Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nuorennusmeikkaus

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Nuorennusmeikkaus

Mun 5-luokkalainen tytär on hirmu kiinnostunut meikkaamisesta. Tutkailee aiheeseen liittyviä youtube-pätkiä ja taiteilee itselleen ihkuja luomuksia :) (Tässä välissä on pakko sanoa, että meillä EI lapset meikkaa kouluun, tms, joskus isompana sitten) Mutta, aiheen tiimoilta pukki toi esikoiselle kirjallisuutta meikkaukseen liittyen: Mariela Sarkiman "Make up Bible"-kirjan. Oikein hyvää luetavaa meille aikuisillekin.
Eilen viettäessämme kaksin tyttöjen iltaa, tämä 11-vuotias tarjoutui meikkaamaan äitinsä, kirjan oppien mukaisesti (sitä ennen oli tutkittu yhdessä kasvojen muotoja ja kullekkin sopivia värisävyjä). Minä tietysti suostuin. Lopputulos oli 11-vuotiaan kädenjäljeksi ihan loistavaa, mutta sai mut tajuamaan jotain muutakin.. Oma meikkaustyylini on karrrrmean jämähtänyt ja etten jopa sanoisi, vanhentava. Kääks. On korkea aika tehdä asialle jotain. 


Mitenkään räväkkä en ole (meikkaus)tyyliltäni, mutta silti sitä on ollut liikaa, ainakin näin arkikäyttöön. Tai väärin laitettuna, väärän värisenä. Olo oli kertakaikkisen fresh tuon käsittelyn jälkeen, kuvaa alla. 
Kun en kuinkaan pysty joka aamu velvoittamaan tätä esikoistani meikkaamaan itseäni, lienee parasta tehdä itsekin asialle jotain. Onkohan joku muu todennut saman?? Siis oman jämähtyneisyyden tässä asiassa.. Sitä vaan on niin helppo ollut laitella naamaa samaan malliin - no - aina :) Nyt pitäisi miettiä, mitkä värit oikeasti sopivat ja mitkä ei. Taidanpas ottaa tuon yllä mainitun kirjan iltalukemisiksi ja ryhtyä opiskelemaan ja testailemaan!

Tunnisteet:

29 kommenttia:

28. joulukuuta 2011 klo 19.58 , Blogger Lovviisa kirjoitti...

Jep...Jymähetty on :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.12 , Blogger Rilla kirjoitti...

Lovvissa: jeps! Meitä siis ON muitakin :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.13 , Blogger Terhi kirjoitti...

No VAU!!! Näytät tosi hyvältä!

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.14 , Blogger Tarja kirjoitti...

Juu-u, jämähtyneisyyttä havaittavissa tälläkin suunnalla :D

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.22 , Blogger Marja kirjoitti...

Todellakin. Siis jämähdetty ollaan. Oltu vuosikaudet. Oikein itseänikin joka aamu ärsyttää meikata samallalailla, aina niillä samoilla väreillä. Vuodesta toiseen. Arjesta juhlaan. Mulla meikkiä tosin aina vähän.

Toisaalta, en osaa olla ilman tuttuja juttuja ja värejä. Jos joskus sorrun kokeilemaan jotain erilaista, olo on kaikkea muuta kuin kotoinen. Ja heti palaan takaisin vanhaan kaavaan. Että voiskohan teidän teinit sitten meikata mutkin kun tullaan teille...?! ;) Tai voisivat opettaa meidän tytöt meikkamaan mut... :D

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.26 , Blogger Rilla kirjoitti...

Terhi: kiitti :) Pitäisköhän mun ruveta liisaamaan tota meidän esiteiniä meikkaamaan muitakin äitejä :D

Tarja: heh, on se kumma. Kun muuten mukamas sitä on niin ajan hengessä mukana :D

Marja: mulla on täällä selkeä himotus kokeilla jotain "vähän" uutta. IHAN uutta olis liikaa. Joo, ollaan meillä sitten meikkiopissa. Teinimeiningillä meikkaillaan vaan pari tuntia ;) Mitähän nuo ukot tykkäisi...

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.49 , Blogger Maati kirjoitti...

Tosi raikas meikki ja nuorentaa, ihan tosi! Jämähtänyt tyyli on myös, pitää varmaan ostaa tuo kirja ja alkaa harjoittelemaan:)

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.50 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Ditto! Täysin jämähtänyt. Nyt uuden meikkipaletin myötä olen radikaalisti muuttanut luomiväriä sellaiseen savunharmaaseen ja hiukan lilahtavaan. Wohoo. I need intervention! Ja ehkä myös tuota opasta... tai sitten sun tytärtä! :-D

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.52 , Blogger Sirpa kirjoitti...

Näytät TODELLA hehkeältä!

Tuota jämähtäneisyyttä olen huomannut itsessänikin. Olisikohan jotain tekemistä näiden ruuhkavuosien kanssakin? Eli että kun aamuisin on se hurjat kolme minuuttia aikaa taikoa pohjustus sekä silmät ja suu päähän, sen tekee sillä nopeimmaksi havaitulla tavalla?

Vaan näkyypäs kuvastasi, että voisi olla meillä muillakin välillä hiukan olla viitseliäisyyttä tehdä jotain asian suhteen! Todella kaunis!

 
28. joulukuuta 2011 klo 20.59 , Blogger Rilla kirjoitti...

Maati: eikun ostoksille. Mulla tuo odottelee jo yöpöydällä :D Että onhan tää tiedetty, mutta olin itsekin eilen niin pöllämystynyt tuosta!!

Jassu: heh ;) Nää nykyajan nuoret naiset jaksaa panostaa. Eikä silloin ennen muinoin ollut mitään youtubeja ja muita. Mentiin vaan sillä itse opitulla kaavalla, ehkä vähän jostain naistenlehdistä lisävinkkejä ;D

Sirpa: voi kiitos :) Ja jeps, se on JUURI noin. Mulla vielä tällä "enemmän ja nopeammin" - periaatteella. Hmmm... ei ehkä pelitä. Tai, ei parikymppisenä ollut niin paha juttu kuitenkaan. Tulee mieleen parikin vanhempaa julkimonaista, joilla jumalaton määrä pakkelia aina kasvoilla. Eikä todellakaan nuorenna ilmettä...

 
28. joulukuuta 2011 klo 21.00 , Blogger Riitta kirjoitti...

Mitähän tuo tyttö osaa 5 vuoden päästä kun nyt on jo noin taitava :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 21.14 , Blogger Ellis kirjoitti...

Oot ihanan näköinen -raikas, freesi ja nuorekas (nuorihan ootkin) - kuvassa :))
Pari viikkoa sitten luin jostain iltapäivälehdestä jutun, miten meikkaamalla voi saada itsestään tooosi paljon vanhemman näköisen... hmmm.. ja sehän kolahti!
Heti lähti rajaukset (nekin vähät mitä oli ollut) alaluomista ja vähän muutakin uudistusta tuli. En nyt tiedä, onko tepsinyt, mutta ajattelin, etten nyt ainakaan vääränlaisella meikillä halua enää lisää ikää, vaikken kyllä mikään ikäkriisi-ihminen tunnusta olevanikaan :D
Tuommoinen meikkauspalvelu (varsinkin arkiaamuisin) olisi ihan must!
Kivaa joulukuun viimeistä viikkoa :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 21.24 , Blogger Riina kirjoitti...

Sama homma täälläkin.. Tapoihin tottuneena tulee sudittua naamaa ja luomiväriä, sekä rajauksia. Hmm, ehkä voisi myös hieman päivittää asiaa tältä saralta. Kiitos muistuksesta. ;) Niin ja oikein hyvältä näytät meikissä, kyllä tyttö osaa! :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 21.29 , Blogger Hanna kirjoitti...

Oi kivaa yhteistä puuhaa, kaunis meikki:) Meillä tyttö täyttää kohta 11.v.eikä ole vielä innostunut meikkaamisesta, hajuvesiä ja hiuslakkaa kyllä suihkutellaan. Pitää pistää kirja muistiin, kun alkaaa olemaan se vaihe, vois kyllä itsekin päivittää meikkaamis tyyliä, jämähdetty ollaan täälläkin.

 
28. joulukuuta 2011 klo 21.49 , Blogger anne kirjoitti...

Surkeata tunnustaa, mutta en meikkaa muuta kuin juhliin. Patalaiska ja onneksi iho luonnostaan suht hyvä, näillä mennään mitä luokalta on saatu, mutta toisaalta tykkään laittautua ja silloin kun siihen on tilaisuus se on ihan ohjelma numero kaikkine kommervenkkeineen :)

 
28. joulukuuta 2011 klo 22.06 , Blogger Rilla kirjoitti...

Riitta: no sanos muuta :)

Ellis: voi kiitos! Ja juu, juuri samat vähennykset täälläkin. Ihan hirvittää. Huh. Tai sitten vaan pitäisi olla niin kovin paljon taitavampi tässä hommassa!!

Riina: juu, tapoihin kangistuu. Mikähän siinä on. Vaatteita kyllä mukamas uusii edes jonkun verran vuosien varrella, mutta tuo meikki. Hmmm...

Hanna: on ne erilaisia. Meillä 2 v nuorempi pikkusisko on ihan eri maata. Nykyään sentään harjaa hiuksensa melkein suosiolla :D

Anne: lucky you!! Minä en enää osaisi olla ilman :D

 
28. joulukuuta 2011 klo 22.56 , Blogger Minna kirjoitti...

Sähän suorastaa hehkut :), vau kaunis olet ja taitava tytär sulla! Tulis tarpeeseen joku meikkiopas tännekin..Silmämeikkiin toivoisin uusia tuulia ja tyylejä.

Onpa kaunis orkidea! Mun mies lopetti orkideoiden oston mulle, kun neljännen onnistuin tuhoamaan..

Mukavaa loppuvuotta ja onnellista uutta vuotta 2012 :)!

 
29. joulukuuta 2011 klo 9.35 , Blogger Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Heips. Mun mielestä meikkaaminen on "ympäristöteko" siis ego-ekoteko. Laittautumalla eli tässä tapauksessa meikkaamalla huomioi tietämättään muita ihmisiä, kun ei näytä ihan kaameelta aina. Saitteks kiinni ajatuksesta rivien välistä ??
Itse meikkaan huolella joka aamu, työkin sitä velvoittaa. Luomivärin käyttöä voisi harjoitella ja sen värimaailmaa laajentaa.

 
29. joulukuuta 2011 klo 10.06 , Blogger ania kirjoitti...

Meinasin jo kysyä, että onko tyttärellä ajanvarauskirjassaan yhtään vapaata? Nuoriso pitää ajan tasalla monessakin asiassa. Onneksi. Muistuttaa olemassaolollaan myös omasta iästä, ettei tässä enää mikään teini... Olen iloinen, että omien loppusyksyisten reissujen tax free -putiikeissa asiantuntevilla myyjillä on ollut todella aikaa paneutua yksilölliseen palveluun näissä meikkiasioissa. Jouluviikkoisella reissulla meikkivoiteen, puuterin, huulipunan ja tuoksun päivittämiseen meni useampi tunti ja useampi käynti (vakava asia). "Raamattua" olen muutaman kerran kaupassa selannut. Mitä ihmettä olen empinyt? Nyt kauppaan kipi-kapi. Jos musta tulis melkein yhtä nätti kuin susta ;)
"Reissuja ja romantiikkaa": sinulle täydet pisteet!

 
29. joulukuuta 2011 klo 10.50 , Blogger Teija kirjoitti...

Joo, kyllä!! On jämähdetty! :D Mut nää on mulla näitä asioita, joita sit ehkä, jos aikaa ja inspiraatiota jää.. eli tod. näk. seuraavatkin vuodet jatkuu samaa rataa :D

 
29. joulukuuta 2011 klo 11.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tämänkin mamman tyyli oli jämähtänyt, mutta kävin pari kuukautta sitten meikkiopetuksessa. Opastus oli hyödyllinen ja nyt jopa meikkaan useamman kerran viikossa. Piristää kummasti omaakin mieltä ja varsinkin ilmettä.Suosittelen.Tosi kiva blogi sulla.

 
29. joulukuuta 2011 klo 13.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Moi, ekaa kertaa kirjoitan sinulle, kauniisti olet meikattu :)
Piti tulla sanomaan, että tervetuloa työskentelemään meidän kaupunkiin :)
t. Äippä

 
29. joulukuuta 2011 klo 18.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Muistan, miten sisareni totesi, että nyt hän on tullut siihen ikään, että meikit vain rumentavat. Itse olen alkanut osittain tuntea samoin. Se on ainakin varmaa, että vahva ripsiväri ei vanhemmalle sovi. Nykyisin vain hienoisesti käytän harjaa ripsien päissä. Sen sijaan meikkivoide tekee vanhemmallekin iholle oikeutta - mikäli se voide on ohut!

 
29. joulukuuta 2011 klo 18.08 , Blogger Rilla kirjoitti...

Minna: se on näppärä nuori nainen :) Hei, meidän huushollin 5:stä orkideasta 3 kukkii parhaillaan. Uusintakukkijoita :D Ja kaikki nuo kolme ikeasta ostettuja aikoinaan. Enkä tosiaan tee niille mitään kummaa!!

Reissuja ja romantiikkaa: no ihan samat ajatukset täälläkin. Itse en pystyisi kävelemään meikittä. Tällainen valkoinen ja väritön kun olen!! Plus oma työnikin huomioiden, ehkäpä sitä on hyvä hiukkasen vilkaista peiliin aamuisin...

Ania: ostoksille vaan!! Tuo on oikein hyvä opus, minä tykkään. Minä tarvisin ihan samantapaista konsultoivaa myyjää kyllä omille kosmetiikkaostoksille. On vaan kamalla kiireellä aina tullut hankittua jotain niitä samoja kuin aina ennenkin. Tylsää. Laitan sut tyttären varauskirjaan ;)

Teija: heh, mutta ainakin ajatuksen tasolla voitais yrittää??

Anonyymi: oi, tuota tarvisin, ehdottomasti!! Oli varmasti loistokokemus.

Äippä: kiitos kovasti. Mukava tulla, maanantaina jo siellä :)

 
29. joulukuuta 2011 klo 18.13 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi: ripsaria käytän ihan normaalisti, mutta sellaiset hämähäkkisilmät kyllä eivät sovi kenellekään ;) Tai tuhruinen meikki. Plus mitä enemmän ikää, sitä hurjempi tuo kokonaiskuva, jos pieleen menee...

 
30. joulukuuta 2011 klo 17.28 , Blogger Business Woman kirjoitti...

Tämä "raamattu" taitaa olla pop tässä ikäluokassa;) Minun 12-vuotias 6-luokkalainen tyttäreni toivoi myös joululahjaksi samaisen opuksen ja tottahan se on nyt hankittu hänelle. Meilläkään ei todellakaan meikata kouluun, mutta kiinnostus itsensä ehostamiseen on valtaisa. Niin toki kuuluu kai ollakin..

 
30. joulukuuta 2011 klo 17.57 , Blogger Rilla kirjoitti...

Business Woman: niinpä taitaa :) Ja hyvähän se on harjoitella, jos vaikka pahimmat ylilyönnit tulisi suoritettua kotioloissa. Tai ehkä tämä on vaan toiveajattelua ;)

 
3. tammikuuta 2012 klo 13.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea lopputulos - toki meikattava materiaali on luonnostaankin upea, joten helppo oli varmasti työstää :-)

Tunsin ison piston omassa maskarassani; samalla tavalla olen sutinut silmiin leikkiä ja huulille meikkiä viimeiset 15 vuotta. Hätäpäissäni menin nyt sitten ja tilasin itsellenikin tuon kirjan. Jostainhan sitä on [taas] aloitettava.

 
3. tammikuuta 2012 klo 23.41 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anonyymi: kiva, jos kirjavinkistä oli hyötyä!! Toivottavasti sinäkin tykkäät. Ollaan sitten kaikki enemmän ajan hermolla jatkossa :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu