Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Terveellisempi vaihtoehto

torstai 5. tammikuuta 2012

Terveellisempi vaihtoehto

Tähän aikaan vuodesta "kaikki" tekevät lupauksia pitää parempaa huolta itsestään, syödä terveellisemmin ja liikkua enemmän. Tai sitten ajattelevat, että näin pitäisi tehdä. Ja muutamat kait jo tekevät niin.


Minäkään en ole poikkeus tässä porukassa. Minussa ikäänkuin elää kaksi ihmistä. Toinen, joka tietää tasan, miten pitäisi ja haluaisin syödä/liikkua/olla ja elää voidakseni hyvin. Sitten on se toinen Rilla, joka menee ja ostaa suklaalevyn ja syö sen salaa lasten nukkuessa seuranaan telkkari ja naisten lehdet. Sama tyyppi vaihtaa myös iltapalan brie-viikunahillokeksiin  :D Tietäen vallan hyvin, mitä se Toinen Rilla on asiasta mieltä.


Noh. Yritetään taas kerran kuitenkin. Kun kaikesta en ole valmis luopumaan, jotain korvikeherkkuja on saatava. Pidän hedelmistä, niitä löytyy meiltä aina tuoreena. Mm.jääkaappikylmät, rapsakat viinirypäleet kelpaavat mulle hyvin herkuksi. Pikkusuolaisen himoon toimivat erinomaisesti mikrosipsit! Meillä homma hoituu sipsiritilällä.
 Sen päälle ohukaisia perunasiivuja...
 Mikroon... ja valmis!
Mulle menee kuin väärä raha :D Plus näiden jälkeen "oikeat" vastaavat tuntuvat ällöttävän rasvaisilta. Näiden ravintoarvoista en nyt mene takuuseen, mutta taatusti pesevät rasvattomuudellaan ja lisäainettomuudellaan ne pussitetut versiot mennen tullen. Samalla systeemillä tulee hyviä siivuja mm. punajuuresta ja porkanasta. Makeiksi versioiksi kelpaavat kanelilla höystetty omena, mango, plus moni muu hedelmä. 


Kaiken lisäksi, lasten mielestä ihan älyttömän hauskaa puuhaa!

Tunnisteet: ,

23 kommenttia:

5. tammikuuta 2012 klo 17.57 , Blogger Heli kirjoitti...

Mä en ole koskaan kuullutkaan tuollasesta sipsiritilästä. Hitto, NYT mä tahtoisin mikron... (meillä ei sitä ole, eikä tule) Terveisin yksi joka eilen veteli suolasenhimoon puoli paketillista suolakeksejä plus neljänneksen mustapippurijuustosta YÖpalaksi...

 
5. tammikuuta 2012 klo 18.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Rilla!

Mista noita sipsiritiloita oikein saa! Kuulostaa oikein hyvalta idealta. Muistan joskus ravitsemustiedon tunnilla kouluaikaan opettajan esitelman sipseista ja mita kaikkea niihin tyonnetaan...en koskenut vuoteen sipseihin! Nyt kylla syon taas, mutta vaihtoehdot kovasti kiinnostaa :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 18.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, mistä tuollaisia ritilöitä saa???

kyselee Outi

 
5. tammikuuta 2012 klo 19.12 , Blogger -Jassu- kirjoitti...

Täällä yksi oman proggiksensa aloittanut...
Juuri yksi päivä katsoin mainosta tuosta sipsivekottimesta! En juuri koskaan syö sipsejä, mutta tuo olisi varmasti terveellisempi tapa herkutella! Eikä varmaan veisi kaapissakaan liikaa tilaa kuten yleensä nuo erikoissysteemit.

 
5. tammikuuta 2012 klo 19.18 , Blogger Rilla kirjoitti...

Heli: heh.. voisin tehdä ihan samat :D Meillä on kyllä tehty ennen tätä ritilää vähän vastaavaa uunissa, leivinpaperin päällä. Kestää hetken kauemmin, mutta kokeilla voi sitäkin. Juustohöylällä saa sopivan ohuita sivuja.

Anonyymi: tuo meidän oma on ostettu paikallisesta keittiötarvikeliikkeestä. Tuo on merkiltään "mastrad". Eiköhän noita saa vaikka mistä!

Outi: tuossa yllä tuli vastattua :)

Jassu: ei ole sipsit munkaan herkkuja. Mutta nää menee oikein hyvin. Plus ne hedelmäversiot on tosi kivoja, niitä tulee joskus tehtyä ihan varastoonkin!

 
5. tammikuuta 2012 klo 19.19 , Blogger Niina kirjoitti...

Mikrosipsit!!Näitä on pakko kokeilla!!

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.08 , Blogger Hanne kirjoitti...

Joo, olen just samanlainen. Toinen minä sortuu aina herkkuihin ja toinen minä tietää tarkalleen mitä pitäisi tehdä. Valitettavasti sillä ekalla on enemmän voimaa tehdessäni päätöksiä.Ehkä joskus pystyn pitämään päätökseni, näin ainakin toivon:)
Mukavaa loppiaista!

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.44 , Blogger Maati kirjoitti...

Tähän aikaan on taas suunnitelmissa alkaa käydä säännöllisesti/ useammin kuntosalilla (löytyy työpaikalta). Painon kanssa ei ole ongelmia, tai kyllä on, pitäisi saada vähän lisää. Juuri nielaisin öljyä lusikallisen:( Tosi kiva tuo sipsikone, en ole tiennytkään:)

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.45 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Uuni käy sipseihin ihan yhtähyvin. Ei tosin yhtä nopea kuin mikrotus :)

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.48 , Blogger ania kirjoitti...

Tää nousee ylös ja viittaa: lupauksia tehty ja ehditty jo jonkin aikaa pitääkin. Mun ei ole erityisen vaikea luopua mistään syötävästä. Aluksi on vaikeampaa MUISTAA, ettei jotain määrättyjä juttuja enää pidä suuhunsa laittaa. Meillä kun on aina pieniä herkkuja kotona (mies kantaa - ja syö). En aio loppuelämääni 'kurimuksessa' elää, mutta alkuun on hyvä tehdä täydellinen stoppi myrkkyjen kohdalla ja sitten myöhemmin sallia pieni herkku silloin tällöin. Kohtuus kaikessa. Kätsyltä vaikuttaa ritiläsi. En ole moisesta kuullutkaan. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu. Kuuklasin, erikoisliikkeiden ( http://www.mastermarkbrands.fi/mastrad-keittiovalineet-jalleenmyyjat ) lisäksi 'mastradia' ( http://www.mastermarkbrands.fi/mastrad-keittiovalineet-lehdistotiedotteet-topchips_sipsiritila ) myyvät Prismat, Sokokset ja Stocka. Sinne sipsittelen siis. Tsemppiä meille kaikille!

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.51 , Blogger Saara kirjoitti...

Omnom. Näyttää hyvälle! Uunissa voisin mokomia kokeilla huomenna.. hiiteen laihikset! ;D

 
5. tammikuuta 2012 klo 21.54 , Blogger Maikki kirjoitti...

Voi juku, meijän mikro lähti just kierrätykseen, kun ei sitä koskaan tarvita!!!! Vähänkös herkulliselta vaikuttavat nuo mikrosipsit!

 
5. tammikuuta 2012 klo 22.42 , Blogger Linda kirjoitti...

No noita mikrosipsejä pitää heti kokeilla!!! En oo kuullutkaan moisista ennen :O Kiitos vinkistä ;)

Mukavaa loppiaista!

 
5. tammikuuta 2012 klo 22.50 , Blogger Taika kirjoitti...

No voi hitsi.. Mä tahdon kanssa tollasen..
meillä kun syödään sipsejä todella paljon, ja joskus vähän harmittaa kun niissä on niin paljon suolaa, rasvaa ja muuta.. Oishan oma tekemät sipsit parempia kun tietää mitä syö ;)

 
5. tammikuuta 2012 klo 23.53 , Blogger Lovviisa kirjoitti...

Kiiti vinkistä...Heti arkena ostamaan meille tommottinen :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 9.50 , Blogger Jaana kirjoitti...

Sipsiritilöiden kysyntä hyppää pilviin! =D Tommonen on pakko saada. Meillä lapset tykkää sipseistä, aina lauantaisin saunan jälkeen (vaikkeivat käy itse edes saunassa..) pitää saada. Olishan toi paljon terveellisempi vaihtoehto.

 
6. tammikuuta 2012 klo 10.18 , Blogger Rilla kirjoitti...

Niina: kyllä, ja niitä varaatioita kanssa :)

Hanne: se munkin toinen persoona, se herkuttelija, on käsittämättömän vahva! Mikä ihme näitä tyyppejä vaivaa?? :D

Maati: sama on tilanne täälläkin. Laiskottelun seurauksena lihasmassaa on hukassa. Paino ei siis se ongelma vaan tämä olomuoto ;)

Ania: kiitos vinkistä, niinpä näyttää tuolta löytyvän! Sulla on kyllä ihailtavan hyvä selkäranka näissä asioissa. Otan susta mallia. No, ainakin suklaat on tipahtaneet pois listoilta täällä!

Anonyymi: ihan totta, samaa sanoin myös Helille tuossa yllä vastauksessani.

 
6. tammikuuta 2012 klo 10.22 , Blogger Rilla kirjoitti...

Saara: ja jos sen öljyn jättää pois, niin eipä näistä tuu paljon miksikään! Mutta ei ilmeisestikään karppaajien vaihtoehto :D

Maikki: ne on oikeasti hyviä! Kunhan ymmärtää laittaa ne kuivana mikroon ja paistaa tarpeeksi. Nahkeina eivät välttämättä ihan loistavia :)

Linda: :)

Taika: no onhan ne! Ja vielä kun jaksaa nähdä sen vaivan... Meillä tähän hommaan osallistuu koko perhe. Perunasiivujen pesuun ja kuivaukseen siis. Siivutus jää äidille. Siinä helposti lähtee pala sormea mukaan...

Lovviisa: käy ihmeessä!

Jaana: heh, ainakin parilla kappaleella. Kannattaa muuten ostaa noita muutama, niitä voi kasata mikroon päällekäin ja tulee kerralla huomattavasti enemmän noita.

 
6. tammikuuta 2012 klo 10.53 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mikro on meillä ehdoton, siinä aamupuuro valmistuu nopeaan.
http://healthberry.wordpress.com/2011/09/17/paras-puuro/

Tällainen vempain on kyllä saatava, koska olen jo pitkään halunnut tehdä kasvissipsejä: bataattia, porkkanaa ja punajuurta.
Kiitos siis vinkistä! :)

 
6. tammikuuta 2012 klo 12.46 , Blogger Marjukka kirjoitti...

Mahtava vinkki, Rilla! En ole kuullutkaan tällaisesta ennen. Minä olen niitä tyyppejä, joiden kotona EI saa olla sipsipussia, jos syö yhden, pitää syödä koko pussi yhteen menoon. Makeaa sen sijaan on helppo vastustaa. Mutta juutot, rasvat... nam.

 
6. tammikuuta 2012 klo 18.59 , Blogger Tickler kirjoitti...

Kiitos, että joku oli testannut tuota ritilää. Näin myös mainoksen siitä ja mietin, niinköhän tuo toimii...
Lapsia meillä ei ole, mutta kaksi sipseilijää, joten kai me voidaan tuollainen myös hankkia, eikös?

 
6. tammikuuta 2012 klo 19.13 , Blogger Rilla kirjoitti...

Emiliishome: tuo kuulostaa kertakaikkisen hyvältä. Blogiisi tulen tutustumaan muutenkin tarkemmin! Meillä tiedossa tänään illalla snacksejä juurikin porkkanasta ja punajuuresta :) Heh, en ole ihan varma, onko muu perhe vielä innostunut tuon suklaapiparin jälkeen!

Marjukka: siinä tapauksessa sun on ehdottomasti hankittava tällainen! Ja hommaa nimenomaan niitä muutama, että saat kerralla enemmän :)

Tickler: juuuu... tällä ei ole ikärajaa. Olen tuolla tehnyt itsellenikin ties mitä :)

 
7. tammikuuta 2012 klo 16.50 , Blogger Pieni Lintu kirjoitti...

Voi video - sipsiritilä! Pakko saada! Me tykättäis sipseistä mut ei viitti paljon syödä kun se rasvassa keittäminen ei tee niistä terveellisiä kaikessa karsinogeeneissään. Ollaan uunissa yritetty joskus mut ei niistä mitää tullu. :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu