Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Joulutunnelmia... ja takan joulu

lauantai 17. joulukuuta 2011

Joulutunnelmia... ja takan joulu

Meillä lauantai on aloitettu nukkumalla yli kymmeneen. Ihanaa! Siitä on jatkettu puolen muun kaupungin kanssa joulukaupoille ja kotiin tekemään esijoulusiivousta... Sellaista, missä laitetaan tavarat paikoilleen ja nuollaan nurkat. Sitten ollaan viikko nätisti ja selvitään aatonaattona paljon vähemmällä stressillä. 


Kaupasta on haettu kynttilöitä varastoon ja viritelty muutamat jouluvalot vielä lisää. Näitä en voinut vastustaa...
Valaistu on myös etukuistia, keittiötä ja nurkkia siellä sun täällä. EN ole laskenut, miten monta valosettiä talon sisäpuolelta löytyy... Pitäisköhän :)
Takka sai myös jouluvalaistuksen.Viimevuotinen havuköynnös oli tylsästi puoliksi pimeänä ja muutenkin, mieli teki jotain vähän toisenlaista tänä vuonna. Valkoiseen suureen kranssiin valot. Olisin halunnut ne pienenpienet valot, mutta eihän noita enää tähän aikaan vuodesta kaupoista löytynyt. Paitsi vaaleanpunaisena. Ei mun juttu..


No, ehkä ensi syksynä muistaisin olla hereillä ja hommata niitä muutamat varastoon!
Vaikka ulkona on edelleen niin mustaa (lukuunottamatta näkymää naapurin "casinolle") ja märkää, himmeällä valaistuksella ja kynttilänvalolla on ihmeellinen taika! Vielä kun takkaan olisi saanut tulet... Mutta olkkarissa hummailee 5 lasta, lämpötila tahtoo olla ihan riittävä ilmankin :) Joulupakkasia tilaisin siis! Pienellä lumisateella, kiitos.
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!

EDIT: Laskin sittenkin. Sisällä 27 valosarjaa... 

Tunnisteet:

19 kommenttia:

17. joulukuuta 2011 klo 22.18 , Blogger Marita kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Minua kiinnostaa tietää miten viritit tuon takkakranssin? Tahtoo samanlaisen!

 
17. joulukuuta 2011 klo 22.35 , Blogger Rilla kirjoitti...

Marita: kiitos :) Tuo takkakranssi on kiinnitetty vaalealla puuvillanarulla hormin ympäri, jotta pysyy siellä. On kyllä lähes "näkymätön" tuo viritys :) Enemmän näkyy piuha, joka pitää aina vetää listoja pitkin yläkautta, mutta ei paha sekään. Olisi pitänyt laittaa talon rakennusvaiheessa takan päälle pistorasia :D

 
17. joulukuuta 2011 klo 22.46 , Blogger Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Mä en taas tänne meidän "idylliseen, vanhaan, lahoon torppaan" toivo yhtään pakkasia..Näillä keleillä taretaan ilman villasukkia sun muita. Joku jären jättiläinen on aikanaan purkauttanut kaikki pönttöuunit tästä pois. Jouluvalojuttu on muuten kummallista, on joko yksi sarja tai sitten sata. Meidän kylällä ei muuten ole valojen suhteen kuin yks ilotalo. Muut valottelee hillitysti.

 
17. joulukuuta 2011 klo 23.12 , Blogger Hanne kirjoitti...

Meillä sateli illalla hieman lunta. terassille viritetty kuusi näytti kauniilta pienessä lumivaipassaan.

Sinulla on kauniit jouluvalot sisällä vaikka niitä aika paljon onkin:)

Mukavaa neljättä adventtia!

 
17. joulukuuta 2011 klo 23.41 , Blogger Rilla kirjoitti...

Reissuja ja romantiikkaa: totta varmasti, puolensa tuollakin ;) Mulle riittäisi ihan pari pakkasastetta!

Hanne: kiitos, kiitos. Puolustukseksi on sanottava, että on meillä huoneitakin aika monta :D Nämä on pikalaskemalta ripoteltu 12 tilaan... Ja olkkarissa niistä 6.. kun ikkunoitakin on monta - seliseli :)

 
17. joulukuuta 2011 klo 23.42 , Blogger Rilla kirjoitti...

Eikun 7 on olohuoneessa...

 
17. joulukuuta 2011 klo 23.59 , Blogger marikan kirjoitti...

Hih, (hihittelee täällä tuolle valojen lukumäärälle) =)

 
18. joulukuuta 2011 klo 1.39 , Blogger Lovviisa kirjoitti...

Taisit vettää enkkarit noissa sarjoissa :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 1.43 , Blogger Krista kirjoitti...

Noi valopallot on ihanat, meillä on samat ja joka kerran kun ne sytytän, ne ihastuttavat :)
Mukavaa sunnuntaita!

 
18. joulukuuta 2011 klo 4.56 , Blogger Meän Satu kirjoitti...

Oi ku ihanan tunnelmallisia kuvia! :)

Hihihi 27 :D:D No mutta isossa talossa pittääki olla paljon valosarjoja, nih! :D Ei ne muuten näytä miltään jos vaan sinne tänne ois ripoteltu (onko hyvä seliseli) :D

 
18. joulukuuta 2011 klo 10.39 , Blogger heidi kirjoitti...

Tunnelmallista!!! Me oltiin myös eilen joulukaupoilla, ja kaivettiin tontut esiin, olen kanssa tehnyt samaa tavaroiden järkkäilyä pitkin viiikkoa, riittää sitten aatonaattona normaali siivous :)
Tänään nukuttiin koko poppoo kymmeneen ja nyt on levännyt olo ja ihanaa ettei ole kiire minnekään. Päivällä pojat lähtee mummulaan leipoon pipareita ja laittamaan heille joulua ja illalla kyläillään.
Leppoisaa joulunaikaa ♥

 
18. joulukuuta 2011 klo 10.42 , Blogger Riina kirjoitti...

Ihanalta ja tunnelmalliselta näyttää teillä. :) Olen samoilla linjoilla kanssasi noista valoista, ei värivaloja meille! Lähistöllä olevissa kerrostaloissa on parvekkeella ties minkälaisia sinisiä yms. valoja ja paljon. Kieltämättä ne näyttää ihan kauheilta, mutta jokainen tykkää tietysti mistä tykkää. Ilmeisesti se tuntuu olevan siinä talossa hitti, kun ne valot eivät loista edes yhdessä partsissa, vaan monessa muussakin. Kieltämättä melko huvittavan näköinen ilmestys koko talo. No onneksi siihen on meiltä matkaa, vaikka kaupunkiin päin ajaessa aina ohi siitä menemme ja saamme "nauttia" väriloistosta. Täällä on myös eilen esisiivottu, jospa aatonaattona pääsisi hieman helpommalla. Mukavaa sunnuntaita Rillan kotiin! :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 11.32 , Blogger Rilla kirjoitti...

Marikan: kaikin mokomin :)

Lovviisa: kenties ;D

Krista: minä itse asiassa ostin niitä kahdet... iha "just in case" Toiset vielä paketissa ja kaapissa. Niitä ei ole laskettu tuohon 27:ään :)

Meän Satu: juu, erittäin hyvä seliseli. Siltikään musta ei tunnu, että näitä valoja olis jotenkin liikaa.. Hmmm...

Heidi: oi, teillä on täydellinen sunnuntai!! Meillä olisi tiedossa siskon pojan 1-v synttärit, siinä riittävästi menoa tähän päivän :)

Riina: juu, just noin! Tietyntyyppiset valot tuntuvat ikäänkuin leviävän kerrostaloparvekkeilla. Käsittämätöntä... Mukavaa sunnuntaita myös sinulle :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 11.38 , Blogger Lumo kirjoitti...

Viehkot nuo joulupallovalot.

Kuljin eilen maalla metsassa, naavoittuneita oksista olisi saanut kauniita koristeita, mutta meilla on jo koristeltuna, enka enaa aio lisata koristeita. Hyvia ideoita tuli kuitenkin ensi vuodeksi jo...

 
18. joulukuuta 2011 klo 12.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Ihanat nuo joulupallovalot, mistä ne on ostettu?

 
18. joulukuuta 2011 klo 16.29 , Blogger Marja kirjoitti...

Tääkin haluaa tietää mistä moisia valopalloja löytää?

27 valosarjaa on aika paljon, laski perheemme DI... ;D ja mä kun olen luullut, että meillä on paljon valoja kun niitä on sisällä kuudet ja ulkona parvekkeella yhdet :D :D

Tein muuten pe samaisen prejoulusiivouksen... minkä tuloksia ei enää kauheasti huomaa... huoh!

 
18. joulukuuta 2011 klo 16.49 , Blogger Meän Satu kirjoitti...

Ei valosettejä voi olla koskaan liikaa :D Ne vaan on niiiiin ihania tunnelmanluojia :) Meilläki on valkosia tähtiä ikkunoissa, kirkkaita valosarjoja ja muita jouluvalotunnelmanluojia yhteensä..*laskee*..21.. Ai nuin paljon meilläki..Ei tunnu siltä :) Nyt äkkiä Rilla ostaan lissää, oot ihan oikiassa ettei 27 oo liikaa :) ja joulukuuseen kans meillä tullee valosarjat päälle, huomena saa koristella kuuseen, jihuu! :) Eilen ilmesty kuusenmyyjä, oisin halunnu jo viimeviikolla sen kuusen hankkia vaan eipä myyty täällä missään mutta nyt eilen kävi onni :) Vielä tämä päivä kylppärissä oottamassa huomista paikoilleen laittoa ja koristelua :)

Ihanaa sunnuntaita sinne :)
p.s. kaupat on auki kait tännäänki...niin, niitä valoja vaan lissää hommaan :)

 
18. joulukuuta 2011 klo 22.22 , Blogger Rilla kirjoitti...

Lumo: kauniita ovat, totta. Mullakin oli mielessä viritellä tänä vuonna kotiin ties mitä ja - no, suunnitelmiksi jäi. Ainakin osa niistä. Ensi vuotta varten - tai niitä tulevia :)

Anonyymi: nuo olen ostanut ihan paikallisesta Prismasta,Airamin "led orient" - nimiset pallerot!

Marja: DI:lle terveisiä, että meillä on nerokkaat jouluvalopistorasiat ikkunoiden päällä, jotka on helppo sammuttaa katkaisijasta yöksi/päiväksi. NIIN säästeliästä. Ulkovaloja on viritelty myös samalla periaatteella ;) PS. Minä täällä ylläpidän pre-siivousta... Ei tuu muuten mitään, pari h ja kaaos taas.

Meän Satu: ei tunnu mustakaan liialta :D Hyvä, että siellä on joku toinen yhtä hurahtanut. Nää on niitä tunnelmanluojia! Eikös. Kyllä meillekin mahtuisi vielä. Perinteisestä poiketen, rappusisa ei ole yhtään valoja tänä vuonna. Olen ihan lähellä hankkia tuohon "jotain" :)

 
19. joulukuuta 2011 klo 18.09 , Blogger Meän Satu kirjoitti...

Ei muutako hankkimaan vaan lissää :D Tai sitte välipäivinä alennuksista rohmuamaan kauhia läjä valoja ens joulua oottaan :D ko halavalla saa :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu