Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Bleiserikriisi

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Bleiserikriisi

Mulla on bleiserityö. Siis sellainen, jossa varman päälle vetäjä kulkee bleisereissä kesät, talvet. Omasta kaapista löytyy vajaa 20 kappaletta erilaista versiota kyseisestä vaatteesta. Ongelmana vaan se, että kyseinen asu tympäisee nykyisin ihan kamalasti. Aikoihin en ole ainuttakaan uutta hankkinut ja jos jonkun vahingossa olen, sekin on päässyt kaappiin sopivan aleprosentin houkutteleman ja käyttökertoja ei montaa ole..


Eilen illalla tuota bleiskariviä tuijotellessani ajattelin, että jotain on tehtävä. Vaihtoehtoja keksin kolme
a) Kiikutan kaikki pois, "jonnekin" = tyhmä ajatus, kuitenkin katuisin ja aina silloin tällöin bleiseri on Ainoa Oikea vaihtoehto.
b) Annan olla ja marinoitua kaapissa odotellen päiviä parempia
c) Hävitän kertakaikkisen turhat, rumat, huonolaatuiset ja kulahtaneet versiot ja yritän käyttää vaikka puoliväkisin noita muita. Ohjelmoin viikkoon bleiserityöpäivän tai kaksi :) Opettelen käyttämään kyseistä takkia hiukkasen rennommin!


Mulle C! Kaivoin esille rennon yksilön, NoaNoan bleiserin, joka on ostettu iiiisolla aleprosentilla ja ollut päällä tasan kerran. Sovituskopissa :D (Mitä sanoin aiemmin näistä aleostoksista..) Suorien housujen kanssa ihan kamala. Paitis ei muuttanut tunnelmaa yhtään vähemmän tätimäiseksi. Kävi jo kirppiskasassakin, mutta näissä kuitenkin mentiin:
Rennohkoa :) 

Pukeutumisinspisten hakemiseen - kuten kaikkeen muuhunkin - on ihan älyttömän vähän aikaa. Löytyisikö keneltäkään hyviä vinkkejä?

Tunnisteet:

17 kommenttia:

11. tammikuuta 2012 klo 20.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jaan ko. ajatukset kanssasi. Käytin työssäni noin 15 vuotta bleisereitä. Pahimmillaan / parhaimmillaan kaapissa oli 8 mustaa bleiskaa ja kaikki muut värit päälle. Sitten tuli stoppi ja se on jatkunut noin viisi vuotta. En kerta kaikkiaan enää tykkää. Toteutuin c-vaihtoehdon ja säästin parhaimmat,kalleimmat, kivoimmat. En kyllä ole niitäkään juuri käyttänyt. Mutta jos tarvitsen niin sitten löytyy... Työasuksi olen tilalle löytänyt mekon /leningin. Ennen vanhaan en voinut kuvitellakaan käyttäväni mekkoa töissä: kuvittelin sen olevan ahdistavan ja hankaloittavan liikkumistani. Olin väärässä. Maailma on täynnä ihania mekkoja: kotelomekkoja, kellohelmamekkoja, trikoomekkoja, neulemekkoja ja vaikka mitä. Sitten tykkään silkkipuseroista ihan älyttömästi. Malene B. on yksi suosikeistani. Käytän myös töissä tunikoita. Minusta silkkitunikat käyvät ihan hyvin töihin. Voi olla, että taas muutaman vuoden päästä ihastun bleiserihin. Donna e mobile! t. Outi

 
11. tammikuuta 2012 klo 20.41 , Blogger Maati kirjoitti...

Rento ja nätti asu. Itse en osaa bleiseriä juuri käyttää, pari niitä roikkuu kaapissa odottamassa.

 
11. tammikuuta 2012 klo 20.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hih. Minä tulen tänne hakemaan pukeutumisinspiraatiota! Ihana asu :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 20.51 , Blogger Rilla kirjoitti...

Outi: mekkonaisia täälläkin ollaan! Ehdottomasti se kivoin työvaate nykyisin. Ja silkkipuserot myös. MB:stä ihan samaa mieltä! Sopivia työtunikoita mulla ei taida juurikaan olla. Joku neulesellainen ehkä tosin... Pitää selkeästi viritellä asiaa :D

Maati: mieluiten laittaisin bleiserin farkkujen kaveriksi. Vaan kun ei ole farkut meillä työasu...

Anonyymi: heh, kiva jos näin!

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.04 , Blogger Daeph kirjoitti...

Laita se tytär tyylikonsultin rooliin ja vaatekaappiasi penkomaan, sillähän vaikutti olevan freesi maku ;)

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No mutta.
Vaihdetaan työvaatteita.
Laita sinä päiväkotikamppeet (toppatakki ja pipo sekä farkut ja trikoopaita..pukeutumisen lähtökohtana käytännöllisyys ja lämpimyys;) ja minä laitan bleiserin..

Omaan työpukeutumiskoodiin kyllästyy välillä totaalisesti.
Lastentarhanopena ajattelen välillä, että hankkiudun kyllä työhön, jossa saa kipitellä kopisevissa kengissä ja työssä tunnetaan sellainen luxus kuin ruokatunti.
Sitten taas nautin omasta hommastani (ehkä asiaan vaikuttaa, että kotonakin siivoilen niitä kaatuneita maitolaseja ruokailun ohessa :)

Pukeudun sitten vapaa-ajalla muuhunkin kuin toppahousuihin, mutta bleiserit tuottaa mullekin vaikeuksia. Ja paitapuseroista en kyllä tykkää senkään vertaa. Ainakaan yleensä, ehkä sitten, jos niissä on joku juju. Minäkin olen enemmän mekkoihmisiä.

-Maria

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.14 , Blogger Rilla kirjoitti...

Daeph: :D Kyllä tuolta itse asiassa tulee kysyttyä mielipidettä usein! On vaan niin kovin kohtelias, ettei ihan varmaksi tiedä ;)

Maria: peruspaitis on ihan kertakaikkisen tylsä munkin mielestä. En niitä itse asiassa edes juurikaan omista. Vaihto vois tehdä välillä ihan terää :D Ongelma olis enemmän se, etten osaisi sun työtä ollenkaan!

 
11. tammikuuta 2012 klo 21.22 , Blogger Mapsin muotia kirjoitti...

Voi komppaan sua tossa bleiseriasiassa. Se on äärimmäisen kätevä työvaate kun pitää näyttää asialliselta ja viralliselta, mutta kyllä se aika usein kyllästyttää. Varsinkin, jos alle "pitää" pukea paitsikka, niin huh. Aika usein alla on joku t-paita tai toppi.
Olen tykästynyt myös mekkoihin ja niitä tulee käytettyä työasuna jonkin verran.

Tykkään kun olet pukenut alle teepaidan ja kivan huivin, tulee rento meininki ja mielestäni tuo sun bleiska on tosi nätti! Älä vaan kirppispinoon laita :)

t.Mapsi

 
11. tammikuuta 2012 klo 22.27 , Anonymous Tuleva erityisopettaja kirjoitti...

Vaatepuolen kannalta olen valinnut itselleni megamahtavan työn; opettaja! Verkkarit ja bleiseri on ihan yhtä okei, bändipaita, mekko, tuulipuku, jakku, hame, bleiseri, farkut, neuleet...
Ainoa rajoite on liian paljastavat/muuten hyvän maun vastaiset vaatteet :)

 
11. tammikuuta 2012 klo 22.45 , Blogger Marjukka kirjoitti...

Mulla on neuvo: satsaa se 300-400€ ammattilaiseen, palkkaa stylisti avuksesi. Se maksaa itsensä takaisin, kun et tee huteja jatkossa. (Enkä nyt mainosta itseäni, kun firmani on tauolla.)Se raha mitä sä siihen laitat ei tunnu paljolta, kun mietit, miten se kannattaa! Mulla meni just lääkärikäynteihin 480€, no - alle sillä rahalla se stylisti olis jo palkattu!

 
11. tammikuuta 2012 klo 23.43 , Blogger Hannis kirjoitti...

Hei toi on tosi nätti, sopivan rento ja ajaton, mutta silti se bleiseri :-) Itse voisin taas olla joskus ihan omaksi iloksi vähän paremmissa vaatteissa... Kotona kun pääasiassa on lasten kanssa, menee välillä vähän turhankin mauttomaksi vaatevalinnat. Nykyisin olenkin yrittänyt ihan varta vasten ostaa jotain kivoja käyttövaatteita itselle. Tulee siitä hyvä mielikin - vaikka onkin "vaan" kotona :-)

 
12. tammikuuta 2012 klo 7.02 , Blogger Petriina kirjoitti...

Itse kuljen työpäivän pyjamassa, ei siis ole antaa vinkkejä työpukeutumiseen :-D Mutta satsaisin asusteisiin tuossa tilanteessa: huiveja, näyttäviä rintakoruja, koruja ja alle ehkä jotain muuta kuin tavallinen paitis.

Nätti tuo kukkahuivi, ihanat värit !

 
12. tammikuuta 2012 klo 10.42 , Blogger Aarre kirjoitti...

Itse tykkään käyttää kotelomekkoja. Monissa bleisereissä minulla tulee liian kuuma, vaikka on niitäkin kertynyt kaappiin kokoelma.

 
12. tammikuuta 2012 klo 10.46 , Blogger AnnaRiikka kirjoitti...

Heippa! Täällä ilmottautuu uusi lukija :)

Mulle tuli mieleen tuosta bleiserimäärästä ja -ongelmasta ajatus, vaikka itse en ole koskaan tainnut omistaa ainuttakaan, että voisit tuunata takkisi "uusiksi".

Yhdistele halvempien (lue; joita raaskit purkaa, leikata..)takkiesi hyviä ominaisuuksia, toisesta hihat yms. Jos vaan käsityötaidot riittävät tai vie ompelijalle. Saisit takuulla omannäköisiä kappaleita ja tylsät muuttuisivat kiinnostaviksi. Loppusilaukseski voisi tehdä "takin osista" kivan rintarossinkin..:) Mietippäs!

Mukavaa loppuviikkkoa!

 
12. tammikuuta 2012 klo 11.14 , Blogger Lumo kirjoitti...

Pukeutumisesi on mielestäni varsin onnistunuttta, mutta ymmärrän kyllä jos "aina sama" tyyli joskus itseä kyllästyttää.

Mekko ja neuletakki on oma varma valintani. Suosikkimekkoni on Hongkongissa teettämäni 100% super 120-villaa (pitkäkuituinen villa) oleva kotelomekko silkkivuorilla, teetin niitä kaksi, mustan ja tummanharmaan. Eivät olleet ihan edullisia, mutta räätäli oli aivan huippu ja kankaat laadukkaat.

Harvoin joudun edes silittämään vaatteitani; vaatteet edellisenä iltana parvekkeelle tuulettumaan pariksi tunniksi tai yön yli ja aamulla ne odottavat sileinä.

Asiakkaat ja kollegat ovat ihastuneita sitruunankeltaiseen perusmalliseen puolihameeseeni, jossa on kudottuna pieniä seeproja, kun läheltä katsoo, kauempaa näyttää vain joltain kohokuviolta. Kuulostaa hurjalta ja on todella kaukana normaaleista värivalinnoistani, mutta niin paljon olen saanut siitä positiivia kommentteja, että iitsellekin tulee aina hyvä mieli sitä pitäessä. Näköjään mukavuusalueelta poistumien tekee välillä terää. Talvella hame menee mustan neuletakin ja topin kanssa, keväällä lisään valkoisen topi tai neuletakin.

 
12. tammikuuta 2012 klo 12.32 , Blogger Sirpa kirjoitti...

Nätti toi asu munkin mielestä! Jos sulla bleisereitä on rasittavuuteen asti, niin oisko sit paikallaan satsata niiden asustukseen, eli just noihin kivoihin huiveihin ja alle laitettaviin paitoihin/toppeihin? Sä taidat olla huivi-ihmisiä muutenkin, niin ehkä siitä löytyisi piristystä? Muuten, se edellisen postauksen toppi oli tosi kivan näköinen sekin! Ehkä vähän yllättäväkin, mut todella nätti ja sun tyylinen.

 
12. tammikuuta 2012 klo 22.25 , Blogger Katri kirjoitti...

Minusta sinun blogia on mukava lukea ja olenkin lukenut tätä salaa varmana parisen vuotta. Tykkään näistä työvaatekuvistakin, sillä minusta ne on jotain eksoottista. Kun päivästä toiseen pukee töissä päälleen valkoisen työtakin ja housut, niin näiden sinun juttujen seuraaminen on jännää. Saat pukea niin kauniita vaatteita töihin.

Minusta tämä bleiseri on nätti. Joku kiva rintakoru todellakin tekisi säväyksen.

Koruharrastajana samalla ihailu uusimman postauksen kaulakorusta. Niin kaunis.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu