Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Arjen hallintaa

maanantai 19. joulukuuta 2011

Arjen hallintaa

Kuten olen erinäisiä kertoja sanonut, mulla ei pysy mikään homma hallinnassa, jos en kirjoita sitä ylös. Lisähaaste on vielä tietysti muistaa katsoa, mitä olen minnekin merkkaillut. On sähköinen kalenteri töissä, kännykän kalenteri, käsilaukkukalenteri (joojoo, tiedän, että "pientä" rationalisointia voisi harrastaa) ja sitten - liitutaulut kotona. Ovat jo kooltaan ja sijainniltaan sellaisia, että niitä EI voi missata.. Alunperin niitä tuli meille mukamas sillä ajatuksella, että lapset, nuo koululaiset nyt lähinnä, tietäisivät, mitä minäkin päivänä tapahtuu plus kuka menee ja kuka tulee milloinkin.
Sunnuntaina pyyhitään taulu ja kirjoitellaan tulevan viikon harrastukset, menot ja lukujärjestys. No, tuo lukujärjestyshän ei tietysti paljon normaalisti muutu... Ja huom. Jouluvalot sopivat myös tähän :) Pakko vaan tunnustaa, että tämä hajamielinen äiti hyötyy tuosta eniten. Vanhin osaa käydä kirjoittelemassa sinne jo itsekin kaikenlaisia huomioita. Nuorin lähinnä piirtelee "kuvia" niin korkealle kuin yltää. Keskimmäisen kommentit ovat tyyliä "onks tänään maanantai?" Kukanenkin tyylillään :)
Puutelistaa - siis tätä "nyt loppui leivinpaperi"-yritän kirjoitella tähän:
Oikein laiskana en edes siirrä noita minnekään kännykän muistilistalle - tai paperille, otan vaan kuvan tuosta kauppaan lähtiessäni. Jouluvaloista en sano enää mitään...


Aukotonta ei ole mikään edelleenkään, mutta ehkä edes vähän paremmin muistissa. Helpottaahan jo se, että kirjoittaa asiat ylös ja joutuu edes kerran viikossa miettimään, mitä tulevalla viikolla on tapahtumassa!


Nyt, tekemään viimeistä jouluostoslistaa. Sitä, joka tehdään ennen tuota "nämä unohdin ostaa"-listaa, jonka kanssa juostaan perjantai-iltana kaupassa.

Tunnisteet:

10 kommenttia:

19. joulukuuta 2011 klo 20.28 , Blogger Henna kirjoitti...

Hieno järjestelmä sulla käytössä, varmaankin toimii. =)

Hieman flunssaisen oloisena täällä, rohtoja koittanu ottaa, ettei jouluna ois sitten kipeenä.. kurkku on ihan kuin hiekkapaperia../:

Täällä mä sairastan vannhempien luona, oon saanu vähä korttipajalla aikaseksi kortteja tilauksesta, mutta nyt laittamaan iltapalaa, herkuttelen itsetehdyllä porkkanapiirakalla ja glögillä iltapalan jälkeen. Nam.",)

Herkutteluhetkiin!
Henna

 
19. joulukuuta 2011 klo 21.04 , Blogger Alma kirjoitti...

Loistoidea ottaa kuva tuosta listasta! Tuota lainaan joskus kyllä.:)

 
19. joulukuuta 2011 klo 21.16 , Blogger Esmeralda kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa niin tutulle.
Mä en kokonaista viikkoa laita liitutaululle, vaan kaikki tiedossa olevat tärkeät. Ja sitä kauppalistaa samaan tauluun, johonkin nurkkaan.
Lapset piirtää alareunan ja välillä vähän ylöskin ja sieltä kaiken sotkun sekaa on välillä mahdoton saada mitään selvää... sit mä kirjotan reseptejä myös siihen, esim. kokatessa jotain omasta päästä, laitan liitutaululle ylös jotta muistaa mitä tuli laitettua.

Pitäis tosiaan ne loput jouluostoksetkin tehdä, mitä ei vielä löytynyt tai unohtui, ehkä jo huomenna, ettei tartte perjantaina lähteä koko muun kylän kanssa samaan aikaan.

 
19. joulukuuta 2011 klo 22.13 , Blogger Terhi kirjoitti...

Kivoja liitutauluja! Tuo viimeinen osio oli paras 'viimeinen kauppareissu ennen 'nämä unohdin ostaa'-reissua'. Just noin se menee ;) Stressitöntä joulunalusviikkoa!

 
19. joulukuuta 2011 klo 23.07 , Blogger Maati kirjoitti...

Kiva tuo liitutaulu. Mulla on asiat keltaisilla muistilappusilla jääkaapin ovessa, listat ostoksista ja siivoushommista. Sitä tuntee itsensä niin tehokkaaksi kun saa vetää yli tehdyn tai hommatun asian:)

 
20. joulukuuta 2011 klo 7.36 , Blogger Merja K kirjoitti...

Meillä ei ole vielä yhtään liitutaulua, mutta suunnitelmissa on. Se on kyllä tosi kätevä ja ehkä meillekin tarvittaisiin useampikin :)

Mukavaa tiistaita!

 
20. joulukuuta 2011 klo 20.08 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva juttu Kymärissä..

Onnea Onnea !!

 
20. joulukuuta 2011 klo 22.33 , Blogger Rilla kirjoitti...

Henna: ei kuulosta yhtään hullummalta tavalta sairastaa :) Paranemisia!

Alma: se on mulle just sopivan helppo tapa!

Esmeralda: minä pelkään olevani sillä "unohdus"-reissulla juuri tuolloin. Ja varmasti olenkin, kuten joka ikinen vuosi :D

Terhi: heh, kyllähän tämän jo tietää, että menee niin. Kunhan nyt ei mitään kovin oleellista pääsis unohtumaan - sellaisia, mitä pitäisi sitten kissojen ja koirien kanssa etsiä pitkin kyliä...

Maati: heh, joo. Ihan totta. Olo kevenee kummasti!

Anonyymi: kiitos, kiitos :)

 
21. joulukuuta 2011 klo 9.46 , Blogger Marja kirjoitti...

Hei tätä mun piti kommentoida... lähinnä kehua tuota ihanaa isoa liitutaulua!

Terkkuja työkiireen keskeltä....

 
27. joulukuuta 2011 klo 15.05 , Blogger Pieni Lintu kirjoitti...

Vautsi - kiva jättiliitutaulu. :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu