevät vain noita inhottavia kasoja...

 
9. lokakuuta 2011 klo 11.42 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kissa taloon niin ei myyrät hypi silmille.. todettu on! :)

- mimma

 
10. lokakuuta 2011 klo 9.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus kuullut puhuttuvan, että laittaa pihalle sinne tänne "lasten" muovisia hyrriä. Niiden pieni tärinä ja meteli on sietämätöntä myyrälle.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu