Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nypytöntä pintaa

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Nypytöntä pintaa

Olen neulenaisia. Pidän neulemekoista, -takeista ja -paidoista. Mielelläni panostan myös neuleen laatuun. Akryylit ja kumppanit saavat jäädä kaupan hyllylle. Hankin mieluiten villaa, kashmiria, puuvillaa, silkkiä, pellavaa + näiden sekoitteita. Ehdottomasti miellyttävimmät neuleet ovat kashmir-sellaisia. Tuo valitettavasti näkyy myös hintalapussa.


Vaikka muuten nuo laadukkaammat neuleet pitäisivät muotonsa, käytössä ne kuitenkin nyppyyntyvät - villa ja kashmir erityisesti. Tuntuu myös älyttömältä luopua suht ajattomasta investoinnista parin nypyn takia. Pelastan neuleen nypyn poistajalla!

Ennen tätä nykyistä vehjettä mulla oli muistikuvia vain niistä nyrkin kokoisista, turhista patterisuristimista, joita sai parilla eurolla kaikista marketeista. Tämä laite on toista - se kytketään verkkovirtaan ja on kooltaan sellainen, ettei isoakaan neuletta tarvitse jynssätä loputtomiin.
Toimii! Monta parhaat päivänsä nähnyttä neuletta on käsitelty tämän kanssa uudenveroiseen kuntoon. Ihan ehdoton laite :) Vinkkinä siis niille, ketkä eivät vielä mokomaa ole tulleet hankkineeksi.
Täällä on vietetty päivä ilman minkään asteista pikkujoulumyrkytystä, huolimatta siitä, että myöhään meni ja oli kivaa. Ihanaa. Näin kun osaisi juhlia aina! "Aavistuksen" väsähtäneen näköinen on vaan tuo peilikuva...

Eikun taas kohti uutta viikkoa  - ja JOULUA. Suunnittelin olevani joululahjojen suhteen edes kerran ajoissa, mutta ... ei, en tänäkään vuonna - *huokaus* 

Tunnisteet:

14 kommenttia:

11. joulukuuta 2011 klo 19.11 , Blogger Anttis kirjoitti...

Aina välillä muistan tuollaisen laitteen olemassaolon mutta siihen hätään en sellaista löydä mistään. Mistä olet omasi hankkinut?

 
11. joulukuuta 2011 klo 19.56 , Blogger Tickler kirjoitti...

Meillä on OBH Nordican vastaava ja muuttaa kyllä hienosti neuleen taas kuin uusiksi!

 
11. joulukuuta 2011 klo 20.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuo laite kuuluu sarjaan...Huomaat yhtäkkiä lempineuleesi alkaneen nyppyyntyä uhkaavasti. Usein se käsilaukunkantokohta toisella lonkalla..
Hassuinta oli, kun neuleni alkoivat nyppyyntyä mahasta. Sitten hoksasin, että käytän tiettyjä neuleita kyläillessä, jolloin pienimmäinen istuu usein sylissä.
Niin, siis nypyt huomaat juuri kun olet lähdössä jonnekin ja muistat, ettet ole edelleenkään muistanut hankkia nypynpoistajaa.

No sitten mieheltä salaa lainataan partakuokkaa ja pingotetaan neule koristetyynyn päälle ja annetaan kuokan hieman laulaa.
Eli sekin toimii ;)

Minäkään en kestä muovipaitoja. Olen mieluummin ilman, kuin ostan akryylineuleen.

-Maaria

 
11. joulukuuta 2011 klo 20.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nyt taidan olla ilonpilaaja, mutta oikeesti nyppyjä ei kannata poistaa tuollaisella härpäkkeellä. Ainut "oikea" keino on ottaa nypystä kiinni ja napata terävillä pikkusaksilla pois. Nypynpoistaja toimii niin, että vaikka se kyllä poistaa nypyn, niin samalla jättää alun uudesta nypystä. Tosi on. Tietenkin on mahdollista, että tuolla sun laite on niin laadukas, että toimii eri lailla kuin halpisrimpulat.

 
11. joulukuuta 2011 klo 20.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on tuollainen koje. Ostin aikoinaan kangas kaupasta villakangastakin siistimiseen ja toimii loistavasti. Nyt en ole aikoihin tarvinnut kun käytän harvoin neuleita. Uusi Odd Mollyni kuitenkin saattaa joskun tarvita tuota, kiitos muistutuksesta että tuollainen laite löytyy:)

 
11. joulukuuta 2011 klo 20.28 , Blogger Rilla kirjoitti...

Anttis: tuo omani on ostettu jonkun vaatteen kaverina netistä, perfectly basicsiltä.

Tickler: varmasti ihan sama juttu! Ihan loistolaite :)

Maaria: heh, joo, nuo tietyt nyppyyntymiskohdat huomaan minäkin. Usein esim toisen puolen lantion kohta, kun kannan sylissä junioria vasemmalla puolella :D

Anonyymi: tuo kyllä tekee ihan mahdottoman sileää jälkeä, en usko, että "alkuja" jää :) Plus rehellisyyden nimissä on sanottava, että jos tarvisi poistaa nypyt yksitellen... tekemättä jäisi!

Lastenpuotikupla: kyllä kannattaa! Pelaa kaikkeen nyppyyn tuo :)

 
11. joulukuuta 2011 klo 20.51 , Blogger Teija kirjoitti...

Ehdottomasti sarjassamme tarttis hankkia! On vaan aina jäänyt ja siksipä moni neule jää käyttämättä..

Heh, mulla sama tilanne lahjojen kanssa, mut no worry. Pikatempasu yksin kauppakeskukseen ja that's it! :)

 
11. joulukuuta 2011 klo 21.25 , Blogger Terhi kirjoitti...

Hei, kiitos vinkistä!!

 
11. joulukuuta 2011 klo 21.48 , Blogger Marja kirjoitti...

Mä muistan ne vanhat pienet surisijat... jotka kuulosti paljon tehokkaammilta kuin olivatkaan :) Sen jälkeen en ole nypynpoistajaa käyttänyt... tosin mun neuleista suurin osa taitaa olla sellaisia edullisia H&M-neuleita jotka menee vaihtoon heti kun näkyy liikaa nyppyjä... ;)

Joululahjat hankkimatta suurelta osin täälläkin... joka vuosi sama juttu... huoh. Kaiken lisäksi vietettiin tää viikonloppu mummiukkilassa joten kaikki hommat ja hankinnat edelleen tekemättä.. mutta tulipa ainakin levättyä eilispäivä! Mailin luin, vastaan huomenna kalenterin ääreltä :)

 
11. joulukuuta 2011 klo 23.07 , Blogger marikan kirjoitti...

Ohoh, en tiennytkään, että noita saa myös verkkovirralla toimivina. Tunnustan käyttäväni just sellaista patterisurisijaa, just jouduin ostamaan toisen, kun edellisen tehot katos ku pieru saharaan. Mut todellakin, neuleesta saa tuolla vempeleellä ku uuden, ku jaksaa vähän nähdä vaivaa. Muuten, saako tuolla sähköisellä helposti tehtyä reiän neuleeseen, tuolla patterihässäkällä olen senkin ihmeen joskus onnistunut tekemään :(

 
12. joulukuuta 2011 klo 0.08 , Blogger Katri kirjoitti...

Toi tuli ostoslistalle. Mä käytän ahkerasti sellaisia patterisurisijoita, joilla tarpeeksi kauan hinkkaamalla saa nypyt melkein pois:)
Kiitos vielä vinkistä!

 
12. joulukuuta 2011 klo 9.25 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Mun nypytin on hukassa! Olen pariinkin otteeseen etsiskellyt nyt neulekauden alettua, mutta minne ihmeeseen olen sen tunkenut...
Joudun kohta hankkimaan tuollaisen sun esittelemän pro-version jos ei ala löytymään!

 
12. joulukuuta 2011 klo 16.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Osaako joku sanoa hintaa tuolle surisijalle, noin suurinpiirtein, siis näille laadukkaammille versioille?

Hanna

 
12. joulukuuta 2011 klo 20.43 , Blogger Rilla kirjoitti...

Teija: just eilen pelastin yhden villakangasbleiserin tuolla. On kuin uusi taas!!

Terhi: eipä kestä :)

Marja: nooooo, kait tuo pelaa henkkamaukkoihinkin? Ei ongelmaa siis :D Mailia odotellen...

Marikan: heh, en kyllä ole reikiä tuolla saanut - tai mitään sinne päinkään. Hmmm. Ei kait ihan mahdotonta, tärkeintähän on pitää tuo neule ihan sileänä ja tasaisena kun sitä surruuttelee.

Katri: eipä kestä! Ja on kyllä paljon parempi kuin ne pikkuvehkeet.

Jassu: pro-versio kehiin vaan. Ei nuo niin arvokkaita ole.

Anonyymi: olisko jotain kolmen kympin luokkaa? Jos netistä hakee, englanninkielinen termi lienee "knit shaver" :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu